oko - 500 przepisów (strona:17/34)

Pierogi z mięsem 233

ciasta ile potrzebujemy, pozostałe trzymamy nadal pod pokryciem. Jeśli wyciągnięta porcja ciasta jest zbyt sypka – dolewam gorącej wody, a jeśli zbyt luźna – dosypujemy mąkę. Ciasto rozwałkowuję na ok. 3-milimetrowy placek, z którego wycinam kółka, na które łyżeczką kładziemy nadzienie w ilości pozwalającej dokładne zagniatanie brzegów po złożeniu. Gotowe wrzucamy do osolonej, gotującej się wody. Gotować klika minut

Ania i Marcin gotują
Halibut w sosie chrzanowym 205

miodem. Chwilę gotowałam na małym ogniu, aż mleko trochę się zredukowało Nagrzałam piecyk do 200 stopni Do naczynia żaroodpornego przełożyłam sos chrzanowy, a na nim ułożyłam rybę Całość piekłam ok. 10 minut - nie dłużej Podajemy :) Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Halibut w sosie chrzanowym 205

miodem. Chwilę gotowałam na małym ogniu, aż mleko trochę się zredukowało Nagrzałam piecyk do 200 stopni Do naczynia żaroodpornego przełożyłam sos chrzanowy, a na nim ułożyłam rybę Całość piekłam ok. 10 minut - nie dłużej Podajemy :) Smacznego

Szczęśliwa kuchnia
Dziadziusiowa kawa inka 109

uwielbiałam ją, jej zapach smak i to że mogłam tę chwilę dzielić z moim dziadzią , teraz kiedy moja córka zasmakowała tego smaku , opowiadam jej tą historię z łezką w oku, i delektujemy się nią wspólnie . Składniki  4 łyżeczki Kawy inka z mlekiem  http://inka.pl/rodzina-inki/inka-smakowa/inka-mleczna/ szczypta cynamonu  bita śmietana  Wykonanie  Do szklanki wsypujemy cztery łyżeczki

Mój Smak
Domowa konfitura z borówki amerykańskiej – idealna do świątecznych wypieków, idealna na co dzień 232

Grzędy, gm. Tarczyn woj. Mazowieckie. Najpierw zajmowano się tylko produkcją owoców. Od 1995 r. również produkcją sadzonek, a od tego roku produkcją przetworów z borówki. Obecnie powierzchnia uprawy wynosi ok. 7 ha. Dzięki temu, że uprawiane są odmiany od bardzo wczesnych (które zaczynają dojrzewać na początku lipca) przez średnie, do późnych (które kończą dojrzewać pod koniec września) nie ma problemu

Słodkie okruszki
Bezglutenowe ciastka świąteczne z musli i chia 185

dokładnie wymieszaj. Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i kładź na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka lekko spłaszcz łyżką. Piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni ok. 12-14  minut. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
Rozgrzewająca zupa z ciecierzycą 155

warzywa przekładamy do garnka, wlewamy bulion i dolewamy 1 szklankę wody. Dodajemy odsączoną ciecierzycę, posiekane pomidory, rozmiażdżony czosnek, liść laurowy i ziarenka pieprzu. Gotujemy po przykryciem na małym ogniu ok. 30 minut, tak by zupa trochę zgęstniała. Na 10 minut przed końcem gotowania wrzucamy podsmażoną szynkę, doprawiamy solą, pieprzem, sosem sojowym i posypujemy pietruszką. Ostrą przyprawą chili doprawiamy zupę tylko

Z notatnika
Komosa ryżowa na słodko :) 154

odparować wodę i nadać komosie orzechowego smaku.  Teraz zalej komosę wodą, dodaj olej kokosowy i cukier kokosowy. Pozostaw do zagotowania, wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez ok. 25 minut.  Komosę przed podaniem wymieszaj z morwą i migdałami.  Wyłóż do miseczki i opcjonalnie posyp wiórkami kokosowymi.  POTRZEBNE PRODUKTY

Zdrowie na języku :P
Chruściki i faworki pierogowe 175

ciasto w ściereczkę i odstawić na około 15 minut, aby „odpoczęło”. Gotowe ciasto podzielić na dwie części.Jedną część [ drugą przykryć    ściereczką  ] bardzo cienko rozwałkować (prostokąt ok. 15 x 30) , pos marować olejem, a następnie równomiernie oprószyć skrobią. Zwinąć w ciasny rulon zaczynając od krótszego boku, pokroić na 1,5 cm kawałki. Każdy kawałek lekko spłaszczyć palcem

Moje domowe kucharzenie
Pierniczki gwiazdki i bałwanki 213

zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinkę.Ciasto schłodzone lepiej się wałkuje. Wycinamy gwiazdki i bałwanki. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Piec na papierze do pieczenia ok. 5-8 minut. Wystudzić na metalowej kratce.kuleczkami

Różowa kuchnia
Cebularz, mini pizza z cebulą i serem 222

wierzchu i z dołu chrupiące, cebula mmmmm " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Połknęliśmy je w mgnieniu oka " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Super na kolację w gronie najbliższych, smacznego. Przepis na thermomix ciasto

Kuchnia Pokoleń
KETO KARP WIGILIJNY W PANIERCE (keto, LCHF, optymalny, paleo, bez glutenu) 295

LCHF. Dzięki mące kokosowej karp jest naprawdę świetny! Lekko chrupiący na zewnątrz, maślany w środku bez mulistego posmaku a do tego bez ości Składniki: 1 karp o wadze ok 1,5 kg 4 cebule średniej wielkości 60 g mąki kokosowej sól himalajska 200-300 g tłuszczu do głebokiego smażenia (masło klarowane lub olej kokosowy w zależności od podejścia do kwestii

Ola la LCHF
Chleb jaglano orkiszowy z ziarnami 115

mieszamy suche składniki ze sobą, następnie dodajemy drożdże, resztę wody i mieszamy. Mieszanka powinna być dość rzadka. Ciasto chlebowe pozostawiamy w misce szczenie przykryte folią do żywności na czas ok. 30-40 minut, aż podwoi swoją objętość. 3. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, spód wysypujemy ziarnami, przekładamy wyrośnięte ciasto i zostawiamy do ponownego wyrośnięcia na kolejne 30 minut. Wierzch również

Apetyczna babeczka
Botwinka z mlekiem kokosowym 175

wiosennej zupy jarzynowej. Botwinka w połączeniu z mlekiem kokosowym to zdecydowanie strzał w dziesiątkę! Dodatkowo zupie wyrazu dodaje imbir i kilka innych aromatycznych przypraw. A robi się ją w oka mgnieniu i tak też znika z talerzy. Warto też wiedzieć, że botwina zawiera dużo witamin, żelaza i wapnia. Zupa z niej pobudza apetyt, odkwasza i odtruwa organizm, koi skołatane nerwy

Smakowity Blog Kulinarny
Koktajl owocowy ze szpinakiem 131

propozycją, którą się z Wami podzielę będzie także coś z tymi zielonymi, zdrowymi listkami.  Polecam koktajl owocowy, który u mnie sprawdza się w roli drugiego śniadania. Składniki: Na ok 300ml: 2 jabłka 200ml wody 1 banan 1 garść świeżego szpinaku garść borówek Sposób przygotowania: Jabłka obieramy, usuwamy gniazda, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Do misy blendera wlewamy

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania