Pyszne i proste w przygotowaniu placuszki inspirowane amerykańskimi naleśnikami pancakes. Jeśli nie lubicie posmaku proszku do pieczenia czy sody, ubijcie białko do uzyskania piany i dopiero wtedy dodajcie resztę składników. Moja propozycja podania to sos z jogurtu i odżywki białkowej o smaku karmelowym, mrożone maliny i pokruszone płatki migdałowe. Skusicie się na takie śniadanie? SKŁADNIKI/ 2 PORCJE: jedna porcja z dodatkami dostarcza średnio: 410 kalorii / 20 g białka / 13 g tłuszczu / ... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...