omlet - 4564 przepisów (strona:128/305)

PROTEIN PANCAKE 144

kokosowe. Wszystko dokładnie wymieszać, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Na rozgrzaną patelnię wylać masę i smażyć pod przykryciem z obu stron na małym ogniu. (patelnia najlepiej teflonowa, nie porysowana, aby omlet nie przypalił się i dało się przewrócić go na drugą stronę). z moimi dodatkami makro tego posiłku przedstawia się następująco: 338 kcal

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Bezglutenowy omlet z brzoskwinią :) 176

mąkowych zapasów mąkę ryżową, której termin ważności powoli dobiegał końca. Zatem chcąc ją jakoś zużyć postawiłam na omleta, które swoją drogą jadam od jakiegoś czasu bardzo często na śniadanie. Omlet jest bezglutenowy, a jego istotnym składnikiem jest brzoskwinia. Całość smakuje bardzo dobrze, a dzięki obecności owocu placek nie jest suchy.  Składniki: 60 g mąki ryżowej 1 jajko

Zdrowie na języku :P
Paseczki omleta w sosie pomidorowym 123

włoskich. Dziś wybrałam do pokazania pyszne danie, trochę jak szakszuka , ale taka po włosku. Smakuje wybornie, szybko się robi a delektować warto się rano, w południe czy wieczorem, zachęcam. Omlet w sosie pomidorowym po włosku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
OMLET Z POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI I MOZARELLĄ 95

Wykonanie: Pomidorki i mozarellę pokroić w plasterki. Jaja roztrzepać z mąką. Masę jajeczną połączyć z pomidorkami i serem. Wymieszać i wylać na rozgrzaną patelnię. Smażyć pod przykryciem. Kiedy omlet zetnie się, odwrócić na drugą stronę. 300 kcal

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
OMLET Z POLĘDWICĄ DROBIOWĄ + POMIDORKI KOKTAJLOWE 77

mąką. Masę jajeczną połączyć z podsmażoną cebulką, polędwicą i przyprawami ( pieprz cytrynowy, zioła kuchni włoskiej) Wymieszać i wylać na rozgrzaną patelnię. Smażyć (na odrobinie masła klarowanego) pod przykryciem. Kiedy omlet zetnie się, odwrócić na drugą stronę. Podawać z pomidorkami koktajlowymi. 320 kcal

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
OMLET OWSIANY Z TWAROŻKIEM 107

cynamon – ½ łyżeczki Wykonanie: Jajo wymieszać z płatkami owsianymi. Odczekać chwile aż zmiękną.  Usmażyć na maśle klarowanym z obu stron. Twaróg rozgnieść z miodem i cynamonem.  Posmarować omlet twarożkiem. 406 kcal

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
OMLET ORKISZOWY Z CUKINIĄ podawany z serkiem wiejskim i pomidorkami koktajlowymi 98

mąką. Masę jajeczną połączyć z podsmażoną cebulką, cukinią i przyprawami (pieprz cytrynowy, zioła kuchni włoskiej) Wymieszać i wylać na rozgrzaną patelnię. Smażyć (na odrobinie tłuszczu) pod przykryciem. Kiedy omlet zetnie się, odwrócić na drugą stronę. Podawać z serkiem wiejskim i pomidorkami koktajlowymi. 345 kcal

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Prosty omlet bezglutenowy z mąki jaglanej :) 227

Wychodzi dość mocno puszysty i ładnie wyrośnięty. Do masy nie dodałam żadnego słodzika, bo gotowego placka polałam melasą z białej morwy od marki NaturAvena . Dzięki niej, a także dodatkom omlet był słodziutki i pyszny.  Składniki: 60 g mąki jaglanej (NaturAvena) 1 jajko 50 ml mleka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia dodatki: banan, jagody inkaskie, wiórki kokosowe, melasa morwowa (NaturAvena

Zdrowie na języku :P
Omlet z łososiem, szpinakiem i awokado :) 181

mój pierwszy omlet w wersji wytrawnej, który publikuję tutaj na blogu. Wszystkie inne przygotowywałam na słodko (przepisy TUTAJ ) i w rzeczywistości głównie tylko takie jem. Te na słono pojawią się w moim jadłospisie sporadycznie, dlatego dla odmiany przygotowałam sobie poniższego omleta właśnie z łososiem, awokado i szpinakiem. Smakuje bardzo dobrze, także zdecydowanie polecam.  Składniki: 2 jajka 30 g wędzonego

Zdrowie na języku :P
Prosta i szybka frittata z warzywami - przepis z filmem 154

kolejny wpis w postaci filmu, w którym gotuję dla Was z marką Poltino. Tym razem pokażę Wam jak prosto i szybko można przygotować pyszne i kolorowe danie w postaci omletu, czyli przed Wami Prosta i szybka frittata z warzywami. Od prawie dwóch lat jestem ambasadorką marki Poltino i wspólnie tworzymy pyszne i proste przepisy. Poltino  to jedna

Kulinarne przygody Gatity
Kakaowy omlet z dynią :) 146

dynię zerwałam z ogródka na początku sierpnia. Dyni w surowej postaci nie wykorzystałam do poniższego przepisu, bo skorzystałam z gotowego pure dostępnego od niedawna w ofercie marki Look Food . Omlet w wersji kakaowej z warzywnym dodatkiem jak najbardziej okazał się udany, a sam placek wyszedł bardzo smaczny.  Składniki: 60 g mieszanki różnych płatków (u mnie gotowe musli - płatki

Zdrowie na języku :P
Omlet z awokado, szpinakiem i wędzonym łososiem 181

energetyczny i zdrowy posiłek, a przy okazji kolejna propozycja na popularne śniadanie białkowo-tłuszczowe.   Omleta wzbogaciłam o zdrową kurkumę, która przy okazji nadaje fajnego żółtego koloru.  Takim omletem można się porządnie najeść, a przy okazji jest on bardzo lekkie i stanowi świetną alternatywa dla tradycyjnych kanapek. Polecam na weekendowe śniadanie lub kolację. Składniki: 2 jajka szczypta kurkumy

Healthy food explorer
Czekoladowy omlet z twarożkiem i bananem 165

kakao, aby ciasto wyszło bardziej czekoladowe. Można z tego przepisu zrobić zwykłe naleśniki, ja natomiast zdecydowałam się na jednego dość grubego i puszystego, przez to wygląda on bardziej jak omlet. Rzadko jadam nabiał, a naleśniki z serem nie pamiętam kiedy ostatnio gościły w moim menu, więc dziś naszła mnie wielka ochota, żeby przygotować sobie takie śniadanie. Składniki: 1 jajko

Healthy food explorer
OMLET Z KALAFIOREM 200

Jakiś czas temu wrzucałam przepis na Kuku Sabzi ( klik ) czyli omlet z dodatkiem natki, orzechów i żurawiny. Dziś proponuję Wam podobne danie, tym razem z moim ukochanym kalafiorem :) Czytaj więcej

Kasia Sarna
Sushi temaki 154

wody Zaprawa: 4 łyżki przyprawy z octu ryżowego Blue Dragon 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki soli Dodatki: sushi nori Blue Dragon   przekrojone na 2 części kabanoski omlet  szpinak szczypior  japoński sos sojowy Blue Dragon sos teriyaki Blue Dragon pasta wasabi Blue Dragon imbir do sushi Blue Dragon Zaczynamy od wypłukania ryżu. To podstawa dobrego sushi. Ryż zalewamy

MamaOskarka