Uśmiechnięta, zdrowa zupka na śniadanie i nie tylko :) 178śniadanie niż kanapki :) Składniki: 3 łyżki otrębów pszennych 2 łyżki otrębów owsianych 4 łyżki płatków owsianych 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 1 łyżeczka miodu Dodatkowo: rodzynki, orzechy (włoskie, laskowe, nerkowce), żurawina, migdały Wodę zagotowujemy w rondelku, następnie wsypujemy otręby, płatki owsiane i wlewamy szklankę mleka. Po zagotowaniu, gotujemy jeszcze około 3 minuty, po czym zdejmujemy z ognia, dodajemy
Smakowy Raj
Rybno – mięsne klopsiki w zalewie octowej 435następnie mielimy razem z mięsem i cebulą. Następnie dodajemy jajko, rozmoczoną czerstwą bułkę, pieprz i bułkę tartą. Całość wyrabiamy ręcznie na jednolitą masę, z której następnie formujemy klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Po uformowaniu wszystkich, przystępujemy do stopniowego smażenia na dość głębokim tłuszczu. Najlepiej klopsiki smażyć w głębokim rondlu, by całe były zanurzone w oleju. Pamiętajcie, by co pewien czas
Smakowy Raj
Ciasteczka korzenne z bakaliami i czekoladą 193płaska łyżeczka soli 2 czubate łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka cynamonu 3 szklanki mąki 100g czekolady np. deserowej lub kropelki czekoladowe 2 szklanki bakalii (w tym: orzechy włoskie, laskowe, migdały, rodzynki, żurawina, pokrojone morele i kandyzowana skórka pomarańczowa etc.) Miękką margarynę ucieramy z cukrem, następnie dodajemy jajka, sodę, proszek do pieczenia, sól, przyprawę do piernika, cynamon i stopniowo
Smakowy Raj
Samoa Blondies – piernikowe ciasto z kajmakiem i kokosem na styl amerykański 243gorącym latnio :) Samoa Blondies przypomina troszeczkę ciasto piernikowe. W każdym razie trzeba powiedzieć, że jest ciekawe w smaku, a dla fanatyków krówek idealne. Ps. Można je dodatkowo wzbogacić migdałami, orzechami włoskimi lub laskowymi. Ale samo ciasto również smakuje pysznie. Składniki: 330g margaryny lub masła 1 szklanka cukru brązowego (lub białego) 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 jajka ½ łyżeczki soli 1 płaska
Smakowy Raj
Drożdżówki z prażonymi jabłkami 211Składniki: -1 kg jabłek -7 dkg cukru -7 dkg miodu -garść włoskich orzechów -sok z jednej cytryny -3 dkg masła -cynamon -4 szklanki mąki -5 dkg drożdży -3 żółtka oraz jedno jajko do smarowania -3 łyżki cukru -300 ml ciepłego mleka -10 dkg masła -szczypta soli -aromat Jabłka obieramy ze skórek, wycinamy gniazda nasienne i kroimy na kawałki. Skrapiamy sokiem
Maminek kulinarny
Kokosanki 194przestudzenia. 2. Białka ubijam na sztywną pianę. Do piany dodaję mąkę ziemniaczaną. Miksuję. Do ubitych białek dodaję masę kokosową i delikatnie mieszam łyżką. 3. Z masy formuję kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Przygotowane kuleczki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczam. Piekę około 15 minut w temperaturze 170 stopni
Tradycyjna kuchnia Kasi
Patera / etażerka ze sklepu Rossi.pl - recenzja 198dużo miejsca. :-) Złożony wygląda tak: Ciastka, pralinki, babeczki, czyli wypieki zbyt małe na tradycyjną paterę bardzo dobrze się na niej prezentują. Poniżej domowe rafaello, dla zobrazowania rozmiaru etażerki - wielkości orzecha włoskiego. Etażerkę można nabyć w sklepie internetowym Rossi.pl
Szefowa kuchni
