ciągu dnia. Jeśli do tej pory wybieraliście raczej kanapki lub jajecznicę, a potem szukaliście w lodówce reszty ciasta od babci - spróbujcie jeść coś tak pysznego jak ciasto na śniadanie! Pancakes: 1 miarka odżywki białkowej 4 łyżki mąki owsianej lub innej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 2 łyżki mleka 1 łyżka cynamonu Składniki zmiksować i piec na rozgrzanej, suchej
Chocolate Muffin Blognieprzywierającą powłoką. Ciasto nakładać łyżką tworząc małe placki (nie za grube, bo nie da się ich obrócić). Gdy na wierzchu utworzą się bąble, naleśniki obrócić na drugą stronę. Usmażone pancakes podawać od razu z wybranymi dodatkami (polecam syrop klonowy
Passions hobbies lifePancakes to zawsze dobry pomysł na weekendowe śniadanie. Dziś proponuje takie przepyszne a przy okazji bardzo sycące placuszki o smaku czekoladowo - bananowym. Bardzo proste do zrobienia, bez białego cukru, z mąki pełnoziarnistej, podane z chrupiącym masłem orzechowym i bananami. Składniki (8-10 naleśników): 1 szklanka mąki pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki ciemnego kakao
Healthy food explorerMałe smażone placuszki, znane również, jako amerykańskie pankejki (pancakes), to propozycja nie tylko na śniadanie, ale również na deser. Najlepiej smakują podane z jogurtem, miodem lub syropem klonowym i z owocami. Ciasto na placki warto przygotować wcześniej, najlepiej na noc, aby mogło odstać. Dzięki temu placki będą idealnie puszyste. Nie wszyscy lubią smak koziego nabiału, wówczas kozi jogurt możemy zastąpić
Tajemnice Smakutofurniczki chodziły za mną już od dawna. Długo układałam ten przepis w głowie, aż w końcu udało mi się zmobilizować i sprawdzić go w praktyce. Tofurniczki to dla mnie pancakes idealne – delikatne, lekko chrupiące z wierzchu, lekko słodkie, choć nie zawierają cukru. Są świetną alternatywą dla osób, które tak jak ja, nie mogą jeść nabiału, a tęsknią za twarogowymi
365 dni dookoła kuchniOstatnio jakoś polubiłam jeść znowu pancakes i tak co chwile tworze jakieś wynalazki, aby monotonności nie było. Z reguły towarzyszy mi przy tym banan (przy okazji odsyłam do artykułu, dlaczego warto jeść banany LINK ). Może nie wyglądają jakoś super na zdjęciu, ale po treningu, kiedy człowiek głodny nie zwraca tak bardzo uwagi na estetykę. 😊 Tym razem padło na mocno
zdrowo i aktywnieSzybkie i puszyste placuszki na śmietanie, które zasmakują małym i dużym łasuchom. Przygotowanie: 10 minut Koszt: Tanie Każdy z nas kocha placki. Amerykanie zachwycają się pancakes polanymi litrem syropu klonowego, za to my lubimy jednak skromniejsze uczty. Ograniczamy takie polewy, mimo tego, że są zdrowsze, jednak nie są one wskazane w takich porcjach jak w tamtejszej kuchni. 😀 Dzięki patelniom
zdrowo i aktywnieDziś w słodką podróż zabieram Was do Szkocji. Mam dla Was przepis na Drop Scones – czyli szkockie naleśniki/placuszki wizualnie przypominające amerykańskie, puszyste pancakes. Nazwa kojarzy się z popularnymi bułeczkami Scones ( które też znajdziecie u mnie na blogu ! ), ale nie ma z nimi nic wspólnego. Są delikatne, puszyste, lekkie! Podaje się je zazwyczaj na podwieczorek z dodatkiem ulubionej konfitury
Ostra na Słodkojest żadna tajemnicą, że jestem placuszkarą. Uwielbiam placuszki, pancakes, naleśniki – mogłabym je jeść cały czas i to nie tylko na słodko. Uwielbiam je też w wersji wytrawnej, a najcudowniejsze jest to, że można się bawić pięknie dodatkami i za każdym razem tworzyć nowe Read More Artykuł Bezglutenowe placuszki ze szparagami i wędzonym pstrągiem w sosie ziołowo – szpinakowym pochodzi
Flymetothespoonnerkowcami, sokiem z cytryny i miętą. Placuszki delikatnie wyjmujemy z pierścieni i odklejamy papier do pieczenia. Podajemy na ciepło z masłem oraz dodatkami. Smacznego :) Artykuł Cytrynowo-miętowe sufletowe pancakes z truskawkami pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogsobotę zazwyczaj mamy więcej czasu niż w tygodniu i możemy pozwolić sobie na lepsze śniadanie 😉 U mnie dzisiaj rządzą pancakes w zdrowszej wersji... bezglutenowe - na mące z ryżu brązowego oraz jogurtem greckim, miodem zamiast cukru i olejem rzepakowym zamiast masła. A żeby były bardziej fit smażyłam je bez grama tłuszczu na patelni beztłuszczowej. Placuszki nie należą do słodkich, wiec spokojnie
Kuchnia MagdaLenyWiecie już, bo chyba z milion razy pisałam, że uwielbiam wszelkiego rodzaju racuchy , pancakes i naleśniki . Uwielbiam moczyć w cieście, panierować, smażyć … – ma chrupać! Dziś mam dla Was przepis na pyszne jabłka w cieście, które są świetnym pomysłem na śniadanie ( mogą być i na słodki obiad! ). Robi się je błyskawicznie i tak samo błyskawicznie znikają. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI
Ostra na Słodkomisce mieszamy mąkę z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Dodajemy maślankę oraz jajka, miksujemy. Pod koniec dodajemy rozpuszczone masło. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Pancakes smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni na średnim ogniu (bez dodatku tłuszczu). Podajemy z ulubionymi dodatkami: cukier puder, dżem, syrop klonowy oraz owoce
Qchnia po prostuKról słodkich śniadań, któż ich nie zna. Na hasło pancakes każdy odpowie: syrop klonowy. I słusznie, bo to połączenie idealnie lepkie i słodkie. Następnym razem dodam kwaśne owoce dla przełamania smaku, bo po porcji takiego cudownie lepkiego i słodkiego śniadania potrzebowałam chwili by się otrząsnąć :D Składniki (ok 10 placuszków): - 2 szklanki mąki - 2 jajka - 1 i 1/2 szklanki
Cook&LoveWykładaj na nią niewielkie ilości ciasta i smaż ok. 2 minut z każdej strony. Gotowe placuszki podawaj ze świeżymi owocami lub powidłami owocowymi. Smacznego Czytaj więcej – przepisy na pancakes Artykuł Placuszki jaglane z dynią pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchni