Aioli – czosnkowy majonez z blendera w pół minuty

Aioli – czosnkowy majonez z blendera w pół minuty

Aioli – czosnkowy majonez z blendera w pół minuty

Majonez z blendera – jego robienie to 20 sekund. Dłużej trwa mycie naczyń, prawda? Jeśli do tej pory kupowaliście majonez w sklepie, zapomnijcie o nim, zobaczcie jak łatwo go zrobić samemu. Ten jest mocno czosnkowy – idealny do wieprzowiny, owoców morza i ziemniaków. Jeśli pominiecie ząbki czosnku i zamienicie je na łyżkę stołową musztardy Dijon, ukręcicie pyszny, klasyczny majonez! Majonez to nic innego jak emulsja oleju i wody . Coś, co pierwotnie wydaje się nie do połączenia, coś, co zawsze się rozwarstwia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karo in the Kitchen

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Autor

Karo In The KitchenKaro In The Kitchen

Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.

Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.

Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.

Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?

Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

majonez, sosy, por , cytryna, pasta, owoce morza, pasty, ziemniaki, wieprzowina, karkówka, słoik, sos czosnkowy, drugie danie, dania na gorąco

Inne przepisy z Karo in the Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.