Jabłko z bakaliami 204odświętnie można pokusić się na przygotowannie go w sposób nieco odmienny ...... Składniki: /2 porcje/ 2 jabłka po 2 łyżki grubo pokrojonych bakalii /migdały, orzechy włoskie, / rodzynek, żurawiny. 2 łyżki miodu sok z 1 pomarańczy Po ¼ łyżeczki cynamonu, mielonych gożdzików, imbiru i kardamonu Wykonanie: Jabłka umyć i wydrążyć miąższ pozostawiając
Zakamarki mojej kuchni
jabłka nadziane bakaliami 244kolacji. Świetnie sprawdzi się jako deser. Zdrowe i pożywne! Nabite bakaliami w zalewie miodowo – cytrynowej z cynamonem. Dla mnie super! SKŁADNIKI 4 szt. dużych jabłek 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich lub laskowych 3 łyżki posiekanych migdałów 8 szt. pokrojonych śliwek suszonych łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 łyżki rodzynek łyżka miodu 2 łyżki soku z cytryny cynamon PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzać
zabawa smakiem
owsiane ciasteczka z kokosem 315puszystą masę, dodać jajko, olej i kontynuować ucieranie. Wsypać resztę składników i dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczyć je łyżką. Układać na blasze w sporych odstępach. Piec ok. 15 min. do zarumienienia ciastek. Po wyjęciu chwilę ostudzić i zdjąć z blachy. PORCJE
zabawa smakiem
Make cooking easier - książka inna niż wszystkie 227brzoskwiniowym - domowe gofry z truskawkami - jajecznica z twarogiem i kminkiem Obiady: - knedle ze śliwkami i cynamonem - placuszki z cukinii ze szparagami - domowe lasagne z mozzarellą Desery: - krucha tarta z orzechami włoskimi - puszyste serniczki cytrynowe na zimno - czekoladowy pudding Przepisy z tej książki może przygotować w domu każdy. Nie wymagają specjalnych umiejętności ani specjalistycznego sprzętu. To książka, która nie tylko poszerzy
Szefowa kuchni
Dieta na stawy 211truskawki, jagody oraz borówki. Produkty pełnoziarniste, kasze, rośliny strączkowe. Bogactwo witaminy E, witamin z grupy B (łagodzące stres, który ma negatywny wpływ na zmiany mazi stawowej) oraz błonnika. Orzechy(włoskie, laskowe), pestki (siemię lniane, pestki dyni). Przyprawy eliminujące stany zapalne: czosnek, goździki, imbir, kurkuma, anyż, cynamon, bazylia, tymianek, mięta, szałwia oraz majeranek. Ponad to należy dbać o : urozmaicenie
Życie na widelcu
Kofty indyjskie 223mieszamy i odstawiamy na bok. 2. W misce łączymy puree, ser, kmin rzymski, szczyptę soli i 2 łyżki mąki. Zagniatamy na jednolite ciasto. Z ciasta formujemy kuleczki mniejsze od orzecha włoskiego (mi wyszło 21 kuleczek), każdą obtaczamy w odrobinie mąki. W garnku rozgrzewamy olej do ok. 160 stopni. Kuleczki smażymy partiami, odsączamy na ręczniku papierowym. 3. Na 3 talerze
My Culinary Art
Sałatka z brokułem, pomidorami, fetą i orzechami włoskimi 337bomba witaminowa na przedwiośniu. Pijemy czystek [ klik ] i jemy pyszne i zdrowe sałatki a wirusy nas nie zastraszą. Zapraszam i gorąco polecam. Sałatka z brokułem, pomidorami, fetą i orzechami włoskimi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Brownie z cukinią 200wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Nagrzać piekarnik do 175 stopni i piec ok. 30 - 40 min. Wystudzić i kroić. Można dodatkowo polać z góry czekoladą i posypać orzechami włoskimi. Smacznego
pink envelope