owocowe - 2000 przepisów (strona:45/134)

Brownie z jagodami 155

Czekoladowe brownie i jagody są niesamowicie smaczną parą. Stosowałam te połączenie dopiero pierwszy raz, ale napewno nie ostatni, bo owocowy wierzch lekko ciągnącego się ciasta jest dla mnie idealny.  Potrzebujemy: 200 g masła  300 g gorzkiej czekolady 3 jajka 150 g cukru 135 g mąki pszennej  1 słoiczek jagód leśnych w syropie Fungopol Jagody odsączamy z syropu

MamaOskarka
Mus cytrynowy na biszkoptowym spodzie 287

śmietany) Alkohol do nasączenia biszkoptu Przygotujcie sobie kilka mandarynek obranych z włókienek - wyfiletowanych- Żelatynę zalejcie wodą - tylko do przykrycia- i odstawcie na 10 minut, aby napęczniała.  Pure owocowe podgrzejcie w garnku, dodajcie cukier i zagotujcie. Od razu odstawcie z ognia.  Napęczniałą żelatynę najpierw rozpuśćcie w niewielkiej ilości pure a następnie rozpuśćcie w reszcie.  Dokładnie wymieszajcie i odstawcie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Zielone smoothie bowl 196

pokroić w plasterki. Z plasterków kiwi i mango wyciąć kształty, foremką do małych ciasteczek. Na wierzchu szpinakowego smoothie rozsypać ekspandowaną grykę lub inne ziarna lub płatki. Następnie wierzch udekorować owocowymi "kształtami" i świeżymi liśćmi szpinaku. Smacznego

kolorowotorcikowo
Warstwowe śniadanie ombre 124

jest tajemnicą, że lubię kolorowe śniadania :) Im bardziej owocowe tym lepiej. Jednak owocom i warzywom, które dostarczają nam niezbędnych rano, składników odżywczych przyda się wsparcie. Coś o tym wiem, ponieważ nie raz myślałam, że sam koktajl z rana mi wystarczy. Okazywało się, że w krótkim czasie moje samopoczucie szybko się pogarszało, a ja natychmiast musiałam sięgnąć po coś zbożowego

Mienta blog
PUSZYSTY SERNIK NA ZIMNO 166

zrobienia tego sernika wykorzystałam ser zrobiony z jogurtów greckich KLIK . Zwykły twaróg również będzie odpowiedni. Ciasto wyszło bardzo smaczne i puszyste o strukturze pianki. W sezonie owocowym świetnie będzie się komponować z truskawkami i galaretką. Serniczek jest łatwy i pyszny, polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYMIARACH 28/15 CM: 0,5 kg dowolnego mielonego sera  330 ml śmietanki

Pani na deser
Pampuchy 169

parze około 10-12 minut. Maliny i jeżyny podlać niewielką ilością wody, dodać cukier do smaku i zagotować. Gdy owoce zaczną się rozpadać przetrzeć je przez sitko. Powstałą pulpę owocową ponownie zagotować. Z mąki ziemniaczanej i wody zrobić zawiesiną i dodać do gotujących się owoców. Energicznie mieszać doprowadzając do zagotowania. Odstawić do lekkiego ostudzenia. Gorące pampuchy polać śmietaną i sosem

Pieguskowa Kuchnia
Jak prawidłowo ugotować kaszę jaglaną+przepisy 167

smakołyk: KOKOSOWY BUDYŃ JAGLANY ŁACIATY MURZYNEK Z TWAROGIEM I KASZĄ JAGLANA ZAPIEKANKA Z TUŃCZYKIEM I WARZYWAMI FIT 3 BIT KULKI TRUSKAWKOWE PIECZONE JABŁUSZKO Z NADZIENIEM CIASTECZKA JAGLANE Z MUSEM OWOCOWYM KASZOTTO Z WARZYWAMI BROWNIE Z KASZY JAGLANEJ JAJA Z KASZĄ JAGLANĄ I BROKUŁEM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
CIASTO ODRYWANE Z KAKAO 210

było 😉 Pulchna, mięciutka drożdżówka, której nie trzeba kroić, a jej odrywanie wciąga niesamowicie... a do tego polewa z białej czekolady! Dla mnie najlepsza jest jako słodkie śniadanie, podana z owocową, aromatyczną herbatką Grenada od Evita- smakorientu.com ☕ Składniki: Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 150 ml mleka 2 jajka 4 łyżki cukru do ciasta

