Kacze nogi smażone panierowane 170najlepiej kaczy lub gęsi) Jajko rozbełtać. Jajko rozmącić w głębokim talerzu. Bułkę wysypać na duży talerz. Nogi oprószyć mąką, zanurzyć w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Panierkę przycisnąć dłonią i odłożyć mięso na mniej więcej ½ godziny. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Następnie przełożyć nogi na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego
królestwo garów
ryba zawijana w cukinii 174ryby powinniśmy jeść, każdy wie. Ale czy muszą być to zawsze ryby w panierce lub pieczone w piekarniku? Nie koniecznie. Tym razem przychodzę do Was z propozycją szybką i smaczną. Idealna na obiad czy wczesną kolację. Ryba w zasadzie dusi się w mgnieniu oka, a dodatek cukinii nadaje jej specyficznego smaczku. Składniki: filet z dorsza niewielka cukinia sól
Gotowanie z pasją
Frytki z cukinii & pieczony camembert 274Frytki z cukinii to doskonała alternatywa dla ziemniaków. Smaczne, kruche, w chrupiącej panierce idealnie sprawdzą się jako samodzielna przekąska jak i część sytego obiadu. Polecam wszystkim, którzy mają chęć spróbować dodatkowych prostych opcji dla klasycznych przepisów. Składniki: Frytki z cukinii - 1 duża cukinia - 1/2 szklanki mąki pszennej - 1/2 szklanki bułki tartej - 1 jajko - 50 gr sera żółtego - olej do smażenia
upichcona
Ryba po grecku 221selera 1 cebula 1 mały por 1 łyżeczka soli 3 jajka 3 ziela angielskie 1 liść laurowy pieprz papryka słodka koncentrat pomidorowy olej do smażenia ryby bułka tarta do panierki lub mąka Rybę solę, pieprzę, smażę obtoczoną w jajku i w bułce. Odstawiam na talerz – ryba czeka Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach
MojaQchnia.pl
krążki cebulowe w panierce 246składniki: 2-3 cebule 150 g mąki orkiszowej lun pszennej 250 ml mleka 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia bułka tarta tłuszcz
Domowy Smak Jedzenia
Ryba w pomidorach 188koncentratu pomidorowego szklanka passaty łyżeczka chrzanu szklanka bulionu warzywnego lub wody szczypta mielonego ziela angielskiego oraz kardamonu 3 liście laurowe, sól, pieprz, słodka i ostra papryka do smaku panierka do ryby: bułka tarta/mąka + jaja olej do smażenia Przygotowanie: Warzywa obieram, cebulę drobniutko siekam, można użyć blendera. Resztę warzyw trę na tarce o dużych oczkach. Rybę myję, osuszam, kroję
Zasmakuj Kuchni
Pałki z kurczaka jak z KFC 758Pyszna, chrupiąca panierka do kurczaka i soczyste mięso. Zapraszam po mój najlepszy przepis na kawałki kurczaka jak z KFC . To jest super prosty i szybki do zrobienia obiad, który gorąco polecam na weekend. Jeśli brakuje Ci już pomysłów na obiad z kurczaka, to będzie to idealny wybór. Polecam również mój przepis na domowe nuggetsy z kurczaka . Do chrupiącego kurczaka
AniaGotuje.pl
Kotlet schabowy 179wypróbować. Kotlet tak przyrządzony jest niesamowicie soczysty. Składniki: rozbite na kotlety mięso 1 cebula 1 szklanka mleka sól, pieprz olej do smażenia bułka tarta, mąka i jajo do panierki Przygotowanie: mięso na kotlety przełóż do miski, zalej mlekiem i dodaj pokrojoną cebulę, mocz mięso przez 2 godziny, po 2 godzinach wyjmij je z mleka, osusz papierowym ręcznikiem, posyp solą
