lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. W głębokim talerzu mieszamy bułkę tartą z parmezanem i oregano. W drugim talerzu roztrzepujemy jajko. Filety kolejno maczamy w jajku a następnie obtaczamy w panierce - smażymy na rozgrzanym oleju po minuty z każdej strony aż będą złociste. Przed podaniem odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy polane salsą i posypane skórką pomarańczową. Kurczak z salsą pomarańczową Kurczak
peggiwkuchnibułki tartej. Formujemy nieduże kotleciki, obtaczamy je w kaszce kukurydzianej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podajemy na ciepło bądź zimno. P.S. Bezpośrednio po usmażeniu panierka wydaje się może nazbyt chrupiąca, ale na drugi dzień jest już idealna. Kotlety z cieciorki Kotlety z cieciorki SMACZNEGO
peggiwkuchnichleb do żurku? Na pewno nie możemy wlewać do niego gorącej zupy, gdyż szybko namoknie. Odcinamy wierzch wydrążamy jego środek (nie wyrzucajcie go można z niego przygotować na przykład panierkę lub zagęścić sos! Środek wydrążonego chleba smarujemy białkiem z jajek, a następnie zapiekamy przez ok. 10 minut w 180 stopni C. Chlebek będzie chrupiący, będziemy mieć też gwarancję
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięNadziewane np. suszoną żurawiną, selerem naciowym i natką pietruszki. Połączenie nietypowe, ale zapewniam, że naprawdę przepyszne! ja swoje roladki upiekłam, jednak można je ugotować na parze, bądź po uprzedniej panierce w jajku i bułce tartej można je usmażyć. Składniki: 700g filetu z kurczaka, 2 łodygi selera naciowego, 2 łyżki masła, 2 łyżki suszonej
Z miłości do słodkościbrukselki 1 jajko sól, pieprz, cukier słodka papryka bułka tarta olej Sposób przygotowania Brukselkę ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Wystudzić, … Czytaj dalej Brukselka w panierce
czarrna od kuchniKolejna wersja drobiowych roladek. Tym razem nadziałam je camembertem i żurawiną. Jako panierki użyłam wiórek kokosowych ale mogą być też mielone migdały czy orzechy albo po prostu bułka tarta. składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka 150 g serka camembert 2 garście całej żurawiny suszonej sól, pieprz olej Rapso do smażenia wiórki kokosowe Kresto do panierowania 1 duże jajko
Monia miesza i gotujeDość często robię nuggetsy ze względu na synka, który nie zje zwykłego kotlet. A w takiej postaci wcina aż mu się uszy trzęsą. Jedyne co zmieniam to różne panierki do nuggetsów. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka ok. pół litra maślanki sól, pieprz ok. 300g krakersów
Amatorka kuchennaZamiast zwykłego mięsa w panierce wersja bardziej syta :) Składniki 4 kotlety z karkówki kawałek czerwonej papryki 100 g pieczarek 50 g żółtego sera sos piri-piri sól, pieprz do panierowania: … Czytaj dalej Kotlety z karczku z nadzieniem
czarrna od kuchniopakowanie ziela angielskiego tj.15 g sól, mąka olej do smażenia Przygotowanie : Cebulę pokroić w półpierścienie, wsypać do wody, dodać pozostałe składniki, gotować około 10 min. Rybę usmażyć w panierce z mąki Na dno dużego szklanego słoja układać warstwami cebulę z przyprawami, usmażoną rybę i tak na przemian, aż do wyczerpania składników Zalać gorącą zalewą, a na wierzchu ułożyć warstwę cebuli
Proste PotrawyPrzepis dostałam od koleżanki :) Składniki 1 pojedynczy filet z kurczaka 2 woreczki kaszy gryczanej 2 łyżki kwaśnych powideł śliwkowych ok. 100 g pędów bambusa z zalewy -panierka: 1 łyżka mąki … Czytaj dalej Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
czarrna od kuchniWypróbowałam wielu przepisów na ale wydaje mi się że udało mi się trafić na mega kombinacje. Panierka jest chrupiąca, nie odchodzi a co najważniejsze w porównaniu do niektórych przepisów wykonuje się ją błyskawicznie. Nie wymaga polewania żadnym tłuszczem co jest dodatkową zaletą bowiem można spokojnie wstawić kurczaka do piekarnika i wyjąć już gotowego. Składniki 4 podudzia z kurczaka 6 pałek
Piekielna Kuchnia Patiróżni się smakiem. Warzywa o konsystencji marmolady, do tego chrupiący ogórek kiszony i konserwowa papryka. Idealna na ciepło lub zimno. Ok. 1 kg mintaja 1 jajko Bułka tarta do panierki 4 marchewki 1/4 selera 1 korzeń pietruszki 2 cebule 0,5 szklanki wody 3 kiszone ogórki 2 papryki konserwowe marynowane Orzech (klik) 1 łyżka koncentratu pomidorowego Przyprawy: Sól, pieprz
VioletoweKucharzenieprzyprawy i wszystko razem dokładnie mieszamy. Formujemy kulki o średnicy ok. 4-5 cm. i mocno je dociskamy żeby się nie rozwaliły w trakcie gotowania. Obtaczamy nasze gołąbki w panierce z bułki tartej i mąki w proporcji 2:1 (2 łyżki bułki i 1 łyżka mąki) a następnie obsmażamy je na oleju z każdej strony, aż się zarumienią. Kiedy gołąbki
Magia jedzenia.Uwielbiam Grzyby a szczególnie Kanie, ot co dzisiaj z nich przyrządziłam:)Tradycyjne czubajki w chrupiącej panierce. Takie jakie jadła od dziecka;) Kanię moczymy, aby się pięknie rozłożyła, osuszamy i solimy. Następnie obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano! Smacznego
Moje Słodkie Piekiełko