znowu mieszamy. Gotowe ciasto wylewamy do naczynia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na 35 minut. Po upieczeniu studzimy w temperaturze pokojowej, dzieleimy na kawałki. Przed podaniem, omlet posypujemy cukrem pudrem, orzeszkami, polewamy sosem oraz ozdabiami kawałkami jabłka. Smacznego! ***** We wash the apples, peel them and grate one of them on a large mesh grater. We cut the second
Projekty ze smakiemProsty przepis na domowe leczo z kiełbasą Największą zaletą leczo jest jego wszechstronność. Możesz je podać na obiad i na ciepłą kolację. Ale równie dobrze sprawdza się jako składnik omletów i jajecznicy. Najczęściej podaję leczo z pszennym pieczywem, jednak robiłam też wersję z ryżem i jest tak samo pyszna. Przepis na leczo z kiełbasą - składniki proporcje na 4-6 osób
Cztery Fajerynadaje się do różnego rodzaju wypieków, np.chleba, muffinów, ciastek. Osobiście bardzo polecam i sama z niej korzystam Na koniec mam dla Ciebie dwa super przepisy z wykorzystaniem mąki orkiszowej: omlet orkiszowy z owocami, chlebek imbirowo-marchewkowy. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają
Natka PietruszkiNajbardziej z warzyw lubię zieloną fasolkę. Dlatego u mnie na blogu można jej znaleźć sporo. Dodaję gdzie się da. Do zup, omletów, sałatek. Zapiekam i gotuję. Boczniaki z zieloną fasolką. 250 gram boczniaków cebula 2 garście zielonej fasolki liść laurowy sól i pieprz chili w płatkach 1-2 łyżki sosu tamari lub sos sojowy 2 łyżki wina białego
AZgotuj!seler naciowy – 2 łodygi – fasolka szparagowa żółta i zielona – 1 garść – ser kozi – 50 g – świeże zioła – sól, pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie składniki na omlet miksujemy, odstawiamy na czas nagrzania się piekarnika na 200C. Ser kozi rozdrabniamy, seler kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy. F asolkę oczyszczamy, delikatnie podgotowujemy, a następnie podsmażamy na maśle razem z częścią
Ostra na Słodkoprzygotowane pieczarki możecie wykorzystać do klasycznych zapiekanek lub do tortilli zapieczonej z serem i szynką. Zapraszam Was po przepis. Zobacz też: Glazurowane pieczarki do obiadu Sałatka z pieczarkami marynowanymi Omlet z płatkami kukurydzianymi, kiełbasą i pieczarkami Karkówka z pieczarkami Przepis na smażone pieczarki do obiadu Drukuj przepis Składniki 500 g pieczarek cebula 3 łyżki masła łyżeczka domowej przyprawy warzywnej/wegety pół
Kuchnia Bazyliiśniadanie jesienią: - pyszną szakszukę z jajkami i tajemnym pesto! - obłędne mocno chrupiące gofry z dynią - pudding chia z dynią i marakują - szybką owsiankę z niebanalnymi hibiskusowymi jabłkami - puszyste omlety - będziesz je robił już zawsze! - dyniowe pancakes - cieniutkie dyniowe naleśniki w karmelu ze śliwkami - frittata z bakłażanem! Przepisy na te jesienne śniadania znajdziesz w moim e-booku FLEXI JESIEŃ teraz
SMYKWKUCHNImomentu ścięcia białek. Gotowe danie posypujemy posiekanym szczypiorkiem i podajemy z kromką świeżego pieczywa. Smacznego! A jakie są Wasze ulubione propozycje śniadaniowe z jajkami w roli głównej? Stawiacie na omlety, jajecznicę, a może pyszne placuszki? Pamiętajcie, że jajka są bardzo zdrowe i powinny często gościć w Waszym menu pod warunkiem, że nie macie na nie alergii. Więcej o tym, dlaczego
Natka PietruszkiDŻEM BRZOSKWINIOWY Bardzo pyszny i łatwy do zrobienia dżem. Idealnie nadaje się do kanapek, naleśników, omletów i rożnego rodzaju deserów. Składniki 3 kg brzoskwiń 1 kg cukru* 1 cytryna * jeśli nie lubicie słodkich dżemów, możecie zmniejszyć ilość cukru i dać go mniej. Sposób przygotowania: 1. Brzoskwinie, dokładnie umyć, osuszyć, przekroić i wyjąc pestkę
Kulinarnie z Polką na Kresachrozgrzewam masło. Wylewam masę jajeczną i wstawiam patelnię do piekarnika. Moja patelnia ma taką możliwość. Jeżeli wasze rączki nie są do tego przystosowane owińcie folią aluminiową szczelnie. Omlet piekę 20-25 minut do zarumienienia. W trakcie pieczenia urośnie, zrobią się góry. Nie otwierajcie piekarnika w trakcie pieczenia. Po wyjęciu czekam chwilę aż lekko przestygnie. Smaruję dżemem, jogurtem. Układam wszystkie owoce
wesoła kuchniaŚniadanie to najważniejszy posiłek dnia, nie zapominajcie o nim! Korzystajcie z owocowych i śniadaniowych inspiracji na lato. Koktajl malinowo-bananowy Omlet biszkoptowy z patelni z malinami Chlebek bananowy Truskawkowe crumble Truskawkowa kasza manna Kokosowy budyń jaglany
Moja smaczna kuchniaziemniaków sałatka cezar hummus z soczewicą placuszki serowe z prażonymi jabłkami sałatka z tuńczykiem podstawowy przepis na szakszukę (shakshukę) TARTA Z CUKINIĄ GNOCCHI Z POMIDORKAMI SAŁATKA Z PIECZONYMI BURACZKAMI OMLET Z BIAŁEK Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ SAŁATKA Z WĘDZONYM KURCZAKIEM DORSZ Z WARZYWAMI W PAPILOTACH MINI TARTY ZE SZPARAGAMI SAŁATKA Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM SAŁATKA Z WARZYWAMI GOTOWANYMI NA PARZE PASTA
nietylkopasta.plDŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI Dla osób lubiących czarną porzeczkę w dzisiejszym poście polecam smaczny i nie ciężki do zrobienia dżem na zimę. Dżem ten będzie idealnie pasował na kanapki, omlety, jak również po łyżeczce można dodawać go do herbaty - tak właśnie dodaje się go w rodzinie mojego męża. Składniki: • 4 litry przebranej i odszypułkowanej czarnej porzeczki • 3 litry cukru * zasada
Kulinarnie z Polką na Kresach