dwoma dipami, rybę w cytrynowo-ziołowej marynacie i deser, który był królem tego dnia, przygotowany na kruchym spodzie, przekładany ciastem filo i czterema warstwami, makowo-bakaliowa, jabłkowo-cynamonowa, orzechowa i sernikowa. Stanowiska pracy w pełni wyposażone w niezbędny do gotowania sprzęt
Moja smaczna kuchniaNiezwykle eksperymentalnie. Niezwykle pyszną. Niezwykle nieskromnie powiem. 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 100g masła pokrojonego w kostki 10 łyżek nalewki orzechowej garść mieszanki owoców suszonych i orzechów kruszonka (0,5 szklanki mąki, 2-3 łyżki masła, kilka orzechów z mieszanki) lukier (0,5 szklanki cukru pudru, 2 łyżki ciepłego mleka) Jajka
bastalenacukru 12 dkg margaryny szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wodzisław krem budyniowy 1 budyń waniliowy Wodzisław 400 ml mleka 2 łyzki cukru 14 dkg margaryny masa orzechowa 14 dkg margaryny 4 łyżki cukru 25 dkg orzechów Składniki na ciasto kruche zagnieść , wyłożyć na blachę.Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około 20 minut. Budyń rozrobić z połową
Moje domowe kucharzeniemiałam ani czasu, ani białego maku...więc zrobiłam inne...ważne , aby były smaczne...Chociaż córka prosiła o takie same rogale ..ja jednak zrobiłam inne ..ale z kremem czekoladowo-orzechowym..pomysł na rogale z zamrażarki..[ takich jeszcze wcześniej nie robiłam ] podpatrzyłam tutaj..no i z całego przepisu nie skorzystałam...bo dałam krem czekoladowy i posypałam tylko cukrem pudrem,,ale mimo
Moje domowe kucharzenieszklanki mleka 1 kg białego sera Wyrabiać na ciepło i ciepłą masą przekładać placki. Polać polewą. Ja ostatni placek lekko posmarowałam masą serową i posypałam orzechową kruszonką
Moje domowe kucharzenieminut).Wystudzić.Do rondelka wrzucić czekoladę i masło. Podgrzewać na wolnym ogniu do całkowitego rozpuszczenia, od czasu do czasu mieszając. Ciepłą polewę rozsmarować na cieście, posypać orzechową kruszonką
Moje domowe kucharzeniechleba porządnie maczamy w jajku i kładziemy na rozgrzaną oliwę. Smażymy na rumiano z obu stron. Po usmażeniu tostów odkładamy je na papierowe ręczniki i "osuszamy". Następnie rozsmarowujemy masło orzechowe (po jednej łyżeczce) oraz powidła śliwkowe (po dwie łyżeczki na każdego tosta
Emcia PichciSkładniki:Słoik po masełku orzechowym (z około 2 łyżkami masła w środku)4 łyżki płatków owsianych górskich1/2 szklanki mleka2 łyżki wiórek kokosowych1 łyżka błonnika owsianego2 łyżeczki cukru waniliowego1 łyżka rodzynek1/2 owocu kakiPrzepis:Mleko przelewamy do garnuszka i wsypujemy płatki owsiane. Gotujemy na średnim ogniu do wrzenia. Zmniejszamy ogień i dodajemy błonnik, cukier, rodzynki i wiórki. Trzymamy na ogniu jeszcze
Emcia Pichciciasto (tortownica 26 cm): 250 g mąki 100 g masła ½ szklanki cukru 1 jajko 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody ½ opakowania cukru waniliowego lub migdałowego 1 łyżka śmietany Polewa orzechowa: paczka orzechów włoskich (200 G) 1 łyżka masła 2 łyżki miodu 1,5 łyżki cukru brązowego Dodatkowo: powidła śliwkowe rum Składniki na masę serową 500 g twarogu sernikowego (użyłam
Mania Gotowaniamascarpone · 60 g cukru pudru · 70 g bardzo miękkiego masła · aromat orzechowy (można użyć dowolnego np. bardzo dobrze będzie pasował waniliowy) · kolorowe posypki (opcjonalnie) Przygotowanie: W misce połączyć mąkę, proszek do pieczenia i kakao
Mania Gotowaniaserka śmietankowego Twój Smak w wersji light z Pątnicy 3 łyżki miękkiego masła 1/3 szklanki słodziku (można dodać więcej) 1 łyżeczka ekstraktu lub aromatu waniliowego 1/5 łyżeczki aromatu orzechowego w proszku (opcjonalnie) 1/5 łyżeczki zielonego barwnika w proszku (opcjonalnie) Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Marchew ścieramy na tarce na małych oczkach. Ananasa odsączamy i kroimy
Mania GotowaniaMąka owsiana powstaje w wyniku zmielenia ziaren owsa. Mąkę charakteryzuje kremowy kolor i lekko orzechowy smak. Zawiera ona całą gamę wartości odżywczych. Jest bogata m.in. w błonnik, wapń, sole mineralne i witaminy z grupy B. Może być zamiennikiem mąki pszennej w dietach bezglutenowych. Mąka owsiana stosuje się do wypieku chlebów, w celu wzbogacenia ich smaku i dodania wartości odżywczych. Zachęca
Mania GotowaniaZaintrygowały niektórych ostatnio, a tylko je pokazałam ...Pomysł przyszedł sam z siebie, zrobiłam i wyszło super.Paluszki makowe z nadzieniem orzechowym idealne na prezent :) pachną świętami, smakują świętami ....są świąteczne...... Czytaj więcej
Farmażonypyszna. Polecam też inne mieszanki. Kiełbaski zniknęły w mig. Mój Sławek jest ich wielkim fanem, kupujemy je dość często, choć w naszym Tesco nie zawsze są. Chrupki orzechowe trafiły w ręce starszaka, czyli ośmiolatka, który nie przepada za chrupkami kukurydzianymi, jednak zjadł ze smakiem. Ja nie próbowałam, więc nie wiem czy są idealne. Sok mango i marakuja
Magiczne Życie Marty