Przepis na : śniadanie
Placuszki z ricottą i owocami to delikatnie, puszyste w środku i chrupiące z zewnątrz placuszki, które dość często podaję na śniadanie. Dodatek ricotty sprawi, że będą wilgotne i puszyste, a przygotowanie ich wcale nie jest czasochłonne. Śniadanie to możemy podać z dowolnymi dodatkami. Bardzo często podaję je z sezonowymi owocami, ale wyśmienicie będą również smakować polane sosem czekoladą, albo ze zwykłym cukrem pudrem. Amerykańskie śniadanie: Klasyczne pancakes z syropem klonowym Składniki 200 ml mleka 2 jaj... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...