małych czekoladek 250 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej Jako nadzienie możecie użyć owoce lub masę orzechową. Masa orzechowa: 1/2 szklanki masła orzechowego crunchy ( z kawałkami orzechów) 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka esencji waniliowej Wszystkie produkty do masy orzechowej dokładnie wymieszajcie łyżką. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej tzn: Umieść metalową miskę na garnku ( garnek musi być
Piekarz-Kucharz-Garkotłukjednego woreczka z tylką włożyć łyżką oba rodzaje kremów, by jak najmniej się połączyły i w ten sposób dekorować babeczki) i udekorować babeczki. Posypać z wierzchu posiekanymi orzechami. źródło: inspiracja i przepis na babeczki stąd - klik ; przepis na kremy - własna inwencja
Słodkie inspiracjeSkładniki: 1 puszka brzoskwiń w syropie 1 opakowanie serka śmietankowego 10 dkg orzechów włoskich 3 łyżki jogurtu naturalnego cukier puder według uznania Przygotowanie: Brzoskwinie osączyć z syropu. Serek dosłodzić wedle uznania … Czytaj dalej Brzoskwinie z twarożkiem
czarrna od kuchnizajączka. Dopóki polewa jest płynna można zrobić drobne poprawki za pomocą wykałaczki. Zajączka odstawiamy do zastygnięcia. Na upieczoną tartę wylewamy połowę kajmaku i rozsmarowujemy. Dekorujemy bakaliami (ja dodatkowo uprażyłam orzechy laskowe na suchej patelni). Honorowe miejsce na środku należy do zajączka :) Drugą połowę kajmaku przełożyłam do rękawa cukierniczego i udekorowałam nią brzegi ciasta. Mazurek można przygotować wcześniej, mnie smakuje schłodzony
Ciastkozercybazie sera i dla mnie jest dużo smaczniejszy niż inne ale to kwestia gustu. Rolada jest smakowita, idealna do kawy czy herbaty, polecam. Rolada biszkoptowa z kremem czekoladowym i orzechami laskowymi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 3-4 łyżki mąki kokosowej 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki odżywki białkowej o smaku waniliowym (można pominąć) 2 łyżki miodu 2 łyżki masła orzechowego 2 łyżki zmielonych orzechów ziemnych (można użyć kupnych lub zmielić samodzielnie) Olej i miód rozpuścić w mikrofali. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Jeśli masa będzie zbyt mokra dodać więcej mąki kokosowej, jeśli zbyt sucha dodać
Chocolate Muffin Blogmiarek białka czekoladowego ALE pół szklanki mleka 200 g płatków owsianych 25 g wiórek kokosowych 150 g ziaren słonecznika 100 g pestek dyni 200 g sezamu 200 g orzechów ziemnych bez soli 150 g rodzynek 25 g jagód goji 150 g suszonej żurawiny 50 g siemienia lnianego Do rondelka wrzucamy masło oraz powidła i podgrzewamy lekko do całkowitego rozpuszczenia
Cooking Monsternależy rozgnieść. Lobio to również dania z fasolki szparagowej. Fasolę można łączyć z przeróżnymi warzywami i mięsem. Lobio jest sycące, dość pikantne i aromatyczne, z wyczuwalną nutą czosnku i orzechów, czyli składników, które bardzo często pojawiają się w gruzińskich potrawach. Lobio - gulasz z fasoli. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezmagania z drożdżowymi wypiekami, ten przepis będzie dla Was. Krantz czekoladowy wytypowałam jako pierwszy do przetestowania z książki „Jarusalem”. Jest to drożdżowy zawijas z nadzieniem czekoladowym, obsypany orzechami. Popularne ciasto prosto z Jerozolimy może być sporym wyzwaniem. Z takim typem wypieków przeważnie daję sobie radę (szczególnie z świeżymi […] Artykuł Krantz czekoladowy pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopedużo w przeliczeniu na porcje jakie możemy uzyskać z takiego opakowania. Czas na zmiany! Przygotuj własną granolę dobraną do Twoich indywidualnych preferencji smakowych! Ta, którą dziś proponuję zawiera cynamon, orzechy i morele. Oczywiście składniki te można dowolnie zmienić :) Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki płatków żytnich 1/2 posiekanych orzeszków włoskich lub ziemnych filiżanka żurawiny suszonej 1/2 szklanki wiórków kokosowych
Chocolate Muffin Blogmąki, bez cukru, bez tłuszczu, bez glutenu, bez mleka? To z czego są te muffinki!? A z orzechów, słodkich daktyli i innych pysznych składników 😎 Nie ukrywam, trochę obawiałam się, co z tego wyjdzie, bo była to całkowita improwizacja. Przepis powstał na potrzeby wykorzystania pozostałości po robieniu mleka migdałowego (więcej TUTAJ ), przecież nic nie może się zmarnować 😋. I to co wyszło
Zdrowie na języku :Pblaszki ciastek: 2 szklanki płatków owsianych górskich 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej np. tortowej 1/2 szklanki cukru ok. 200 - 250 g czyli ok. 3 garście bakalii (orzechy, rodzynki, suszone owoce, słonecznik itp.) - ja dałam migdały w płatkach, rodzynki, suszone morele i słonecznik 3 jajka 100 g roztopionego masła 4 łyżki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier do posypania
IMPRESJA SMAKUszkl. ziaren słonecznika 3/4 szkl. siemienia lnianego 1/2 szkl. płatków jaglanych 1/2 szkl. płatków orkiszowych pełnoziarnistych 1 szkl. płatków owsianych 1/2 szkl. pestek dyni 1/2 szkl. posiekanych orzechów (dałam lasko we) 2 łyżki nasion chia 4 łyżki zmielonego siemienia lnianego (za miast nasio n babki płesznik) 5 łyżek oleju rzepakowego 1 łyżka miodu 1 i 3/4 szkl. wody
Kolorowa kuchnia Elkiwitamin i minerałów. Jeśli lubicie kawę w zdrowym wdaniu to polecam również przepis na kawę kuloodporną - klik . (1 porcja) 2 łyżeczki kawy (dobrej jakości, u mnie o smaku orzecha laskowego - Tommy Cafe ) 200 ml wody 50 ml mleka 1 banan (duży) 1 łyżeczka kakao Opcjonalnie: 1 łyżeczka masła orzechowego (przepis na domowe tu - klik ) syrop z agawy
Di gotujetrzy różne sałatki / przekąski - idealne na śniadanie czy też lunch. Zapraszam, korzystajcie! :) Sałatka nr 1 Bardzo prosta i smaczna sałatka, właściwie przekąska trzyskładnikowa. Potrzebujesz rukolę, mandarynkę i włoskie orzechy. Do dressingu użyj soku z mandarynki, miodu i octu balsamicznego. Gotowe! :) Sałatka nr 2 Do jej wykonania będziesz potrzebować rukoli, świeżego ogórka, pomidora i kiełków (u mnie kiełki jarmużu). Świetnie
Garniec Magalie