Lekko schrzaniony omlet.Pomyślałam sobie że skoro ćwikła lubi chrzan to botwina tez powinna. Omlecik wyszedł pierwsza klasa. Nie ma to jak młode buraczki. Omlet syty i zdrowy to czego chcieć więcej. 6 jaj wiejskich 1/2 pęczka botwiny 1/3 pęczka koperku świeżego 1 papryczka chili 1 łyżka jogurtu greckiego sól, pieprz 50 g sera feta 1 łyżka chrzanu tartego masło
wesoła kuchniaWczoraj serwowałam omlet, dzisiaj zapraszam na jogurtowe ciasto z owocami, nie mogłam się zdecydować na jeden rodzaj owoców, dlatego z przyjemnością użyłam ich wszystkich ;) Moje dzisiejsze ciacho skrywa w sobie truskawki, maliny, jeżyny, borówki i czerwoną porzeczką. Nieźle co? Musi Wam zasmakować ;') Składniki: 1 duży kubek 600 g jogurtu naturalnego 3 kubki mąki 1 kubek cukru 3 łyżeczki proszku
Życie zaczyna się w kuchniwymagał tylko odpowiedniego doprawienia. Dzisiaj szpinak jadam w różnych daniach a miłość do szpinaku zaszczepiłam w całej rodzinie ( pewnie się powtarzam ). Zachęcam Was do wykorzystania przepisu. Składniki: na dwa omlety 4 jajka ( po 2 na głowę ) ½ opakowania mrożonego szpinaku Vegeta Pieprz Sól 1 ząbek czosnku 4 łyżki mleka Plasterki szynki szwarcwaldzkiej Pomidor olej Wykonanie: Szpinak rozmrażamy i odparowujemy. Doprawiamy vegetą
Smaki Ewyprzepisy ze szparagami na blogu: szparagowa misa rozmaitości prosta sałatka ze szparagami i jajkiem pizza ze szparagami i jajkiem sałatka z bobem i zielonymi szparagami pieczarki Portobello ze szparagami omlet ze szparagami i chili zielone szparagi zapiekane z szynką parmeńską tartaletki ze szparagami ziołowa sałatka ze szparagami Sałatka z kasza i zielonymi szparagami Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 szklanka
Kulinarne przygody Gatitylekki wiosenny lub letni obiad. Alternatywą dla tradycyjnej zupy szczawiowej może być natomiast odświeżający chłodnik z dodatkiem posiekanych świeżych liściu szczawiu. Świeży szczaw sprawdzi się też jako składnik śniadaniowego omletu. Liście szczawiu można też dokładnie umyć, dodać do nich świeże, dowolnie wybrane warzywa, na przykład pomidora, rzodkiewkę, cebulę, ogórka, całość polać ulubionym dressingiem i zaserwować jako zdrową, ale też pyszną
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sezonie szparagi mógłbym jadać 3 razy dziennie na śniadanie, obiad i kolację. W wersji śniadaniowej zwykle serwuję je z jajkami, najczęściej sadzonymi lub w koszulce, albo właśnie w formie omletu. To takie proste i pyszne danie! Jednak żeby nie było nudno, to w dzisiejszym przepisie proponuję Wam do frittaty podać obłędny argentyński sos chimichurri i posypać całość migdałami. To będzie
Food Squarerycerze popijali herbatkę z kurdybanku na wzmocnienie organizmu, jak się okazało z powodzeniem. Dawniej Słowianie stosowali ziele we wszystkich schorzeniach i jako przyprawę zamiast pietruszki ,do rosołu ,zup,omletów jajecznicy i mięs
w mojej kuchnimięso i paprykę z cebulą,trochę kukurydzy i na wierzch ser,przykrywamy drugą połowa tortilli,po ok 2 min. przewracamy na drygą stronę jak omlet,żeby ser stopił się również z drugiej strony i po ok 2 min zdejmujemy z patelni i kroimy w trójkąty, robimy tak samo z pozostałymi plackami,podajemy z sosikiem czosnkowym lub ketchupem, Smacznego
Swojskie jedzonkoFrittata u Włochów, a u nas omlet z dodatkiem warzyw. 120 g wędzonego boczku, 220 g szparagów zielonych, 50 g szalotki, łyżka masła, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 50 g sera (u mnie Provolone), Do miski wbić jajka, dodać łyżkę wody, szczyptę soli, świeżo zmielonego pieprzu i gałki muszkatołowej. Rozbełtać. Szparagi umyć, odłamać końcówki, pokroić na kawałki długości około
królestwo garówpojawieniem się kwiatów liście stają się twarde i łykowate By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/ Jeśli spodobał Ci się ten przepis, spróbuj koniecznie przepisu na Omlet francuski z czosnkiem niedźwiedzim i fetą
Wędrówki po kuchniNadeszła wiosna, a wraz z nią chęć na zielone. Wiosna to również sezon szparagowy. Sezon zielony. Chętnie sięgam więc po te warzywa i dodaję je do omletów, jajecznic, jako dodatek do mięs a także marynuję, by poza sezonem cieszyć się ich smakiem. Dziś proponuję Wam pałki drobiowe z dodatkiem szparagów, bobu i zielonego groszku. Mówię Wam palce lizać! Składniki
Z Majeczką w kuchniwspaniały jest to produkt Aquafaba nazywana jest wegańskim białkiem – pod wpływem ubijania zachowuje się identycznie jak białko jaja kurzego. W związku z tym możemy przygotować z niej bezy, omlet, a także słodkie desery na zimno . Woda z ciecierzycy stanowi także doskonałą bazę pod prosty, wegański majonez. Jak widzicie jest to produkt bardzo uniwersalny, szkoda, że tak często ląduje
365 dni dookoła kuchnibananów, jabłek i słodyczy syropu z karobu. Lubicie syrop z karobu? Do czego go używacie? Ja często wykorzystuję go w swojej kuchni. Najczęściej polewam nim najróżniejsze placki, placuszki, gofry, omlety. Dodaję do ciepłych napojów, jogurtów i najróżniejszych deserów. Syrop z karobu może spokojnie zastąpić cukier. Jeśli jeszcze nie próbowaliście syropu z karobu, to Wam polecam. A wracając do przepisu
Słodkie okruszkicoraz śmielsze eksperymenty, i dzisiaj zaprezentuję wam kolejną odsłonę fritaty. Na blogu do tej pory ukazały się dwie odsłony tego włoskiego przysmaku. Niewtajemniczonym dodam, że jest to rodzaj omletu z piekarnika z różnymi dodatkami. Do dzisiejszego wydania tegoż dania wykorzystałam kiełki ciecierzycy, soczewicy oraz fasoli mung, a także pyszne młode ziemniaki. W potrawie nie mogło zabraknąć oczywiście świeżych ziół
vaniliowoczekoladowaJedna z najlepszych jajecznic jakie jadłam i wyszła zupełnie przypadkiem, bo miałbyć omlet, natomiast nowa patelnia Philipiak którą testuję zupełnie się nie sprawdza (zresztą oprócz mięsa którego nie jem nie sprawdza się do niczego). Ale na ten temat napisze osobny artykuł. Dlatego z omleta zrobiłam jajecznicę … ale za to wyborną Można zamiast chrzanu dodać czosnek, ale polecam Wam zrobić
Apetyt na Zielone