Jajka w wiosennym sosie idealne na Wielkanocny stół! Gotowe w 20 minut! Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 Składniki: 4 całe jajka 1 żółtko 1 łyżka musztardy 2 łyżki gęstej śmietany 1 łyżka jogurtu naturalnego 100 g ogórka szklarniowego 6 rzodkiewek ½ pęczka szczypiorku szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Całe jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić wzdłuż na połówki i ułożyć na półmisku. Surowe żółtko rozetrzeć z musztardą i śmietaną. Rzodkiewkę i og... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.