orzechy włoskie - 3841 przepisów (strona:199/257)

Lebkuchen 176

Dzień dobry! Czy Wy też poszukujecie idealnych pierniczków? Które nie potrzebują leżakowania, można je od razu zjeść ze smakiem, bez łamania zębów? Aromatycznych, pachnących świętami? Jeśli

Pora coś zjeść
Czekoladowy piernik najeżony bakaliami 217

Cześć! Ciasto, które dzisiaj prezentuję, to ciasto, które zaserwowałam swojej rodzince na święta. Wyborny piernik, pełen pysznych bakalii, pokryty polewą czekoladową i pokryty kolejną porcją bakalii

Pora coś zjeść
Sałatka z brukselką 383

Witam Was! Brassica oleracea gemmifera - brzmi dziwacznie? Chyba tak, aczkolwiek pod tą nazwą kryje się znienawidzona przez dzieciaki i wielką grupę dorosłych... brukselka (kapusta brukselska). Swoim

Pora coś zjeść
Ciasto krówka na cytrynowym ponczu 739

Post Ciasto krówka na cytrynowym ponczu pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Czekoladowe Ciasto z Karmelem, Orzechami Pekan i Płatkami Kokosa 241

minut, do tzw. suchego patyczka. Odstawiamy do ostygnięcia, następnie wyjmujemy z formy. Karmel: 400 g gotowego karmelu lub skondensowanego mleka słodzonego, gotowanego około 1,5 h 100 g orzechów pekan (ewentualnie włoskich) 100 g płatków kokosa 70 g posiekanych orzechów i 70 g płatków kokosa wysypujemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika

Made By Mom And Son
Wytrawne praliny 230

Waszych preferencji smakowych. Winogrono słodkie, bezpestkowe Ser Gorgonzola Dolce (ok 100 g na 15-20 niewielkich winogron) Kremowy serek naturalny (ok 2 łyżek na 100 g gorgonzoli) Orzechy (u mnie włoskie, mogą być też pistacje lub mix Waszych ulubionych orzechów) Owoce winogrona oddzielamy, myjemy i odsączamy. Gorgonzolę rozdrabniamy widelcem, dodajemy kremowy serek i mieszamy, aby powstała kremowa masa. Orzechy

Zawsze głodna!
Krajanka serowo - dyniowa 179

najlepszych jakie robiłam :) Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka jasnego brązowego cukru 230 g zimnego masła, pokrojonego na kawałki szczypta soli 1 i 1/2 szklanki orzechów pekan (lub włoskich) 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych Sposób wykonania: Orzechy drobno posiekać. Z podanych składników zagnieść ciasto do momentu aż zaczną się tworzyć wilgotne grudki. Z przygotowanych wilgotnych okruszków

Na słodko lub wytrawnie
Kostka karmelowa. 263

budyń jest już zimny miksujemy masło dodając łyżka po łyżce budyń, za każdym razem dokładnie miksując do połączenia składników. KROKANT: 3 łyżki cukru 1 łyżeczka masła 3 łyżki orzechów (u mnie włoskie)      Cukier rozpuszczamy na patelni, dodajemy masło,a gdy się rozpuści wrzucamy orzechy. Wszystko dokładnie mieszamy i pilnujemy, żeby karmel równomiernie oblepił orzechy. Teraz przekładamy całość

Rozpustne gotowanie
Bezglutenowa granola 219

jednak jest inaczej. Bazą do granoli stały się bezglutenowe płatki ryżowe. Wyszło pysznie! Składniki: 2 szklanki płatków ryżowych 1 szklanka mieszanki orzechów: u mnie zazwyczaj są to włoskie, laskowe, migdały, nerkowca, orzechy brazylijskie 3-4 łyżki pestek słonecznika 5-6 łyżek siemienia lnianego 1 łyżka cynamonu 3 łyżki miodu- u mnie lipowy 1 szklanka mieszanki suszonych owoców- u mnie standardowo

Mango Papaja
Szarlotka rosyjska 164

szklanki mąki pszennej - 1 kostka masła - 4 jajka - 1 szklanka cukru - 1 opakowanie cukru waniliowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka cynamonu - 1/2 czekolady mlecznej - 1 szklanka orzechów – ja dałam włoskie - 1 kieliszek rumu - 5 kwaskowych jabłek Najpierw przygotowujemy sobie jabłka i orzechy. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Orzechy rozłupujemy, no chyba że kupujemy gotowe już

Kuchenne Wariacje
Błyskawiczna sałatka z malinami 168

które w zasadzie można zastąpić innymi owocami, np. truskawkami, brzoskwiniami). Wystarczy 10 minut i super przekąska do pracy gotowa. pół główki sałaty lodowej 20 dag malin 15 dag orzechów: laskowych i włoskich oliwa z oliwek balsamico di modena Sałatę lodową porwać, dodać umyte maliny i pokrojone orzechy. Oliwę z oliwek wymieszać z balsamico di modena, polać sałatkę. Poczekać 15 minut

Humanistka w kuchni
DLA W. CIASTO Z MUSEM CZEKOLADOWO-ORZECHOWYM 206

minut, nie licząc czasu potrzebnego na  leżakowanie w lodówce. Przepis pochodzi ze strony Bake or Break . Bardzo polecam!  SKŁADNIKI NA KRUCHY SPÓD 2 łyżki mielonych orzechów laskowych (użyłam włoskich) 3 łyżki cukru 1/2 filiżanki mąki pszennej tortowej 1/4 filiżanki masła 2 łyżki kakao Orzechy zmiksować w blenderze z cukrem, dodać mąkę, masło i kakao i zagnieść razem. Tortownicę

KUCHARNIA
Fenkuł i czerwone pomarańcze - sałatka 176

Bardzo lubię surówki i sałatki z fenkułem w roli głównej. Tym razem wpadł mi w oko przepis na surówkę ze  strony Smitten Kitchen. A

Stare Gary
Kuleczki bakaliowo- orzechowe 136

Kuleczki bakaliowo - orzechowe Składniki: - 150g daktyli - 100g suszonych śliwek - 100g suszonych fig - 50g żurawiny - 50g rodzynek - 100g orzechów laskowych lub włoskich - 30g pestek słonecznika - ½ łyżeczki cynamonu - 2 łyżeczki kakao naturalnego w proszku - wiórki kokosu do obtoczenia Wykonanie: - Orzechy umieścić w miseczce i zalać wodą; zostawić na noc do napęcznienia* - Jeśli używamy laskowców, należy je przed miksowaniem obrać ze skórki - Orzechy

Wegańska kuchnia orientalna
Domowa granola 170

Najlepsza z jogurtem naturalnym :) Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki suszonej żurawiny (;ub śliwek,rodzynek, innych ulubionych bakalii) 1/2 szklanki pokrojonej suszonej moreli  1/2 szklanki pokrojonych orzechów laskowych (lub włoskich, brazylijskich,ziemnych) 3 łyżki płynnego miodu 3 łyżki oleju 2 łyżki wody Płatki, żurawinę, morele i orzechy wymieszać w misce. W innym naczyniu połączyć miód, wodę i olej

Chocolate Muffin Blog