konfiturą, przykładamy kolejny blat ciasta, lekko docisakmy. Kremem smarujemy także wierzch torcika. Gotowy torcik dekorujemy świeżą figą, orzeszkami ziemnymi oraz otarta skórką z pomarańczy. Smacznego! Artykuł Torcik czekoladowo – orzechowy i taka zwykła historia o Nim i o Niej pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaDomowy sos orzechowy, idealny do dań azjatyckich. ja podaje go do mięsa, jako element dań z makaronem. Pasuje do szaszłyków. Można go jeść też z warzywami, jak lubicie. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikkawusi i jako słodka przekąska.Bardzo smaczne,chrupiące i mające lekko słonawy smak. SKŁADNIKI 1/2 szklanki mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka 2-3 łyżki masła orzechowego jajko 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżki miodu 70g masła lub margaryny WYKONANIE Wszystkie składniki oprócz mąki wsypujemy do miski i miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę i całość
Mała w garnku mieszaMuszę przyznać, że dzisiejszy przepis to czysty eksperyment. Dlaczego? Otóż to, nigdy nie miałam do czynienia z mąką z topinamburu, a także nie zdarzyło mi się użyć masła orzechowego w daniach "na słono". Jak wiecie jednak, eksperymenty w kuchni nie są mi straszne, a że pod ręką miałam jeszcze ostatki produktów od alfa-koszyka ( tutaj dowiecie się więcej
Smiling ShrimpPyszne ciasteczka, które wykonacie w mgnieniu oka - tylko z 4 składników! Bez dodatku mąki i tłuszczów. Mocno orzechowe z dodatkiem gorzkiej czekolady - obłędny smak! Gdy ich spróbujecie już nigdy nie sięgniecie po te kupne ciastka 😉 Lepsze od oryginału! Składniki: 300 g orzechów ziemnych (bez soli i nieprażonych) 4 białka 3 łyżki cukru pudru 50 g gorzkiej czekolady szczypta soli Wykonanie
Kuchnia MagdaLenyKiedy zobaczyłam to ciasto tutaj wiedziałam, że będzie pyszne. Efekt mnie bardzo zadowolił… mnie, a raczej moje podniebienie. Połączenie trzech smaków – orzechowego spodu, kokosowej pianki i kawowej galaretki jest niebywale trafione. Spód: 200g herbatników 100g orzechów włoskich 200g masła w temperaturze pokojowej 6 łyżek miodu Krem kokosowy: 100g kwaśnej śmietany 18% 120g cukru pudru 400g mleka kokosowego(...)masy kokosowej. Na samym końcu do masy wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy. Przygotowaną w ten sposób masę łączymy teraz partiami z ubitą na sztywno kremówką. Piankę kokosową przelewamy na orzechowo-ciasteczkowy spód i ponownie wkładamy do lodówki, by masa stężała (około 30 minut). Żelatynę przeznaczoną do przygotowania galaretki kawowej zalewamy niewielką ilością zimnej wody. Zostawiamy do napęcznienia. Kawę rozpuszczamy
Smaki Na Talerzumiksujemy, stopniowo dodajemy cukier puder a następnie stopniowo dodajemy wystudzony budyń. Miksujemy na gładką, jednolitą masę. Na koniec dodajemy pokrojone w kosteczkę ananasy. wykonanie ciasta: Na jeden z blatów orzechowych wykładamy 1/2 część masy. Przykrywamy ją ciastem z kokosem. Następnie wykładamy pozostałą część masy i układamy drugie ciasto z orzechami. Całość polewamy polewą czekoladową
Domowy Smak Jedzeniapiekarnika, glutenu ani laktozy do wykonania tego przepisu. Chwila, moment, gotowe. Zdrowa przekąska idealna do kawy. Składniki 6-7 kulek: 1 szkl. zmielonych płatków migdałów 2 łyżki masła orzechowego 1 łyżka oleju konopnego/lnianego 3 łyżki płynnego miodu Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy. Formujemy kulki i chłodzimy w lodówce przez
CzarnawisienkaSkładniki: 1 szklanka dowolnego mleka 1 łyżka sproszkowanego korzenia maca 2 daktyle 1 banan szczypta cynamonu 1 łyżeczka mała orzechowego Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować
Moja Galeria Smakubiegu. Przygotowanie to max. 15 min. A do tego kawa, herbata, dżem lub kawałek żółtego sera. Przygotujcie mocny blender/ kuchennego robota. Czas start! :D Domowe masło orzechowe Potrzebujesz: 1 łyżkę stołową cukru pudru 400g solonych orzeszków ziemnych 10g oleju słonecznikowego Sposób przyrządzenia: 1. Do wysokiego, wąskiego naczynia/ robota kuchennego włóż orzeszki i cukier. 2. Blenduj/ miksuj tak długo, aż powstanie
Kuchnia w Słońcu SkąpanaPRZEPIS - SKŁADNIKI - -PROTEINOWY 3 BIT - ✔ 500 g CHUDEGO TWAROGU ✔ 300 g JOGURTU NATURALNEGO 0 % ✔ 90 g ODŻYWKI BIAŁKOWEJ ✔ 20 g KAKAO ✔ 150 g MASŁA ORZECHOWEGO ✔ 100 ml MLEKA ✔ 100 g HERBATNIKÓW ✔ SŁODZIK ✔ 10 g ŻELATYNY Wartości Odżywcze : 2238 kalorie 145 w 223 b 87 t ZDJĘCIA Z PLANU SMACZNEGO
Sylwetka Od KuchniBardzo lubię gęste, treściwe koktajle, dlatego chętnie dodaję do nich np. płatki owsiane albo komosę ryżową. Masło orzechowe oraz olej kokosowy także nadają szejkom fajnej konsystencji i smaku :) Czytaj więcej
Kasia Sarnaduże słodkie i odchodzące od pestki śliwki. Nie zastanawiałam się długo i kupiłam 1,5 kg. Co zrobię? Jakie ciasto upiekę? W domu wymyśliłam, że będzie to ciasto ucierane, orzechowe(mam ich sporo) i koniecznie z kruszonką. Do ciasta zużyłam 1 kg śliwek a resztę zjedliśmy zanim zabrałam się za pieczenie ciasta. Były takie smaczne, że nawet pomyślałam
Kuchnia u Krysikoniecznością bezmleczności w moim życiu proponuje dzisiaj lody bez dodatku mleka i jajek. Smakują jak prawdziwe na kremie angielskim ;-) 400 ml śmietanki sojowej 1/3 szklanki masła orzechowego (u samorobne mnie z orzechów laskowych) 1/4 cukru brązowego Wszystko wymieszać i podgrzać. Gdy się zagotuje, mieszać aż do uzyskania bardziej gęstej konsystencji. Ostudzić. Ja robiłam lody maszyną. Wówczas należy włożyć
Humanistka w kuchniSkładniki na około 17 kuleczek: 14 łyżek płatków owsianych (ok. 140 g) 2 czubate łyżki masła orzechowego (ok. 60 g) 1 duży banan (ok. 140 g bez skórki) 1 łyżka miodu pszczelego (12 g) 1 łyżka kakao (ok. 10 g) 40 g wiórek kokosowych (ok. 8 płaskich łyżek) Do obtoczenia: zmielone lub drobno posiekane migdały
Vroblewska-fitlife