Kuchnia MagdaLeny
Panna Cotta 218

otrzymamy konsystencję sosu. Sos możemy podawać na zimno lub na gorąco. Pannę Cottę możemy wyjąć z foremek i wtedy polać sosem lub do miseczek/foremek na górę dodajemy sos owocowy. Artykuł Panna Cotta pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne - cookmag.pl

CookMag
Szarlotka (jabłecznik) 204

święta Któregoś roku były własnoręcznie lepione pierogi z autorskim mięsnym farszem, innym razem ciasteczka lub kwiaty z dostawą do domu, dziś jabłecznik. Domowy, ciepły, pachnący jabłkami, od serca. Nadzieniem owocowym mogą być także inne owoce, jak: gruszki, morele, brzoskwinie, z dodatkiem rodzynek. Do jabłek w polskiej szarlotce dodawane są przyprawy korzenne, najczęściej cynamon i goździki. Ciasto można dodatkowo posypać cukrem

Zasmakuj Kuchni
Zdrowe zamienniki spożywcze 184

były płatki to dodatkiem do nich są często jogurty i serki. Wiele osób idzie na łatwiznę i kupuje smakowe lub z dodatkami mleka w proszku również odtłuszczonego, pektyny, stabilizatorów. Owocowe i z dodatkami nas nie interesują.  Wybieramy jogurty naturalne, które w składzie mają tylko: 👉 mleko i żywe kultury bakterii Serki wiejskie: 👉twaróg, śmietankę i sól. I ostatnim produktem

Zdrowie i pysznie na talerzu
Placuszki jabłkowo-bananowe na maślance 189

kilku tygodni na blogu nie pojawiły się placuszki. Z racji niedopatrzenia podrzucam Wam Kochani przepis na delikatne owocowe placuszki na maślance :) Spróbujcie :) Składniki: 2 i pół szklanki maki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka  5 łyżek cukru 1 łyżka oleju szklanka maślanki naturalnej  2 jabłka duży banan Przygotowanie: Jajka w temperaturze pokojowej ubijamy na puszysta masę

ChilliJemy
Bananowe sushi z nutellą 164

przypomnieć sobie czasy dzieciństwa i czekoladowego szaleństwa. Mowa oczywiście o kremie nutella. Smarujemy nią głównie naleśniki, chleb, ale możemy też posmarować nawet wytrawną tortillę. Jest to przepis smaczny i owocowy.   Składniki na bananowe sushi krem nutella 2 tortilla (im delikatniejsze tym lepsze) 2 banany Przepis na bananowe sushi Sprawa jest banalna. Tortillę smarujemy kremem nutella. Nakładamy go tyle

Kuchennyviral.pl
Polędwiczka wieprzowa zawijana w boczek 126

miała więcej czasu, to od razu wracam do WAS z nowymi przepisami! :) Dzisiaj chciałam Was poczęstować polędwiczką wieprzową w boczku wędzonym. (A w planach jest jeszcze polędwiczka w sosie owocowym:)) Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa boczek wędzony w plastrach czosnek przeciśnięty przez praskę sól pieprz odrobina ulubionych ziół oliwa z oliwek Dodatkowo:   masło 2 ząbki przeciśnięte przez praskę zioła prowansalskie

Trufelkowo
Kruchy placek z budyniem, gruszkami i żurawiną 356

był to strzał w dziesiątkę! :). Bez niej ciasto pewnie też wyszłoby smaczne, ale z takim kwaśnym akcentem jakim jest właśnie żurawina, ciasto nabiera charakteru i nie jest nudne. Nadzienie owocowe wzbogaciłam imbirem, co dodatkowo nadało mu "pazura" ;). Bardzo polecam do popołudniowej herbatki :). Uwaga: szybko znika ze stołu ;). Kruche ciasto: 400 g mąki pszennej 200 g masła, zimnego 1 żółtko

Opowieści z piekarnika