śniadanie lub kolację polecam omlet na bogato. Z kawałkami brokuła, fetą i pomidorkami. Same pyszności :) składniki: 3 jajka 2 łyżki mleka 200 g różyczek brokuła 1 łyżka masła sól,pieprz 40 g fety 5-6 pomidorków koktajlowych suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Brokuła ugotować we wrzątku z dodatkiem soli i cukru. Dobrze osączyć. Do miski wbić jajka. Dodać mleko
Monia miesza i gotujeowsianymi Jogurt ze śliwką, musli, kokosem i chia Jogurtowe placuszki Jogurtowe placuszki kakaowe Kanapka z ciabatty z pestkami z dyni Kanapka z ciabatty z ricotta i rzodkiewką Kanapka z omletem z cukinią i suszonymi pomidorami Kanapka z serkiem wiejskim i burakiem Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Kasza manna na mleku Kasza manna na mleku z musem brzoskwiniowym
Moja smaczna kuchniaprzygotowany omlet jest puszysty, delikatny i bardzo sycący. Idealnie komponuje się z pastą ajwar, ciągnącym się seeerem i dodatkiem cukinii. Przyznam, że takie placki zawsze smażę w większej ilości! Polecam! (1 duży lub 2 małe) 2 jajka 2 łyżki mleka 2 łyżki mąki szczypta soli (solidna) Dodatkowo: 4 plastry cukinii + sól i pierz
Di gotujeProdukty liofilizowane można spożywać na sucho jako naturalne chipsy, jak również po uwodnieniu, można je również używać do wszystkich potraw ciepłych i zimnych. Ja dodaję je do najróżniejszych placuszków, omletów, musli, babeczek, koktajli a nawet ciast (najczęściej takich jak ta tarta z budyniem ). Gdzie możecie je nabyć? Ja moje maliny nabyłam w Stragan Zdrowia A jeśli
Słodkie okruszkirozprowadzamy po całej patelni. Rozsypujemy kozi ser, dodajemy sól i pieprz. Przykrywamy patelnie pokrywką lub folią aluminiową. Zdejmujemy z ognia dopiero kiedy całość ładnie się zetnie. Zsuwamy omlet na talerz i posypujemy szczypiorkiem. Możemy podawać z sałatką polaną vinegretem. Smacznego
KuchcikoweLoveDzisiejszą propozycją jest omlet z marchewką. Ciekawa alternatywa dla zwykłych kanapek. Czas przygotowania również jest plusem bo zajmuje tylko kilka minut. Można zjeść na ciepło z ulubionymi dodatkami czy też zabrać ze sobą do pracy czy szkoły. Dla mnie zdecydowanie śniadanie numer 1 ostatnich dni. Do roboty :) 2 jajka szczypta proszku do pieczenia 20 g kakao duża marchewka (starta
BezglutenowaIzabelaowoców leśnych – malin, jagód, truskawek, ale nie gardzi również innymi smakami, miło się nimi zaskakując. Prawdę mówiąc, często zapominamy zjadać nasze dżemy, bo używamy ich zwykle do omletów, naleśników czy ciast, raczej omijamy kanapki z dżemem. Jednak jak zabraknie innego nadzienia i mąż zmuszony jest do zjedzenia naleśników z domowym dżemem, jego zachwyt nad domowym wyrobem jest tak wielki
Mieszam w GarnkuJeżeli chcecie zaskoczyć swoich znajomych lub nadać innego smaku swoim daniom – musicie przyrządzić dżem bananowy! Nie ma nic prostszego. Jego nietypowy smak idealnie komponuje się z naleśnikami, owsiankami, omletami, placuszkami.. ze wszystkim! Jeżeli jesteście (tak samo jak ja) fanami smaku bananów – ten dżem jest dla Was. U nas w domu zniknął raz, dwa i przypuszczam
Be Fit Be Strongrozgrzaną patelnię z wcześniej roztopionym masłem. Smaż aż jajka się zetną. Następnie usmaż kolejne jajko (nie musisz używać dodatkowego masła ponieważ na patelni pozostanie jeszcze trochę tłuszczu po poprzednim omlecie
wysmienityminimum. Jajka ubijam z solą i cukrem pudrem. Na patelni rozpuszczam masło i wlewam mieszankę jajeczną. Układam figi w plastrach i wrzucam śliwki. Przykrywam składniki pokrywą i smażę omlet na wolnym ogniu 7-10 minut aż zetnie się wierzch. Po usmażeniu dekoruję omleta karmelizowanymi figami, świeżymi figami i podaję z jogurtem naturalnym. Smacznego, Klaudia
Mango PapajaGruszki w słodkim syropie, który po rozcieńczeniu z wodą jest smacznym napojem. Same owoce idealnie sprawdzą się w ciastach, deserach, omletach na słodko lub owsiance. Takie przetwory z owoców szczególnie doceniamy zimą :) 2 kg gruszek twardych 1 litr wody 2 szklanki cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 1/4 szklanki soku z cytryny goździki całe Należy wybrać twarde, słodkie gruszki
https:KKuchniaMniamtakiej postaci ich nie jadłam -, możemy je smażyć same albo w cieście naleśnikowym, faszerować przeróżnymi farszami, zapiekać w piekarniku lub robić omlety albo wytrawne tarty. Należy pamiętać , że przed ich przygotowanie z kwiatu należy usunąć pręcik. Na blogu znajdziecie inne przepisy na kwiaty cukinii: frittatę z kwiatami cukinii smażone kwiaty cukinii
Kulinarne przygody Gatitynaleśników naszego omleta i posypuję na wierzch paprykę pokrojoną w kostkę , smażymy na małym ogniu do momentu aż się zarumieni , następnie delikatnie odwracam na drugą stronę , po czym nasz omlet jest gotowy do podania , ja osobiście dodaję z boczku pomidorka , smakuje super
Mój Smaktakiej postaci ich nie jadłam -, możemy je smażyć same albo w cieście naleśnikowym, faszerować przeróżnymi farszami, zapiekać w piekarniku lub robić omlety albo wytrawne tarty. Należy pamiętać , że przed ich przygotowanie z kwiatu należy usunąć pręcik. Na blogu znajdziecie inne przepisy na kwiaty cukinii: frittatę z kwiatami cukinii smażone kwiaty cukinii
Kulinarne przygody Gatitykarotenoidów barwi pokarmy, podobnie jak szafran na pomarańczowy kolor. Nadaje się do przyprawiania zup i sosów, ryb, pasztetów, dekoracji talerza, a także do wzbogacania smaków: - miękkich serów - jogurtu - masła - omletów - niektórych ciast i deserów. Świeże płatki mają ciekawy, lekko pikantny smak. Można je dodać do oliwy i macerować w słońcu, by później używać do skrapiania sałatek. Ocet aromatyzujemy w podobny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!