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Przepisy sylwestrowe. 15 pysznych pomysłów. 929Cebulowa pizza na suchych drożdżach – inne przepisy na pizze znajdziecie tutaj (klik) Imprezowe parówki w chrupiącym cieście Chrupiące nugettsy na bazie mąki kukurydzianej Chrupiące pieczarki w panierce Imprezowa sałatka makaronowa z serem i mieszanką meksykańską Imprezowa sałatka śledziowa Kolorowa sałatka z kabanosem Cebulowe przekąski imprezowe Francuskie poduszeczki nadziane pieczarkami Paprykowe chipsy z tortilli Domowy sos czosnkowy
Słodkie okruszki
Nuggetsy z kurczaka w płatkach owsianych 233Chrupiące kawałki kurczaka w panierce z płatków owsianych i mąki kukurydzianej. Do tego soczyste w środku. Wspaniałe danie lub przekąska na Sylwestra Wbrew pozorom szybka przystawka. Do tego kilka dipów, np. pomidorowy, czosnkowy, ajwar i przekąska (na zimno lub na ciepło) gotowa! Składniki: pierś z kurczaka 1 jajko garść płatków owsianych 2-3 łyżki mąki kukurydzianej sól, pieprz, papryka słodka
Zasmakuj Kuchni
Ryba po grecku 209duża szt seler - 1/2 szt cebula - 4 szt olej lniany SEM CO- 4 łyżki sól i pieprz listki laurowe ziele angielskie koncentrat pomidorowy - 200 ml woda - 2 szkl Panierka: mąka do obtaczania olej do smażenia Przygotowanie: Warzywa obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, pokroić w piórka, przesmażyć na oleju. Dodać do podsmażonej cebuli, warzywa i przyprawy
Kuchnia Danusi
Ryba po grecku 1295cały seler 4 pietruszki 2 duże cebule słoik 360 g koncentratu pomidorowego szklanka passaty szklanka wody szczypta mielonego ziela angielskiego 3 liście laurowe, sól, pieprz, słodka papryka do smaku panierka do ryby: bułka tarta lub mąka + jaja olej Przygotowanie: Warzywa obieram, cebulę drobniutko siekam, można użyć blendera. Resztę warzyw trę na tarce o dużych oczkach. Rybę myję, osuszam, kroję
Zasmakuj Kuchni
Świąteczne potrawy na ostatnią chwilę 394porcja starczy dla całej rodziny. Aby tradycji stało się za dość na stole musi pojawić się ryba. Proponuje POLĘDWICZKI Z DORSZA W KOLOROWEJ PANIERCE . Dorsz jest bardzo smaczną i delikatną rybą zasmakuje nawet najmłodszym uczestnikom waszej kolacji. Na deser proponuje przepyszną i błyskawiczną w wykonaniu SZARLOTKĘ SYPANĄ
kuron.com.pl
Schab w migdałowej skorupce 227przełożyć do naczynia żaroodpornego 8. Podlać mięso marynatą i upiec 9. Rozpuścić masło i wystudzić 10. Pokroić chleb tostowy 11. Wymieszać wszystkie składniki na skorupkę migdałową 12. Posypać mięso panierką i zapiec Poprzedni 1 z 12 Następny Schabowy z ziemniakami to tradycyjny niedzielny obiad większości Polaków. Jednak istnieje kilka, a nawet kilkanaście metod i sposobów
KuchniaWeDwoje.pl
Jak odchudzić tradycyjne świąteczne potrawy? 180Nadal będziemy się cieszyć, że nasze żywienie jest prawidłowe nawet w ciągu tych 2-3 dni. Jak odchudzić tradycyjne świąteczne potrawy? Ryba Tradycyjnie rybę na stole wigilijnym podajemy w panierce, smażoną w dużej ilości tłuszczu. Jak to zmienić? Należy rybę dobrze doprawić (polecam: cytryna, pieprz cytrynowy i sól), a następnie upiec w folii aluminiowej w piekarniku. Smak będzie taki
Truskawkowa Fiesta