omlet - 4564 przepisów (strona:167/305)

Moje lunchboxy 139

książki "LUNCHBOX NA KAŻDY DZIEŃ" czyli shawarma z kurczaka, kuskus z ciecierzycą i zieleniną oraz dip z harissą Bento #31 z książki "LUNCHBOX NA KAŻDY DZIEŃ NOWE PRZEPISY" czyli Omlet z jabłkiem i sos chałwowy Ryż i warzywa Bento #51 z książki "LUNCHBOX NA KAŻDY DZIEŃ" czyli Bulgur z brokułem, suszonymi pomidorami i kurczakiem Bento #8 z książki "LUNCHBOX

Mama Gotuje
Jak wykorzystać skorupki po jajkach w ogrodzie? 118

zielony jest moim ulubionym kolorem. U mnie w domu jajka nie są raczej czymś wyjątkowym - jemy je w różnych postaciach: gotowane na twardo, na miękko, w formie jajecznicy czy omletu. W końcu to zdrowe i odżywcze produkty. Okazuje się, że nie tylko dla nas. Choć my skorupek raczej nie jadamy, zawsze odkładam je na bok do miski, aby później przygotować

Z notatnika dietetyka
Zupa krem z pokrzywy, która smakuje jak szczawiówka :D 163

Jeśli przyjmiemy zasadę „pokrzywa zamiast szpinaku”, możemy po sparzeniu jej wrzątkiem (w celu zneutralizowania kwasu mrówkowego i właściwości parzących) wykorzystać pokrzywę do sałatek, koktajli, dodawać ją do omletów, zapiekanek, zup, makaronów, tart. Aromat skoszonej trawy gratis ; ) Najwięcej pożądanych właściwości i smaku mają młode rośliny, przed kwitnieniem – w maju i na początku czerwca. Warto zrywać też tylko młode listki

Eat me! Fit me!
OWSIANE CIASTO A'LA CINI MINIS 153

Pewnie część z Was kojarzy popularne cynamonowe płatki śniadaniowe. Intensywnie słodkie i oczywiście wyraziście cynamonowe. Takie też jest to ciasto, które tak jak ja możesz również potraktować jako omlet śniadaniowy i zyskać pełnowartościowy posiłek. Porcja takiego owsianego ciacha to aż 30 g białka przy nieco ponad 400 kcal! Smakuje fenomenalnie dobrze! Bazuje na zmielonych płatkach owsianych, przepysznej odżywce białkowej

Zdrowie na języku :P
Roślinny jadłospis na cały tydzień #4 146

mieszaj do czasu aż zgęstnieje. Możesz do doprawić solą i pieprzem. RAZEM: 2001 kcal / W: 303,5 g / B: 55,5 g / T: 68,5 g WTOREK: Śniadanie: Omlet na słodko z musem jabłkowym [483 kcal / W: 62/ B: 23 g/ T: 16 g] 80 g mąki z ciecierzycy, 1/2 szklanki wody gazowanej, 1 łyżka płatków drożdżowych, 1 łyżeczka czarnej

365 dni dookoła kuchni
Naleśniki – jak zrobić? 97

minut, kiedy boki ciasta swobodnie zaczynają odchodzić przewracam naleśnik drewnianą łyżką na druga stronę i smażę kolejne 2 minuty. Zobacz też: Śniadaniowe placki z jogurtem Pełnoziarniste placuszki z borówkami Omlet na słodko z dżemem i twarożkiem Przepis na naleśniki Drukuj przepis Porcji: 15 Czas gotowania: 30 minut Składniki 300 ml mleka 200 ml wody 2 jajka 250 g mąki

Kuchnia Bazylii
Sunwarrior COLLAGREEN - wegańska mieszanka stymulująca produkcję kolagenu 83

Podsumowanie: Śmiało możemy powiedzieć, że pokochałyśmy roślinne białka i choć na początku ten proszkowy smak był dla nas specyficzny to bardzo szybko się do niego przyzwyczaiłyśmy. Ostatnio polubiłyśmy słodkie omlety lub ciasteczka popijać takim proteinowo-kolagenowym kakałkiem ;) Tak jak pisałyśmy we wstępie, roślinne białka w proszku na stałe weszły do naszego menu i jeśli jeszcze dodatkowo teraz mają nam pomóc

Candy Pandas
Omlet z cukinią, pomidorkami i oscypkiem 82

ładne, zrobione z pasji i z miłości. Dominik twierdzi, że to taki mój obrazek namalowany na patelni, i ja też uważam, że to popis mojego talentu. A co! Zwykły omlet, który niezwykle wygląda i słusznie, bo jemy przecież oczami. Ser, który przywiozłam sobie z Kotliny Kłodzkiej musiał również znaleźć swoje sensowne zastosowanie, dlatego dwa plasterki utknęły w omleciku, jednak jeśli

Mango Papaja
Rustykalna tarta z rabarbarem 100

ostatnim czasie królują u nas prawdziwe sezonowe rarytasy. Na śniadanie robimy omlet ze szparagami, na drugie śniadanie wciągamy truskawkowy koktajl, a na deser serwuję obłędną rustykalną tartę z rabarbarem. Duuuużą ilością soczystego, lekko kwaskowatego … Artykuł Rustykalna tarta z rabarbarem pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Roślinny jadłospis na cały tydzień #3 120

Potrawka ziemniaczana ze szparagami (porcja na dwa dni) [480 kcal/ W: 90,5 g/ B: 15 g/ T: 12 g] Potrawa powinna być już gotowa. Przepis znajdziesz powyżej. Kolacja: Omlet z ciecierzycy z pomidorem i chlebem żytnim [475 kcal/ W: 68 g/ B: 23 g/T: 11 g] 80 g mąki z ciecierzycy, 1/2 szklanki wody gazowanej, łyżka płatków drożdżowych

365 dni dookoła kuchni
Sos z fetą (dip) 89

też świeże lub suszone zioła, np. bazylię, zioła prowansalskie.     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomysły na śniadanie… Jajka faszerowane pieczarkami Muffiny śniadaniowe Pasta twarożkowo-czosnkowa Tosty z opiekacza Omlet z cebulą i boczkiem

Kulinarny S.O.S.
Pełnoziarniste placki z borówkami FIT 73

ostatnio smakują mi one tak wybitnie, że nie umiem przestać ich jeść… zaraz chyba zamienię się w niebieską okrągłą kuleczkę :). Jem je bez dodatków, w placuszkach, na gofrach, omletach i ciastach. Gdy tylko otwieram lodówkę, muszę sięgnąć po ich garstkę. Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji jeść tegorocznych borówek, koniecznie to nadróbcie! Składniki na 4 porcje: – 200g mąki żytniej

Be Fit Be Strong
Szpinakowa shakshouka / Sinach shakshouka 70

Jajka uwielbiam pod każdą postacią, tak jak już pisałam przy okazji przepisu na omlet . Dzisiaj przyszła pora na wariację na temat klasycznego dania dla kuchni tunezyjskiej – szakszuki. W wersji oryginalnej to danie mięsne z pomidorami i papryką, natomiast w wersji dzisiejszej to danie wegetariańskie na bazie szpinaku. Wykonanie nie zajmie specjalnie dużo czasu, składników też niewiele – miłego gotowania

Martyna Cooks

Proponowane wyszukiwania