panierka - 3500 przepisów (strona:117/234)

KROKIETY Z JAJKIEM 280

rumiany kolor. Składniki na farsz jajeczny: * 15 jajek * garść posiekanego szczypiorku * sól i pieprz do smaku * 1 surowe jajko * 2-3 łyżki bułki tartej * jajka i bułka tarta do panierki Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać posiekany szczypiorek, surowe jajko, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku. Wszystko wymieszać. Naleśnika do połowy wysmarować farszem

Zrób to smacznie
Pieczony camembert z czosnkiem i rozmarynem 188

skórka przerośnięta pleśnią usztywnia się. We Francji podawany na deser po obiedzie, jako jeden z żelaznych punktów deski serów. Camembert to idealny ser do pieczenia i smażenia – w panierce lub w towarzystwie przeróżnych dodatków. Tymianek, rozmaryn i czosnek to moje ulubione – rewelacyjnie podkreślają i wynoszą lekko ziemisty, grzybowo-słodki smak zapieczonego sera. Pieczony camembert to najszybsze serowe fondue – nie wymaga

Karo in the Kitchen
Chrupiące panierowane cukinie – idealna letnia przekąska 605

szczyptę słodkiej czerwonej papryki. Mieszamy szybko widelcem. Do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą. Kawałki cukinii maczamy najpierw w jajku, potem w bułce i znów w jajku i bułce (wtedy panierka jest bardziej chrupiąca). Nasze kawałki cukinii smażymy na głębszym tłuszczu na średnim ogniu (starczy że będzie zakrywał je w połowie) z obu stron na słoto. Odsądzamy z nadmiaru tłuszczu

Słodkie okruszki
Razowy makaron ze schabem i pomidorkami cherry 162

krótkie, świeże ogórki - 2-3 garście pomidorków cherry - przyprawy: sól (używam himalajską różową), bazylia i oregano - olej słonecznikowy do smażenia Gotuję makaron i smażę kilka plastrów schabu (bez żadnej panierki, jedynie z dodatkiem soli, pieprzu i ziół prowansalskich). Chłodne mięso kroję na mniejsze paski.  Na rozgrzaną patelnię daję makaron i mięso, duszę na wolnym ogniu przez kilka minut. Następnie

Wielopokoleniowo
POTRAWKA z MIELONEGO INDYKA i KAPUSTY PEKIŃSKIEJ oraz OWOCOWA SALSA 163

Mięso mielone nie musi być nudne. Mielone z indyka jest zdrowe i chude, szkoda go smażyć na patelni w panierce i podawać w postaci nudnego kotleta mielonego. Wystarczy trochę warzyw, owoce i można zupełnie odczarować mielone mięso, które w tej odsłonie będzie stanowić podstawę kolorowego dania, które zachwyci wymagające podniebienia. Z jednej strony łatwe w przygotowaniu, z drugiej nieoczywiste. Takie

Dietolog
KOTLETY JAJECZNE Z KASZĄ JAGLANĄ 275

Składniki na około 15-17 kotlecików: * 10 jajek * 1/2 szklanki kaszy jaglanej (przed gotowaniem) * 1 surowe jajko * 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki * sól do smaku * bułka tarta do panierki * olej do smażenia Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, przestudzone oskubać ze skorupek i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kaszę jaglaną przepłukać na zmianę pod zimną i gorącą wodą

Zrób to smacznie
Rybka z kurką 187

takie proste, gdyż połów tej ryby w lecie jest mocno ograniczony. Najlepiej sięgnąć zatem po flądrę, turbota, czy mocno niedocenianego śledzia. Owocem moich przemyśleń była rybka na obiad. W panierce, bo taka kojarzy mi się z wakacjami nad Bałtykiem najmocniej. Do tego sos kurkowy- żeby było nieco inaczej. Wypróbujcie. Czytaj więcej

Pichceniomania
Krokiety z podrobami 216

się dość rzadko zazwyczaj w postaci pierogów tym razem jednak zrobiłam krokiety. Krokiety z podrobami Farsz ugotowane podroby wieprzowe ( u mnie płucka, cynaderka, serce ) cebula sól, pieprz olej naleśniki Panierka jajko bułka tarta Ugotowane podroby zmielić w maszynce do mielenia mięsa, dodać podsmażoną cebulkę i doprawić solą i pieprzem do smaku. Farsz zawinąć w naleśniki, obtoczyć w rozkłóconym jajku

