Chrupiący kalafior w serowej panierce bardzo łatwo i szybko się przygotowuje i dobrze smakuje, a d elikatny kalafior jak z ostrym sosem połączymy, to smakowy duet utworzymy. Można go jako przekąskę zajadać lub jako dodatek do obiadu podawać. Składniki: 1 świeży kalafior, 2 duże jajka, 50 g twardego sera np. bursztyn, parmezan, 2 szklanki bułki tartej, 1 łyżka
Moniki Smakołykipewno zdecydowana większość kojarzy rybę po grecku, czyli rybę usmażoną w panierce i tłuszczu, przykrytą podsmażonymi warzywami. Ja przedstawiam dziś przepis na jej lżejszą wersję, bo ryba jest pieczona a jest nią mój ulubiony łosoś. Wyszło bardzo podobnie a z całą pewnością zdrowiej. :-) 2 duże filety z łososia 1 por 6 marchewek 3 pietruszki 3 łyżki koncentratu pomidorowego
Szefowa kuchnipieprzem oraz papryką mieloną. Kawałki wątróbki zanurzam z rozkłóconym jajku i obtaczam w pokruszonych piramidkach. 2. Smażę na rumiano na rozgrzanym oleju. Podaję z ulubionym sosem. Do przygotowania panierki wykorzystałam piramidki kukurydziane, które otrzymałam do testowania od firmy POPCROP . Piramidki są przygotowywane tylko z naturalnych składników, nie zawierają żadnych konserwantów i aromatów. W skład piramidek kukurydzianych wchodzą: kukurydza, ryż
Tradycyjna kuchnia KasiDelikatne mięsko w kokosowej panierce (delicate chicken meat with coconut flavour) Składniki: / ingredients: 1 filet z kurczaka / 1 chicken breast 3 plasterki szynki wędzonej / 3 slices smoked … Czytaj dalej Roladki drobiowe w kokosie
czarrna od kuchnismażenia cebuli około 200 ml bulionu warzywnego sól, pieprz Naleśniki: 3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki wody lekko gazowanej 1 szklanka mleka 2 jajka 2 łyżki oleju sól Panierka: jajko mleko bułka tarta olej do smażenia Sposób wykonania: Mięso mielimy. Kapustę wrzucamy do garnka podlewamy niedużą ilością wody i gotujemy aż zmięknie. Następnie przelewamy na durszlak i odstawiamy aby ostygła
Qchnia po prostuBardzo lubię łososia i staram się go robić na różne sposoby. Zawsze wtedy smakuje inaczej. Tym razem jest z fasolką i z pomidorami, bardzo był dobry
Kuchnia Pokoleńwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pomysł na panierkę zaczerpnęłam (już baaaardo dawno) z jakiegoś programu telewizyjnego. Osobiście sprawdziłam ją na różnych kotletach: z boczku, schabowych, drobiowych, a poniżej przedstawiam wersję z karkówką. Przyznam, że jest rewelacyjna i fajnie chrupiąca. karkówka (może być inne mięso wieprzowe lub drób) czosnek granulowany sól, pieprz Dodatkowo: jajko mąka bułka tarta + płatki owsiane
Di gotujemalakserze– potrzebujemy grubszej bułki niż klasyczna, dobrze nam znana bułka tarta. Malakser bardzo drobno bułkę i pietruszkę posieka. Tak naszykowana bułka ma lekką, płatkową strukturę obecnej we wschodniej kuchni panierki panko i zachowuje po usmażeniu więcej chrupkości. Na małej patelni rozgrzewamy łyżkę klarowanego masła, wrzucamy bułkę z pietruszką i prażymy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż stanie się
Karo in the KitchenPolecam skrzydełka z kurczaka w panierce z krakersów pieczonych w piekarniku
Ugotujmy CośDorsz w aromatycznej ziołowej panierce. Pachnie obłędnie już podczas smażenia dzięki ziołom od Skworcu . Danie proste a bardzo smaczne :) Składniki: 3 filety dorsza (może być inna ryba) 3/4 szklanki bułki tartej 1 łyżeczka tymianku 2 łyżki Bazylii Suszonej od Skworcu 2 łyżki Oregano Premium od Skworcu 1 jajko sól pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: Filety dorsza rozmrażamy, a następnie
Na Ciasteczkowych Papierachwyglądają jak kule armatnie ;) Może trochę i je przypominają, nie zmienia to faktu, że są naprawdę szybkie i proste w przygotowaniu. Klasyczne jajka po szkocku obtacza się w panierce z jajka, mąki i bułki tartej i smaży krótko w głębokim tłuszczu, ja jednak pominęłam ten etap i zdecydowałam się na wersję fit jajek po szkocku - czyli wersję pieczoną. Jest zdecydowanie
Moje Qulinariapiersi, a obok nich wykładamy w sposób podłużny risotto. Możemy je jeszcze posypać startym parmezanem. A tutaj kilka innych przepisów na kurczaka, dla jego fanów :) Faszerowany szpinakiem W panierce kukurydzianej Do usłyszenia, Ania
Mój Smak na Życieskrzydełko było pokryte. Do pojemnika (najlepiej z pokrywką) wsypujemy mąkę, wrzucamy po 3-4 skrzydełka do mąki, zamykamy pudełko i potrząsamy aż skrzydełka będą obtoczone. Mąki nie wklepujemy inaczej panierka nie będzie "szarpana" tylko płaska. Wrzucamy na gorący olej, smażymy do zarumienienia. Odsączamy na ręczniku papierowym
Pelusiowa Kuchnianaleśniki po 1 minucie z obu stron. Farsz 4 duże ziemniaki 150 g twarogu 50 g boczku wędzonego 1 cebula 1 łyżka oleju sól pieprz papryka ostra papryka słodka Panierka 2 jajka sól bułka tarta olej do smażenia Ziemniaki obrać i ugotować. Ugotowane zmielić przez maszynkę wraz z serem lub przecisnąć przez praskę. Boczek pokroić w drobną kostkę. Na patelni
O kuchni z uczuciemPrzeglądając ostatnio internet natrafiłam na przepis kurczaka w panierce
Ugotujmy Coś