orzechowy - 3000 przepisów (strona:92/200)

Torcik czekoladowo – orzechowy i taka zwykła historia o Nim i o Niej 144

konfiturą, przykładamy kolejny blat ciasta, lekko docisakmy. Kremem smarujemy także wierzch torcika. Gotowy torcik dekorujemy świeżą figą, orzeszkami ziemnymi oraz otarta skórką z pomarańczy. Smacznego! Artykuł Torcik czekoladowo – orzechowy i taka zwykła historia o Nim i o Niej pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Sos orzechowy 198

Domowy sos orzechowy, idealny do dań azjatyckich. ja podaje go do mięsa, jako element dań z makaronem. Pasuje do szaszłyków. Można go jeść też z warzywami, jak lubicie. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
CIASTECZKA Z MASŁEM ORZECHOWYM 189

kawusi i jako słodka przekąska.Bardzo smaczne,chrupiące i mające lekko słonawy smak. SKŁADNIKI 1/2 szklanki mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka 2-3 łyżki masła orzechowego jajko 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżki miodu 70g masła lub margaryny WYKONANIE Wszystkie składniki oprócz mąki wsypujemy do miski i miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę i całość

Mała w garnku miesza
Cieciopinamnerex- burger idealny 217

Muszę przyznać, że dzisiejszy przepis to czysty eksperyment. Dlaczego? Otóż to, nigdy nie miałam do czynienia z mąką z topinamburu, a także nie zdarzyło mi się użyć masła orzechowego w daniach "na słono".  Jak wiecie jednak, eksperymenty w kuchni nie są mi straszne, a że pod ręką miałam jeszcze ostatki produktów od alfa-koszyka ( tutaj dowiecie się więcej

Smiling Shrimp
PIEGUSKI ORZECHOWE Z CZEKOLADĄ 169

Pyszne ciasteczka, które wykonacie w mgnieniu oka - tylko z 4 składników! Bez dodatku mąki i tłuszczów. Mocno orzechowe z dodatkiem gorzkiej czekolady - obłędny smak! Gdy ich spróbujecie już nigdy nie sięgniecie po te kupne ciastka 😉 Lepsze od oryginału! Składniki: 300 g orzechów ziemnych (bez soli i nieprażonych) 4 białka 3 łyżki cukru pudru 50 g gorzkiej czekolady szczypta soli Wykonanie

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Paradiso 2984

Kiedy zobaczyłam to ciasto tutaj wiedziałam, że będzie pyszne. Efekt mnie bardzo zadowolił… mnie, a raczej moje podniebienie. Połączenie trzech smaków – orzechowego spodu, kokosowej pianki i kawowej galaretki jest niebywale trafione. Spód: 200g herbatników 100g orzechów włoskich 200g masła w temperaturze pokojowej 6 łyżek miodu Krem kokosowy: 100g kwaśnej śmietany 18% 120g cukru pudru 400g mleka kokosowego(...)masy kokosowej. Na samym końcu do masy wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy. Przygotowaną w ten sposób masę łączymy teraz partiami z ubitą na sztywno kremówką. Piankę kokosową przelewamy na orzechowo-ciasteczkowy spód i ponownie wkładamy do lodówki, by masa stężała (około 30 minut). Żelatynę przeznaczoną do przygotowania galaretki kawowej zalewamy niewielką ilością zimnej wody. Zostawiamy do napęcznienia. Kawę rozpuszczamy

Smaki Na Talerzu
ciasto orzechowo kokosowe z ananasem 305

miksujemy, stopniowo dodajemy cukier puder a następnie stopniowo dodajemy wystudzony budyń. Miksujemy na gładką, jednolitą masę. Na koniec dodajemy pokrojone w kosteczkę ananasy. wykonanie ciasta: Na jeden z blatów orzechowych wykładamy 1/2 część masy. Przykrywamy ją ciastem z kokosem. Następnie wykładamy pozostałą część masy i układamy drugie ciasto z orzechami. Całość polewamy polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Migdałowe kulki mocy z masłem orzechowym | bez pieczenia / laktozy / glutenu / cukru | 234

piekarnika, glutenu ani laktozy do wykonania tego przepisu.  Chwila, moment, gotowe. Zdrowa przekąska idealna do kawy. Składniki 6-7 kulek: 1 szkl. zmielonych płatków migdałów 2 łyżki masła orzechowego 1 łyżka oleju konopnego/lnianego 3 łyżki płynnego miodu Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy. Formujemy kulki i chłodzimy w lodówce przez

