MULE I PRZEPIS NA NIE-DZIĘKUJĘ BARDZO KASIA I SŁAWEK!! -PROSTE DO ZROBIENIA I PYSZNE. JADŁAM JE JUŻ NIE RAZ ALE ROBIŁAM PO RAZ PIERWSZY LUBICIE OWOCE MORZA? JAK TAK TO PODZIELĘ SIĘ Z WAMI SWOIM PRZEPISEM-MUSICIE SPRÓBOWAĆ KONIECZNIE SKŁADNIKI : MULE 1 CEBULA 2 ZĄBKI CZOSNKU ĆWIARTKA MASŁA SOK Z PÓŁ CYTRYNY SÓL PIEPRZ 3/4 SZKL.BIA
Swojskie jedzonkoowocami morza zbytnio nie przepadam, ale skoro świeże małże znalazły się w mojej lodówce, należało coś szybko wymyślić. W zapasach była puszka pomidorów bez skóry, a do tego japoński bardzo smaczny makaron gryczany soba. Trochę zabawy z tymi żyjątkami przy czyszczeniu było, ale efekt końcowy bardzo przypadł do gustu moim bliskim. Składniki: 1 kg świeżych małży
Kuchcik gotujetempie ekspresowym ;) Z podanych ilości otrzymałam ostatnio 4 słoiki po 320 g – ale to zależy od pomidorów. Podobne przepisy pomidorowa fasolka z bankietówkami Makaron z owocami morza Sałatka z pomidorków słodko-kwaśna i ogórka i chil... Gazpacho z oliwkami i płatkami migdałów .yuzo_related_post img{width:170px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb
Pociąg Do Kuchnizabraknąć na grillu. Najczęściej szaszłyki przygotowywane są z mięsa, lecz nic nie stoi na przeszkodzie, by szaszłyk składał się z warzyw, owoców lub ryb i innych owoców morza. Składniki na około 20 szaszłyków: 0,5 kg. łopatki wieprzowej 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 mała cukinia 2 cebule sól pieprz papryka słodka
Smaczne PotrawyUwielbiam owoce morza a zwłaszcza krewetki. A krewetki na maśle z dużą ilością czosnku i pietruszki są jednym z moich ulubionych dań. Krewetki takie idealnie pasują do świeżej, chrupiącej bagietki. Równie dobrze smakują z makaronem tagliatelle. Jednak polecam do nich bagietkę. Można ją maczać w maślano- czosnkowym sosie. Pycha!!! Już mi ślinka cieknie na samą
Passion of Cookingwieprzowinie. Każdy region Japonii ma swój sposób przyrządzania wywaru zależny od najczęściej występujących tam produktów- można spotkać wywar na samym mięsie, na wieprzowych kościach, z dodatkiem ryb czy owoców morza, a także wywary na kurczaku czy na wołowinie. Zaprawiany jest pastą miso, sosem sojowym lub rybnym czy ostrygowym. Wariacjom regionalnym poddają się również dodatki, z którymi podawany jest
Karo in the Kitchenjuż to coś, co wiem że zużyję w ciągu najbliższych 2-3 dni. W pobliskich dyskontach najczęściej kupuję ryby – wiem kiedy są dostawy. W Selgrosie – egzotyczne ryby, owoce morza, kaczkę i wołowinę. Wędliny i świeże mięso – w ulubionym sklepie rzeźnickim. Przesympatyczny wąsaty pan za ladą doskonale wie, że uwielbiam „Pasztet Pawła” i zawsze pyta, czy dzisiaj też
Karo in the KitchenNaleśniki wiosenne. Spring Rolls. Popularne w Chinach i południowo-wschodniej Azji małe krokiety z owocami morza, mięsem i warzywami. Smażone w głębokim tłuszczu lu surowe, jedzone na ciepło i zimno, podawane z sosami, dipami, na zakąskę. Tej wersji najbliżej do Wietnamu. Uwielbiam zapach sajgonek o poranku… Kurczaka oczyszczamy i jak najdrobniej siekamy. Możecie go też grubo zmielić
Karo in the KitchenKrewetki tygryski uwielbiają, makaron a zwłaszcza włoski z semoliny również, dżem z zielonych pomidorów polecam zrobić bo smak jest jedyny i niepowtarzalny. Rezultat? danie jedyne i
Moje Małe Czarowanieczerwone wino powstaje kiedy miąższ pozostaje razem ze skórką i leżakuje razem przez cały okres fermentacji. Wina białe podaje się zimne lub lekko schłodzone - wspaniale komponuje się z owocami morza, natomiast czerwone lubimy pić w temperaturze pokojowej i podgrzewane, Polacy kochają je łączyć z różnego rodzaju mięsiwem od dziczyzny po wołowinę. Jedną z ciekawostek, które przekazał nam nasz
Apetyczna babeczkaDzisiaj chciałybyśmy zaproponować prosty przepis na szybki i pyszny obiad. Paella kojarzy nam się głównie z owocami morza, jednak równie dobrze komponuje się z kurczakiem. Wystarczy nieco ryżu, nóżki od kurczaka, trochę czasu i wyśmienity obiad gotowy :) Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 4 nóżki od kurczaka ze skórą 4 skrzydełka 250g ryżu 2 cebule
Kolizje Smakówa.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Sushi robiłam pewnego dziwnego dnia, gdy nakupowałam owoce morza i postanowiłam przygotować co egzotycznego dla mojej rodziny. Prawda jest taka, że robiłam dziesięć rzeczy jednocześnie, przez co posiadam niewiele zdjęć. Jakieś jednak są i póki co, takie
Życie zamknięte w smakuzwykle degustator żurku oceniłam wersję Białego Dworu na czwórkę ( przede wszystkim dlatego, że jadałam lepsze ). Mój mąż, nie znalazłszy zupy rybnej zaspokoił podniebienie słodko – kwaśną egzotyczną zupą z owocami morza. Ocenił tą zupę bardzo wysoko – bo krewetek i małży było w niej pod dostatkiem, a dodatek imbiru okazał się tu strzałem w dziesiątkę. Najsłabiej wypadła zupa - krem
Smaki Ewypolega na zawijaniu farszu w papier ryżowy, a nie w naleśnik. Jeśli chodzi o farsz to sprawa dowolna, może być z samych warzyw, z mięsa, mięso z warzywami, owoce morza, z ryżem lub makaronem ryżowym. Obowiązkowo farsz powinien być doprawiony sosem sojowym. Mój farsz powstał z produktów, które były dostępne w lodówce, może niektóre mało azjatyckie, ale farsz
Kuchcik gotuje