Pyszne jajka, które można przygotować na różne okazje 😁 Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo kilka plasterków dowolnej wędliny kawałek zielonego ogórka siekany koperek musztarda majonez sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Jajka ugotowane i ostudzone obrać, przekroić na pół i ostrożnie wyjąć żółtka. 2. Wędlinę i ogórka drobno pokroić. Żółtka rozdrobnić widelcem, dodać pokrojoną wędlinę oraz ogórka, trochę musztardy
Kuchnia domowa Anirodzinne spotkania. SAŁATKA GYROS Z CZERWONĄ KAPUSTĄ – PRZEPIS Składniki 500 g fileta z kurczaka 1/2 główki kapusty czerwonej 1 średnia cebula 1 papryka czerwona mała puszka kukurydzy 1 ogórek świeży 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu przyprawa gyros słodka papryka w proszku sól pieprz 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka octu Przygotowanie 1. Czerwoną kapustę drobno pokroić. Następnie przełożyć(...)pokroić w kostkę. Przyprawić przyprawą gyros, słodką papryką, solą oraz pieprzem. Usmażyć na łyżce oliwy do zarumienienia. 3. Cebulę pokroić w drobne piórka, kukurydzę odsączyć z zalewy. 4. Ogórka i paprykę pokroić w kostkę. 5. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Sałatkę układać w naczyniu warstwowo: kurczak cebula papryka kukurydza ogórek sos kapusta czerwona
Alle Dobre!buraków. Całość smakowała wybornie. Dziś zjadłam ostatnią porcję. Wszystko zjadłam na cztery tury. Prze py szne. Zróbcie koniecznie. Składniki: 4 solone filety śledziowe 1 mała cebula czerwona 1 duży ogórek konserwowy 50 g sera żółtego 1 większy burak 2 jajka pół małego pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego sól pieprz Śledzie płuczemy pod bieżącą wodą, następnie(...)Wtedy układanie warstw jest dużo przyjemniejsze. Jajka wkładamy do garnka z wodą, gotujemy od zagotowania 8 minut, lekko studzimy i obieramy, ścieramy na tarce na największych oczkach. Cebulę i ogórek kroimy w drobną kostkę, ser żółty ścieramy na tarce na największych oczkach. Osuszone śledzie kroimy w średnią kostkę. Jogurt mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. I teraz
Kardamonovyprzechowuję w lodówce do 3 dni. Dodatki do surówki z sałaty lodowej: 2 tarte na dużych oczkach marchewki, 2 tarte na dużych oczkach pietruszki, świeży, posiekany w kostkę zielony ogórek typu “wąż”, kilkanaście pomidorków koktajlowych, pęczek rzodkiewki, groszek konserwowy, ogórki kiszone lub konserwowe. Zapraszam także do wypróbowania mojej pysznej surówki z czerwonej kapusty, idealnej do mięs oraz
Zasmakuj Kuchniżurawiną Składniki na 4 duże lub 6 mniejszych porcji. 300 g filetów z łososia 1 mango 1 czerwona cebula 1 łyżeczka wasabi 2 łyżki sosu sojowego 1 świeży ogórek, kawałek świeży koperek sok z cytryny do smaku pieprz i chili Jak przygotować tatar z łososia i mango: Cebulę obieramy z łupiny. Umyte mango obieramy ze skóry obieraczką do warzyw, kroimy(...)pestkę. Łososia, mango i cebulę kroimy w drobną , równą kostkę. Dodajemy wasabi, sok z cytryny, sos sojowy, oraz posiekany koperek, doprawiamy całość do smaku chili i pieprzem. Delikatnie mieszamy. Ogórka kroimy w cienkie plastry wraz ze skórką. Tatar formujemy w obręczach / ringach, wyłożonych wokół cienkimi plasterkami ogórka. Podajemy tatara na sałacie z plasterkami cytryny, ozdobione kawałkiem gotowanego/pieczonego buraka i świeżym
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięróżnego rodzaju farszem, wedle smaku i upodobania. Na blogu znajdziecie już przepis na roladki z szynki z nieco innym nadzieniem. Tym razem postanowiłam przygotować farsz na bazie ryżu, jajka, ogórka i papryki. Co powiecie na taką wersję? Mnie bardzo posmakowała, dlatego też postanowiłam podzielić się z Wami przepisem. Poniżej pokażę Wam jak w kilku prostych krokach przygotować pyszne roladki(...)szynki. Idealna przekąska na imprezę, która z pewnością posmakuje Wam i Waszym gościom. PRZEPIS NA ZAWIJANE ROLADKI Z SZYNKI Składniki 2 jajka 50 g ryżu 1/2 świeżego ogórka 1/2 papryki czerwonej 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 ząbek czosnku sól pieprz ok. 20 plastrów szynki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki
Przepiski.pljuż teraz i sprawdzić ten smak. Sałatka najlepiej smakuje na drugi dzień. Składniki: 5 jajek 4 filety śledziowe a'la matjas 1 cebula 1/2 puszki kukurydzy 2 ogórki konserwowe 1 pełna łyżka majonezu 2 łyżki gęstej śmietany lub jogurtu naturalnego pieprz sól, jeśli trzeba Wykonanie: Śledzie wymoczyć w wodzie z mlekiem. Pół na pół. Miałam(...)śledzie są bardzo słone, to trzeba je moczyć kilka godzin. Dobrze jest wymienić wodę przynajmniej dwa razy. Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić w kostkę. Śledzie, ogórka, cebulę również pokroić w kostkę. Wszystko przełożyć do miski. Dodać kukurydzę, majonez i śmietanę. Przyprawić pieprzem. Wymieszać. Jeśli trzeba to posolić. To zależy od śledzi
Agusiowe smakołykikarkówki czy wołowiny. Wtedy wystarczy mielone usmażyć, odmrozić sos i voila - klopsiki z pięknym, ciemnym sosem gotowe! Składniki : mięso mielone (u mnie karkówka - ok 800 g) 2-3 ogórki kiszone kilka plasterków chudego boczku 2 cebule (1 do środka roladek, 1 do sosu) 2 ząbki czosnku 1 jajko sól pieprz majeranek ziele angielskie liść laurowy musztarda olej(...)łyżkami bułki tartej, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i majerankiem. Masę dokładnie wyrobić. Nakładać na dłoń 2 łyżki masy, spłaszczyć, posmarować musztardą i nałożyć plasterek boczku, paseczek ogórka kiszonego i trochę posiekanej cebuli. Całość obłożyć mięsem mielonym, formując zgrabną roladkę. Każdą obtoczyć w mące. Na mocno rozgrzanym oleju/smalcu obsmażyć roladki z każdej strony do bardzo mocnego zrumienienia. Dorzucić posiekaną
Walijskie Pichceniegotową, ugotowaną fasolę z puszki. Mając przygotowane wcześniej składniki, możemy przygotować nasze śniadanie w kilka minut. Pastę możemy podać ze świeżym razowym pieczywem, wtedy smakuje najlepiej oraz z kiszonym ogórkiem. Składniki 400g czerwonej fasoli z puszki 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy sól pieprz 1/3 łyżeczki słodkiej papryki 1/3 łyżeczki ostrej papryki dodatkowo: świeże pieczywo oraz ogórek kiszony Pasta kanapkowa(...)Jeśli lubicie mieć wyczuwalną strukturę pasty, to po prostu blendujcie wszystko chwilę krócej. Pastę z fasoli podajemy ze świeżym, jeszcze chrupiącym pieczywem i osobiście idealnie mi pasuje do tego ogórek kiszony. Smacznego! Artykuł Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!