KREWETKI W MARYNACIE MIODOWO- SOJOWEJ Krewetki to jedne z moich ulubionych owoców morza. Tym razem proponuję je wam w delikatnej miodowo-sojowej marynacie. Przygotowanie: 25 min. Marynowanie: 1 godz. Dla 4 osób: 24 krewetki tygrysie* 3 cebulki szalotki 2 ząbki czosnku 25 cl białego wina wytrawnego 2 łyżki sosu sojowego
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaprzecież Woll. Wracając do ryby podałam ją z czarnym ryżem i najzwyklejszą sałatą lodową ze śmietaną. Składniki: 2 świeże pstrągi pieprz cytrynowy mieszanka przyprawy do ryb i owoców morza (jak nie używam tej mieszanki po prostu tylko solę) oliwa (u mnie olej z awokado) domowe masło czosnkowe mały pęczek koperku kilka plasterków cytryny Sposób przygotowania: Pstrągi bardzo dokładnie
Blondynka Gotujekolorowo! Do przygotowania tego dania zainspirował mnie czarny makaron, który przypadkowo znalazłam na półce w sklepie. Jest to zwykły makaron zabarwiony wyciągiem z kałamarnicy. Doskonale smakuje z owocami morza, ale pyszny jest również w bardzo prostej wersji z kurczakiem. Jeżeli chcesz zaskoczyć gości wyglądem Twojego dania...czas zacząć gotować! Składniki na 4 porcje obiadowe: 250g makaronu
Alutka-GotujeKuchnie Świata to miejsce, w którym znaleźć można surowce oraz produkty spożywcze pochodzące dosłownie z całego świata! Firma jest liderem na polskim rynku owoców morza, ryb, składników do sushi, a także innych różnorodnych, niekiedy zaskakujących towarów charakterystycznych dla danej kuchni narodowej. Z zakupionymi tutaj artykułami bez problemu przyrządzisz potrawy kuchni tajskiej, japońskiej czy meksykańskiej. Firma zwraca dużą uwagę
Zdrowie na języku :Pprzystępne dla każdej kieszeni. Fajne infografiki, piękne fotografie, czytelny układ stron to plusy tej publikacji. Przepisy wzbogacone o podstawowe informacje dotyczące przygotowania mięsa, ryb, owoców morza i warzyw ubrane w ciekawe i proste infografiki tylko przyciągają wzrok! Każde przyjęcie będzie można bezstresowo zaplanować i oddać się przyjemnym spotkaniom z bliskimi. "Pysznie dla rodziny
Bon Appetit Małgorzatyzapomnę. Poznawane od kuchni, w prawdziwych włoskich restauracjach i pizzeriach, ukrytych w wąskich uliczkach lub na zabytkowych rynkach, pełne tradycji. W menu królowały domowej roboty makarony, pizze, owoce morza, ryby i oczywiście włoskie desery, od których nie można się powstrzymać. Włochy oczarowały mnie bogactwem smaków, naturalnością i prostotą. Nieprzesadzone przepisy, dania, w których postawiono przede wszystkim na wyśmienite
Kuchnia Pani Wiosnysię głównie ze skrobi, nie zawiera glutenu i tłuszczu. Łatwo go przyrządzić, wystarczy zalać wrzątkiem. Jest bardzo popularny w Azji, szczególnie w Chinach. Można go podawać z kurczakiem, owocami morza i warzywami. Idealny do azjatyckich zup. Chińszczyzna z makaronem ryżowym. Składniki (ilość w zależności od potrzeb): - filety drobiowe - boczek wędzony parzony - ciemny sos sojowy - olej sezamowy - ocet ryżowy
mojewypiekiinietylkoszybkie w przygotowaniu jednocześnie dość efektowne :). Można go podawać na na zimno lub podpiec tuż przed podaniem, u nas nieodłączny dodatek do hummusu , wszelkiego rodzaju sałatek i owoców morza. Czas przygotowania: 80 minut Porcje: 5 (foremka 25x10 cm) Składniki: Chleb 620 g mąki pszennej 300 ml ciepłej wody 50 g oliwy 40 g drożdży świeżych 2 łyżeczki
SzczyptaSmaQlosoś nie straciły swojej soczystości. Pod koniec dodać mleko kokosowe, zagotować i zdjać z "ognia". Doprawić sczypta soli do smaku. Na talerz nakładamy porcję makaronu, dodajemy sos z owocami morza. Na wierzch posypujemy od serca posiekana swieża zielona cebulka oraz delikatnie papryczka chili. Calość skropić sokiem z limonki. Gotowe :) Smacznego
Lajtkraft food intolerancedodaniem ryb odlejcie trochę wywaru z warzywami. Po zaprawieniu go jogurtem będzie pyszna zupa jarzynowa. P.S.: Niedługo zajmiemy się intensywnym bulionem rybnym i najlepszą na świecie zupą z owocami morza. Oczekujcie! Post Delikatna zupa rybna pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenTrzecia rzecz - przepisy. Jakie przepisy znajdziemy w książce? Jest to przede wszystkim kuchnia francuska. Znajdziemy tu sporo przepisów na tarty, przepis na ciasto francuskie, na ptysie, na owoce morza wszelakiej maści (np. na homara), zupy i inne typowo francuskie dania, których nazw wypowiedzieć nie umiem. Książka zawiera 94 przepisy i jest podzielona na 4 rozdziały. Wiosna, lato
Poezja Smaków - blog kulinarnyzrozumiemy tego, dopóki sami nie zostaniemy rodzicami. Latem udało mi się zdobyć moje pierwsze zlecenie fotograficzne, z czego jestem bardzo dumna :) Moje przepisy i zdjęcia na potrawy z owocami morza ukazały się we wrześniowym magazynie "Dbam o zdrowi e" . Chciałabym zająć się profesjonalnie fotografią kulinarną, dlatego mam nadzieję, że 2016 rok przyniesie więcej takich zleceń. Z tego też
Chilli Czosnek i OliwaAustralii i Nowej Zelandii. Nazywana jest zupą rybaków. Tradycyjnie przygotowuje się ją na wywarze z rybich głów i boczku. Do wywaru dodaje się kawałki ryb i owoce morza, a następnie zabiela mlekiem lub śmietaną i zagęszcza zasmażką. Przepisów na tę zupę jest wiele w zależności od kraju i regionu. Składniki: 500 g małży 600 g filetów
Smakowity Blog Kulinarnyzachować witaminy oraz minerały szuflada Fresh Zone zapewniająca świeżość owocom i warzywom szuflada Zero Zone, w której panuje temperatura ok. 0 stopni C idealna do przechowywania ryb, owoców morza i mięsa, a także system dostosowania wysokości półeczek w drzwiach lodówki, ułatwiający przechowywanie butelek i słoików. Którą wybieracie? Jestem ciekawa, która lodówka podoba się Wam najbardziej
Chilli Czosnek i Oliwa