muffiny. Wyszły obłędne, pyszne i bardzo czekoladowe! W ogóle nie czuć w nich cukinii, nadaje jedynie odpowiedniej wilgotności ciastu. Składniki (na 8 dużych muffinek): 1 szklanka mąki (ja użyłam owsianej) 1/2 szklanki cukru (lub mniej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 czubate łyżki kakao 2 jajka 1/3 szklanki rozpuszczonego masła 200 gram startej cukinii (bez skórki, na dużych
Mango PapajaPodane w przepisie składniki wystarczą na 10 sztuk, będziemy zatem potrzebować 10 plastikowych kubeczków oraz tyle samo patyczków do lodów. Składniki: 100 gramów dowolnych ciasteczek (digestive, korzenne, owsiane, bezglutenowe) 405 gramów mleka skondensowanego light 500 gramów jogurtu naturalnego typu greckiego 500 gramów czerwonych oraz czarnych owoców sezonowych (ja użyłam truskawek, czerwonych porzeczek, jagód oraz jeżyn) 30 gramów cukru waniliowego
Garniec Magaliewstaw do zamrażalki na około 3 godzin. Po tym czasie dodaj kruszonkę i delikatnie zamieszaj parfait. Zamrażaj dalen do uzyskania kremowej lub na wpół zamrożonej konsystencji. Kruszonka 25 g owsianych płatków 25 g cukru 25 g mąki 25 masła, zimnego ½ łyżeczki świeżo zmielonego kardamonu Wszystkie suche składniki na kruszonkę wymieszaj, a następnie dodaj pokrojone masło. Rozcieraj masło z resztą składników
codojedzeniaSKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki mąki z amarantusa 1 płaska łyżeczka nasion chilli 1 łyżeczka kurkumy 2 jajka sól i pieprz do smaku olej ryżowy do smażenia - za litr płacę 14 zł PRZYGOTOWANIE: W misce rozbełtać jako i dodać pozostałe składniki. Mięso obmyć i oczyścić. Pokroić w paski takie 2 cm grubości. Zanurzyć
ClauditteMissCookingtiaminy, ryboflawiny i pirydoksyny. Bogata w dobrze przyswajalne żelazo i miedź. Smaczna zarówno do dań obiadowych, jak i na słodkie śniadanie z owocami. Czas gotowania: 15 minut. - PŁATKI OWSIANE BIO: warto kupować płatki oznaczone jako BIO, gdyż tylko wtedy mamy pewność, ze kupujemy w pełni wartościowy produkt. Owies jest najbogatszy w białko ze wszystkich zbóż, ma też najlepszy zestaw
Wegańska kuchnia orientalnaOwsianka z jabłkiem, kiwi i kakao Składniki: - 100g błyskawicznych płatków owsianych - ¼ łyżeczki cynamonu - 1 duże słodkie jabłko - ½ łyżeczki kakao - 2 kiwi
Wegańska kuchnia orientalnaczyli bardzo wcześnie jak na mnie. Nie ma więc mowy o zimnym smoothie, trzeba jakoś rozgrzać organizm. Od razu więc wzięłam się za przygotowywanie ciepłej owsianki;) Składniki: - 100g płatków owsianych błyskawicznych bio - 1 łyżeczka kakao - 1 banan
Wegańska kuchnia orientalnajest, by była to dieta niskotłuszczowa, gdyż wysoka zawartość lipidów niszczy zdrowie i większość korzyści wynikających z tego sposobu odżywiania - Starch Solution: dieta oparta głównie na ryżu i płatkach owsianych. Owoce i warzywa stanowią dodatek odżywczy do każdego posiłku, ale większość kalorii pochodzi z węglowodanów złożonych - RawTill4: dieta rozpropagowana przez Banana Girl. Do godziny 4, czyli 16, spożywa się tylko
Wegańska kuchnia orientalnaBezglutenowy chleb gryczany Składniki: - 200g mąki gryczanej - 100g mąki pszennej bezglutenowej - 100g mąki kukurydzianej - 50g płatków owsianych - 2 czubate łyżki skrobi ziemniaczanej - 1 łyżka soli - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki pestek dyni - 2 łyżki ziaren słonecznika - 1 łyżka siemienia lnianego - 500ml wody - 1 łyżeczka oliwy Wykonanie: - W misce wymieszać razem wszystkie suche składniki - Stopniowo dodawać
Wegańska kuchnia orientalnajabłkiem, migdałami, daktylami i tahini Składniki: - 100g płatków owsianych - sól himalajska - 1 duże jabłko
Wegańska kuchnia orientalnaOwsianka z truskawkami, daktylami i tahini Składniki: - 100g płatków owsianych bio - 200ml mleka sojowego - 150g truskawek - 30g daktyli - 1 łyżeczka jagód goji - 1 łyżeczka miodu - odrobina cynamonu - szczypta soli himalajskiej - łyżeczka tahini Wykonanie: - W garnku zagotować szklankę wody, wsypać płatki i sól, zmniejszyć gaz - Gdy płatki wchłoną całą wodę dodać mleko sojowe zagotować - Dodać posiekane daktyle i jagody goji, gotować
Wegańska kuchnia orientalnaOwsianka z gruszką, goji, daktylami i tahini Składniki: - 100g płatków owsianych bio - 200ml mleka sojowego - 1 gruszka - 20g daktyli - 1 łyżeczka jagód goji - 1 łyżeczka miodu - ¼ łyżeczki cynamonu - łyżeczka tahini Wykonanie: - W garnku zagotować szklankę wody, wsypać płatki i gotować na małym ogniu przez 10 minuu - Gdy płatki wchłoną całą wodę dodać mleko sojowe i suszone owoce, gotować przez
Wegańska kuchnia orientalnaOwsianka z jabłkiem, nektaryną i orzechami Składniki: - 100g płatków owsianych bio - 1 jabłko (ja użyłam jonagored) - 1 dojrzała, miękka nektaryna - 1 łyżeczka suszonej żurawiny - 3 suszone daktyle - 1 łyżeczka miodu - 4 połówki orzechów pecan - ¼ łyżeczki cynamonu - sól himalajska Wykonanie: - W garnku zagotować szklankę wody, wsypać płatki i sól; gotować na małym ogniu 10 minut (w razie potrzeby dodać
Wegańska kuchnia orientalnaCzekoladowa owsianka z bananem, czereśniami i masłem orzechowym Składniki: - 100g płatków owsianych bio - 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami) - garść czereśni - 4 suszone daktyle - 1 łyżeczka miodu - 1 łyżeczka masła orzechowego - 1 łyżeczka kakao - sól himalajska Wykonanie: - W garnku zagotować szklankę wody, wsypać płatki i sól; gotować na małym ogniu 10 minut (w razie potrzeby dodać więcej wody
Wegańska kuchnia orientalnaOwsianka z bananem, brzoskwinią i rodzynkami Składniki: - 100g płatków owsianych - 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami) - 1 dojrzała, miękka brzoskwinia - 2 łyżki rodzynek - 2 suszone daktyle - 1 łyżeczka miodu - 4 połówki orzechów pecan - ¼ łyżeczki cynamonu - sól himalajska Wykonanie: - W garnku zagotować szklankę wody, wsypać płatki i sól; gotować na małym ogniu 10 minut (w razie potrzeby dodać więcej wody
Wegańska kuchnia orientalna