Owsianka z malinami i mlekiem bananowym Składniki: - 100g płatków owsianych bio - ¼ łyżeczki cynamonu - 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami) - sól himalajska - 100g malin - 1 łyżeczka suszonej żurawiny - 3 połówki
Wegańska kuchnia orientalnaOwsianka z nektaryną, porzeczkami i mlekiem bananowym Składniki: - 100g płatków owsianych bio - ¼ łyżeczki cynamonu - 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami) - sól himalajska - 1 dojrzała nektarynka - 2 łyżki czarnej porzeczki
Wegańska kuchnia orientalnaOwsianka z paraguayo, rodzynkami i mlekiem bananowym Składniki: - 100g płatków owsianych bio - ¼ łyżeczki cynamonu - 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami) - sól himalajska - 2 dojrzałe brzoskwinie paraguayo - 1 łyżeczka
Wegańska kuchnia orientalnaKakaowa owsianka z bananem, czereśniami i migdałami Składniki: - 100g płatków owsianych bio - 1 łyżeczka kakao - 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami) - ¼ łyżeczki cynamonu - miseczka czereśni
Wegańska kuchnia orientalnatarta z czekoladowym musem będzie wtedy zbyt mdła, a przecież chodzi o tę „iskrę” :) Składniki: Spód: – 220-250 g ciasteczek typu digestive (mogą też być owsiane) – ok. 80-100 g masła – 80 g gorzkiej czekolady – 3 – 4 łyżki cukru pudru – 2-4 łyżek kakao (w zależności od tego, jaki stopień wytrawności
Pociąg Do KuchniCzekoladowa cukiniowa owsianka; z gorzką czekoladą, ufo i borówkami Bo dawno już żadnego owsianego ulepka nie było, w sumie to jakoś zapomniana ta owsianka ostatnio u nie, no, ale tyle innych dobrych rzeczy też jest *.* no, ale śniadanie w sam raz na dzień po za domem, kino, próbowanie nowej knajpki, zapowiada się dobrze
More food, love and dreamszaczniesz widzieć efekty, co sprawi że motywacja wzrośnie. Zdrowe odżywianie jest za drogie Zależy jakich produktów zamierzasz używać. Można skomponować śniadanie z jagód goi, komosy ryżowej, mleka owsianego i miodu manuka, a można też użyć kaszy jaglanej, polskich jagód, domowego mleka ryżowego i miodu od lokalnego pszczelarza . Nie trzeba regularnie odwiedzać sklepów ze zdrową żywnością - większość produktów można kupić
Powiedz dietom niekażdy, kto śledzi mojego bloga na bieżąco wie, że moje ulubione śniadania to te na słodko. Najbardziej lubię wszelkiego rodzaju placki i placuszki, np: Placuszki dyniowe , Omlet owsiany , Ekologiczne placuszki z płatków Symbio . Ostatnio pracuję głównie popołudniami, więc rano mam więcej czasu na przygotowanie śniadania. I niezmiennie już od kilku dni na moim śniadaniowym stole królują pyszne
Zawsze głodna!Naleśniki mogą być zdrowym i pełnowartościowym obiadem jeżeli przygotujemy je z zdrowszych wariantów standardowych składników. Ja do moich wykorzystałam mąkę gryczaną i mleko owsiane. Tak przygotowane ciasto aż prosi się o wyraziste, warzywne nadzienie. Brokuły i serowy sos idealnie spełniły to zadanie. Wyszło naprawdę pysznie
Milion Smakówowsianka a la bounty: kokosowa (ugotowana na mleczku kokosowym) polana wegańskim sosem czekoladowym i posypana wiórkami kokosa Przepis: własny / 1 porcja / składniki: szklanka wody szczypta soli 40 g płatków owsianych, czyli około 4 łyżki płatków 1/4 szklanki mleczka kokosowego z puszki łyżeczka kakao lub karobu łyżka mleka roślinnego opcjonalnie: 1/2-1 łyżeczki cukru pudru łyżka wiórków kokosowych jak zrobić? owsianka
tost z dżememSkładniki: płatki owsiane (1 szklanka) woda (1 1/2 szklanki) banan (1 szt.) łuskane pestki słonecznika (2 łyżki) łuskane pestki dyni (2 łyżki) płatki migdałowe (2 łyżki) Czas przygotowania: 7 min Liczba porcji: 3 Przygotowanie: Płatki wsypujemy go garnka i zalewamy wodą. Gotujemy. w trakcie gotowania dodajemy pokrojonego w kostkę banana, płatki migdałowe oraz pestki dyni i słonecznika. Wszystko mieszamy żeby
Weganka gotujeSkładniki: marchewka (3 szt. duże) łuskane pestki dyni (2 łyżki) płatki migdałowe (2 łyżki) mleko owsiane (1 1/2 szklanki) mąka pszenna (3 łyżki) natka pietruszki (1 garść) makaron do lasagne (12 płatów) woda sól olej Czas przygotowania: 1 h Liczba porcji: 4 Przygotowanie: Marchewkę myjemy obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy płatki migdałowe i pestki dyni. Mieszamy
Weganka gotujeSkładniki: banan (2 szt.) jarmuż (1 garść) mleko owsiane (3/4 szklanki) Czas przygotowania: 10 min Liczba porcji: 2 Przygotowanie: Obieramy i kroimy banany. Wrzucamy do naczynia blendera. Dodajemy jarmuż. Wszystko rozdrabniamy blenderem do osiągnięcia zielonej masy. Wtedy dolewamy mleko i mieszamy jeszcze przez chwilę
Weganka gotuje