puszki niewykorzystanego mleczka kokosowego, może coś zdziałam :) sowa_nie_sowa 2012/06/26 14:24:42 Jukejka kuleczki są podobne do poppingu amarantusowego, tylko posmaczek mają lekko czekoladowy - fajny dodatek do owsianki, jaglanki i innych śniadaniowo-deserowych dań. Deser polecam, a teraz robię sobie na obiad ryż z truskawkami i mleczkiem kokosowym - już kolejny raz ostatnio:) dusiowaa 2012/06/26 15:49:04 smakowicie
Zdrowa Kuchnia Sowymężem smakował, zaj ada liśmy sam maczając w nim orzechy:) Mo ż na go u ż y ć do chleba jako smarowidło, albo do ś n ia daniowej owsianki, nale ś ników, przeło ż enia ciasta itp . Świetny na prezent :) "Za starym przyjacielem jest jak ze starym płaszczem. Jest bardzo wygodny. Przybrał kształt mojego ciała, doskonale dopasował się do moich
Zdrowa Kuchnia Sowyoprócz orzechów), zalałam miodem i trzymałam chwilę na maleńkim ogniu rozgniatając bakalie o ścianki. Dorzuciłam orzechy, wymieszałam i przelałam do słoiczków. Konfitura smakuje pysznie na grzance, jako dodatek do owsianki czy jaglanki śnia daniowej, nale ś nikó w/ p an kej ków , a także do wyjadania prosto z miseczki/słoiczka:) Sprawdzi si ę te ż jako prezent dla łasuchów
Zdrowa Kuchnia SowyPewnie większość z Was płatki owsiane zajada najczęściej w formie owsianki, a M&M'sy prosto z paczki :) Ja trochę poeksperymentowałam i moje ulubione ciasteczka owsiano-słonecznikowe postanowiłam wzbogacić nieco kolorami. Wbiłam więc w każdy krążek małą drażetkę czekoladową z orzechem w środku. Po upieczeniu orzech i czekolada w M&M'sie pysznie się rozpuściły i dodały nieco
Sajkofanka smakuprostu jest na to czas ;) Dziś zapraszam was na bardzo zdrowe, pożywne i smaczne placuszki z płatków owsianych. Myślę, że to całkiem niezła alternatywa dla zwykłej owsianki. Przygotowanie tych małych racuszków zajmuje zaledwie kilka minut, a efekt jest obłędny! Do tego sami dobieracie sobie dodatki, jakie najbardziej lubicie i zajadacie ze smakiem ;) Energia na cały dzień gwarantowana
Sajkofanka smakutruskawkami i budyniem :) autorka: beti27 | blog: kruche babeczki 219. autorka: Ashtray | blog: Ashtray's breakfast Dzikie placki ryżowe z dzikim miodem od Pasieki A.K. Piwowar autorka: justtryeat | blog: justtryeat Owsianka z ryżem, jabłkiem i maliną autorka: justtryeat | blog: justtryeat Ryż zapiekany z jabłkami autorka: Isvaria | blog: Kulinarny Domek na Szpilce Zdrowy i smaczny deserek autorka: Bilcia | blog: malpandom.blogspot.com Ryż
Mia Cucina Sofietaprawdę specyficzny smak (mi nie przypomina smaku czekolady). Idealnie natomiast komponuje się jako dodatek do ciast tego typu z udziałem kakao, jako polewa do naleśników, słodkich śniadań, owsianki. Jest w 100 % naturalna i bez dodatku cukru. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml
Symfonia Smakówpracę układu trawiennego i perystaltykę jelit. Oprócz wartości prozdrowotnych wyróżniają się one wszechstronnością zastosowania. Otręby pszenne można podawać z jogurtem lub mlekiem oraz jako dodatek do omletów, naleśników czy owsianki. --------------------*--------------------*--------------------*--------------------*--------------------*-------------------- Otręby Żytnie są bogate w błonnik pokarmowy. Zawierają również szereg składników mineralnych tj. fosfor, magnez czy żelazo. Są naturalnym produktem otrzymywanym podczas przemiału żyta. Otręby żytnie mają wszechstronne zastosowanie
Magiczne Życie Martyulubieńcem ogłaszam wspaniale nawilżającą oliwkę w żelu Johnson's baby. SKŁADNIK Oczywiście pomarańcze. Już się zaczął sezon na te soczyste i słodkie owoce. Dodaję do herbaty ale i owsianki czy musli. Wyciskamy pyszny sok. zdjęcia pochodzą z Google grafika
Magiczne Życie Martyrównież o poprzednim przepisie możecie przeczytać tutaj. Niedawno pokazywałam Wam dietetyczne babeczki biszkoptowe . Postanowiłam upiec je w formie blatów biszkoptowych i przełożyć kremem! Nie byle jakim, bo zrobionym z owsianki :-). Ciekawi? Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćumiaru. Kolejny raz kupiła czegoś zbyt wiele. Czegoś, co tak naprawdę zjadła może z raz? I to tylko dlatego, że przed pracą nie było czasu na przygotowanie prawdziwej, domowej owsianki. A paczki gotowych płatków owsianych, takich do kubeczka, leżały, leżały, aż termin już wręcz "krzyczał", by spożyć w końcu te wredne płatki. Dostała od babci agrest.Powstała kruszonka. Nie jakieś
W kuchni Karmel-itkioraz sok wyciśnięty z cytryny, uważając na pestki. Wszystko razem miskuję za pomocą blendera na krem. Przechowuję w lodówce około 3-4 dni. Idealnie nadaje się do kanapek, owsianek, czy na naleśniki! A jeszcze lepszy, kiedy wyjada się go tak po prostu ze słoiczka. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiprzy samym wejściu borówki amerykańskie w promocji. Z 5,99 na 3,99! Bez wahania wzięłam dwa opakowania. Miałam w głowie tyle pomysłów na ich przygotowanie - pancakes, granola, owsianka... w końcu zdecydowałam się na zrobienie pancakes jutro na śniadanie. Ale obawiam się, że do jutra już nic nie zostanie! Leżą i kuszą, tak powstał niniejszy koktajl :) KOKTAJL JAGODOWO-BANANOWY
Zgrabne Gotowaniełyżka) Przygotowanie W ymieszaj mleko z wodą w dzbanuszku z podziałką, a w oddzielnej misce pozostałe składniki. Zalej sypkie składniki rozcieńczonym mlekiem, mieszając, aż otrzymasz masę przypominającą konsystencję owsianki. Przełóż ciasto do natłuszczonej formy lub wyłożonej formy papierem do pieczenia i wstaw do zimnego piekarnika. Nastaw go na 110 o C , a po 30 minutach zwiększ temperaturę
coolinarnastrefa.blogspot.comrozpuścić w mleku i odstawić do wyrośnięcia. Przesiać oba rodzaje mąki, połączyć je, dodać drożdże, 0,5 litra wody mineralnej i sól. Zagnieść ciasto (moje ciasto przypominało konsystencją owsiankę). Przykryć ściereczką na ok. 1h (tak by ciasto zwiększyło dwukrotnie objętość). Ponownie zagnieść (wymieszać) ciasto. Przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i jeszcze raz odstawić na 30 minut do wyrośnięcia
coolinarnastrefa.blogspot.com