pałki kurczaka - 833 przepisów (strona:33/56)

Kurczak na sposób indyjski, pyszny obiadek czyli Balti maślany kurczak 130

Miałam dzisiaj gościa na obiad. Ona bardzo lubi taką kuchnię, więc musiałam dla niej to wyczarować. Smakowało nam bardzo. Przygotowanie marynaty – jogurt włożyć do miski

Kuchnia Pokoleń
Udka kurczaka z kminek rzymskim, duszone w pomidorach 139

pomidorami.  Danie nie jest pracochłonne i jest szybkie w wykonaniu.  Idealne na niedzielny obiad, kiedy nie chcemy za dużo stać przy garach 😋 Składniki: udka z kurczaka - mogą być podudzia, pałki lub ćwiartki przyprawy: sól, pieprz, mielona papryka słodka i ostra, czosnek granulowany, szczypta kminu rzymskiego, kilka kropel ostrego sosu Worchester puszka pomidorów pelati - mogą być całe lub krojone

Ze smakiem bez glutenu
WRAPY Z KURCZAKIEM I PASTĄ Z CIECIERZYCY 152

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 1-2 Składniki podstawowe: 2 placki tortilli wieloziarnistej, 2 garście rukoli, 2 pałki lub udka z kurczaka (wcześniej ugotowane), kawałek czerwonej papryki, po 1/2 pepperoni czerwonej i zielonej (opcjonalnie). Składniki pasty: 150 g ciecierzycy z puszki, 2 pomidory suszone + łyżka oleju z pomidorów, łyżka wody

JejKuchnia
ZUPA POMIDOROWO-SEROWA Z BROKUŁAMI 192

Zupa pomidorowa w trochę ulepszonej wersji z brokułami, makaronem ryżowym, zabielana serkiem topionym. Każdy wielbiciel pomidorówki powinien jej spróbować! Składniki: 1 marchewka 1 pietruszka 1/3 selera

Kuchnia MagdaLeny
Pieczone roladki z piersi kurczaka 201

Pyszna propozycja dla osób dbających o sylwetkę. Roladki z piersi kurczaka wypełnione warzywami, pieczone bez dodatku tłuszczu i zawinięte w szynkę szwarcwaldzką. Palce lizać! Składniki 3 piersi z kurczaka 6 plasterków szynki szwarcwaldzkiej marchew korzeń pietruszki 1/2 czerwonej papryki 1/2 średniej cukinii masło sól, czarny pieprz, tymianek Sposób przygotowania Marchew oraz korzeń pietruszki gotujemy na pól miękko w osolonej wodzie

Pyry na Gaz
Makaron gryczany z sosem pomidorowym 172

sosu wyjąć listek , doprawić solą , (ewentualnie cytryną) i cukrem, zmiksować Przelać ( nadmiar ) do słoika i używać do makaronów , ale  nie tylko, krokiety z mięsem polane sosem - palce lizać :) , nugetsy z  kurczaka też świetnie smakują z tym sosem. Do pulpetów również znakomity.   Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu

Proste Potrawy
Duszony kurczak z sosem pomidorowym i dynią – danie na obiad 112

pomidorowego ( domowy ) 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka bazylii 1 łyżka pieprzu 1 łyżka soli 1/2 litra wody 2 łyżki oleju rzepakowego   Nogi z kurczaka podzieliłam na dwie części ( pałka + podudzie ). Do rozgrzanego garnku ( u mnie płytki a szeroki z grubym dnem ) wlałam olej i go rozgrzałam i obsmażyłam na nim kurczaka przez dosłownie kilka minut. Wyjęłam

Kuchnia na wzgórzu
Pijany kurczak 251

Składniki: 5 ćwiartek kurczaka 3 szklanki białego półwytrawnego wina 20 obranych ząbków czosnku przyprawa warzywna oregano, bazylia, tymianek sól, pieprz 1 łyżka mąki ziemniaczanej + woda Wykonanie: Ćwiartki kurczaka podzielić na udka i pałki. Obsypać przyprawą warzywną, ziołami oraz solą i pieprzem. Przełożyć do miski, przykryć i wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę.  Następnie kurczaka przełożyć do brytfanny

Pasja Smaku
Udka z kurczaka marynowane w sosie musztardowym 165

kurczaka, udka należy zamarynować przynajmniej na godzinę przed pieczeniem. Będą wtedy aromatyczne i kruche. Do tego przepisu wybrałam duże udka z częścią grzbietową ale można również użyć pałek . Jakie przystawki wybieracie do kurczaka? Przygotowałam ryż na słodko z karmelizowaną cebulą i rodzynkami i prostą sałatkę z warzyw i owczego sera. Udka marynowane w sosie musztardowym podczas pieczenia pięknie się karmelizują

codojedzenia
KURCZAK W CURRY ZAPIEKANY Z WARZYWAMI I SEZAMEM 129

ciepło  np. imprezowych lub okolicznościowych. Takiej wersji nikt się nie powstydzi a goście będą się zajadać. Polecam z bukietem surówek :)  Składniki: 6 ćwiartek z kurczaka ( podzielone na udka i pałki ) 1 łyżka soli himalajskiej 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 2 łyżki sezamu 2 łyżki curry 2 łyżki oleju 3 łyżki mąki kukurydzianej 400 gram mrożonych warzyw (brokuł, marchew, kalafior

Kuchnia Paulettes
Zapiekanka z tortellini, kurczakiem i brokułem w kremowym beszamelu 325

Szybka w przygotowaniu i bardzo syta zapiekanka z makaronem tortellini, kurczakiem i brokułem. Całość otulona  żółtym serem oraz kremowym sosem beszamelowym. Zapiekanka palce lizać. 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do gyrosa 250 g tortellini z szynką 1 brokuł 200 g żółtego sera Olej do smażenia Masło do formy Sos beszamelowy: 1,5 łyżki masła 2 łyżki mąki

VioletoweKucharzenie
Kurcze pieczone z warzywami 114

ulubione zioła: np bazylia, oregano, kolendra, tymianek, rozmaryn itp. przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka, suszony majeranek 2 łyżki oleju 1 łyżka masła   ***Ćwiartki z kurczaka, dokładnie myjemy, dzielimy na pałki i podudzia, nacieramy przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce *** *** Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki, polewamy olejem, oprószamy przyprawami i dokładnie mieszamy *** *** Cukinie i papryki kroimy w dużą

Blog z Apetytem
Tradycyjne udka pieczone 139

były całe zanurzone. Wsypujemy 5-6 łyżek soli. Odstawiamy w chłodne miejsce. Odsączamy udka z solanki, układamy w brytfannie ścisło obok siebie w całości lub oddzielając pałki. Posypujemy równomiernie przyprawą do kurczaka. Na wierzchu - na udka i pomiędzy nie - układamy pokrojone w drobne kawałki masło. Brytfannę przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy minimum 2 godziny w temperaturze 180 stopni. Pod koniec pieczenia

Kolorowy Przepisownik
Grillowane skrzydełka w miodowo-imbirowej glazurze 199

Skrzydełka palce lizać! Mięso ma miodowy posmak z nutą wyrazistego imbiru i ostrej czerwonej papryki. 1 kg skrzydełek Przyprawa do kurczaka Marynata: 100 ml miodu 0,5 szklanki oliwy z oliwek 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka matki pietruszki Skrzydełka myjemy, osuszamy i przyprawiamy przyprawą do kurczaka

VioletoweKucharzenie