Czarnawisienka
Koktajl z korzeniem maca 229

Składniki: 1 szklanka dowolnego mleka 1 łyżka sproszkowanego korzenia maca 2 daktyle 1 banan szczypta cynamonu 1 łyżeczka mała orzechowego Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować

Moja Galeria Smaku
PROJEKT ŚNIADANIE: Domowe orzechowe 227

biegu. Przygotowanie to max. 15 min. A do tego kawa, herbata, dżem lub kawałek żółtego sera. Przygotujcie mocny blender/ kuchennego robota. Czas start! :D Domowe masło orzechowe Potrzebujesz: 1 łyżkę stołową cukru pudru 400g solonych orzeszków ziemnych 10g oleju słonecznikowego Sposób przyrządzenia: 1. Do wysokiego, wąskiego naczynia/ robota kuchennego włóż orzeszki i cukier. 2. Blenduj/ miksuj tak długo, aż powstanie

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Proteinowy 3 Bit bez pieczenia - Szybkie Ciasto 421

PRZEPIS - SKŁADNIKI - -PROTEINOWY 3 BIT - ✔   500 g CHUDEGO TWAROGU ✔   300 g JOGURTU NATURALNEGO 0 % ✔   90 g ODŻYWKI BIAŁKOWEJ ✔   20 g KAKAO ✔   150 g MASŁA ORZECHOWEGO ✔   100 ml MLEKA ✔   100 g HERBATNIKÓW ✔   SŁODZIK ✔   10 g ŻELATYNY Wartości Odżywcze  : 2238 kalorie 145 w 223 b 87 t ZDJĘCIA Z PLANU SMACZNEGO

Sylwetka Od Kuchni
KOKTAJL Z KOMOSY z masłem orzechowym i owocami 308

Bardzo lubię gęste, treściwe koktajle, dlatego chętnie dodaję do nich np. płatki owsiane albo komosę ryżową. Masło orzechowe oraz olej kokosowy także nadają szejkom fajnej konsystencji i smaku :) Czytaj więcej

Kasia Sarna
Najsmaczniejsze ucierane ciasto orzechowe ze śliwkami i kruszonką 195

duże słodkie i odchodzące od pestki śliwki. Nie zastanawiałam się długo i kupiłam 1,5 kg. Co zrobię? Jakie ciasto upiekę? W domu wymyśliłam, że będzie to ciasto ucierane, orzechowe(mam ich sporo) i koniecznie z kruszonką.   Do ciasta zużyłam 1 kg śliwek a resztę zjedliśmy zanim zabrałam się za pieczenie ciasta. Były takie smaczne, że nawet pomyślałam

Kuchnia u Krysi
Wegańskie lody orzechowe 201

koniecznością bezmleczności  w moim życiu proponuje dzisiaj lody bez dodatku mleka i jajek. Smakują jak prawdziwe na kremie angielskim ;-) 400 ml śmietanki sojowej   1/3 szklanki masła orzechowego (u samorobne mnie z orzechów laskowych) 1/4 cukru brązowego Wszystko wymieszać i podgrzać. Gdy się zagotuje, mieszać aż do uzyskania bardziej gęstej konsystencji. Ostudzić. Ja robiłam lody maszyną. Wówczas należy włożyć

Humanistka w kuchni
CZEKOLADOWO - ORZECHOWE KULECZKI BEZ PIECZENIA 155

Składniki na około 17 kuleczek: 14 łyżek płatków owsianych (ok. 140 g) 2 czubate łyżki masła orzechowego (ok. 60 g) 1 duży banan (ok. 140 g bez skórki) 1 łyżka miodu pszczelego (12 g) 1 łyżka kakao (ok. 10 g) 40 g wiórek kokosowych (ok. 8 płaskich łyżek) Do obtoczenia: zmielone lub drobno posiekane migdały

Vroblewska-fitlife