Pieguskowa Kuchnia
Dorsz pod chrustem 147

Dorsz pod chrustem to pyszna, delikatna ryba z chrupiącą panierką. Jeżeli nie macie zbyt dużo czasu, albo dopadło Was tak jak i mnie zapalenie oskrzeli i najzwyczajniej na Świecie nie macie siły ani ochoty na wymyślenie czegoś szybkiego i jednocześnie smacznego na obiad -polecam ten przepis. Do tego dania można użyć dowolnej, ulubionej rybki. U mnie akurat wypadło na dorsza

Pieguskowa Kuchnia
SCHAB FASZEROWANY PAPRYKĄ I PIECZARKAMI 317

zajmuje zbyt wiele czasu, a smakuje wyśmienicie. Polecam:) SCHAB FASZEROWANY PAPRYKĄ I PIECZARKAMI schab sól, pieprz FARSZ 1 duża papryka 2 średnie cebule 0,5 kg pieczarek sól, pieprz PANIERKA 1 jajko bułka tarta sól, pieprz olej do smażenia Mięso pokroić na plastry, rozbić tłuczkiem dość cienko, najlepiej przez folię. Przyprawić solą i pieprzem. Warzywa do farszu pokroić w drobną

Pieguskowa Kuchnia
Pieczone polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce 232

całkiem pominąć. Polędwiczki przed panierowaniem marynowane są w mleku z octem (można zastąpić maślanką), dzięki czemu mięso jest kruche i delikatne. The post Pieczone polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
PANIEROWANY CAMEMBERT FASZEROWANY SZYNKĄ I PIECZARKAMI 184

camemberta. Długo zastanawiałam się jak i czym to zrobić, aby było smacznie, po czym zrobiłam zakupy, zaszyłam się w kuchni i oto jest. Szynka, pieczarki, roztopiony ser i chrupka panierka. Wierzcie mi, że już nie trzeba nic więcej ;) Składniki: 1 ser Camembert Classic la Polle   MLEKOVITA 10 sporych pieczarek 2 grube plastry szynki sól pieprz 1 jajko bułka tarta

Z Majeczką w kuchni
Boczniaki z warzywami w japońskim stylu i "Wakacyjne przyjaciółki" 171

Niedawno zostałam obdarowana sporą ilością boczniaków, które zazwyczaj smażę w panierce. W ten sposób można wykorzystać te płaskie okazy. A co zrobić z tymi zwiniętymi w ruloniki? Pomyślałam o jakimś bezglutenowym sosiku o zdecydowanym smaku. Po otworzeniu szafki wybór padła na dodatki charakterystyczne dla kuchni japońskiej. Składniki (na 2 porcje): mała młoda cukinia 200 g boczniaków fenkuł (koper włoski) chili

Weekendy w domu i ogrodzie
Superiore Wine Bar – recenzja 161

galaretki z golonek. Nigdy bym nie zamówiła tych potraw, gdyby nie zostały mi polecone przez obsługę, a były naprawdę dobre. Uszka są pokrojone na cienkie paseczki i obtoczone panierką, więc nie jest to tak kontrowersyjne danie jak się wydaje. Dobrym wyborem była też przystawka – spora porcja kurek z obranym bobem, pomidorkami i pieczonym porem. Niestety trudno jest dostać dobre

Ugotowane pozamiatane
Bakłażan w parmezanie 245

Najprostszy i bardzo smaczny sposób na bakłażana. Usmażony w panierce z dodatkiem parmezanu, dzięki czemu ma ciekawy i charakterystyczny smak. Można go podać jako dodatek do obiadu lub zjeść samego. 1 bakłażan 1 jajko 1/4 szklanki bułki tartej 1/4 szklanki tartego parmezanu sól olej rzepakowy do smażenia Bakłażana pokroić w plastry o grubości ok 5 mm i oprószyć obficie solą

https:KKuchniaMniam