ogórki - 26028 przepisów (strona:386/1736)

Sałatka z tuńczykiem i kuskusem 78

miałam akurat pod ręką. Jest tuńczyk w oleju, kolorowe warzywa oraz kuskus. składniki: 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju 100 g kuskusu 1 nieduża czerwona papryka 3 duże ogórki gruntowe 1 mała czerwona cebula garść posiekanej natki pietruszki sól, pieprz oliwa Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu, ja zalałam bulionem, odstawić do wystudzenia. Ogórki obrać ze skórki

Monia miesza i gotuje
Keto łódeczki z ogórka na 3 sposoby (Paleo, LowCarb) 90

Keto łódeczki z ogórka to pełne smaku ogórki nadziewane: pâté wątróbkowym, pastą z tuńczyka oraz pastą z fety i pomidorów suszonych. Jedne smaczniejsze od drugich! Spróbujcie i zadecydujcie, które są najlepsze. :) Artykuł Keto łódeczki z ogórka na 3 sposoby (Paleo, LowCarb) pochodzi z serwisu Dieta Keto, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie

Modern Cave Girl
Sałatka z tuńczykiem 70

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na sałatkę z tuńczykiem: 100 g ryżu (waga przed ugotowaniem) 1 puszka tuńczyka w oliwie (po odsączeniu 150 g) 1 czerwona cebula 3-4 ogórki konserwowe 1/2 puszki kukurydzy konserwowej (po odsączeniu 140 g) 2 łyżki musztardy rosyjskiej 1 łyżka majonezu sól, świeżo zmielony pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Ryż ugotować(...)osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu zostawić do przestudzenia. 2. Cebulę obrać i drobno posiekać. Ogórki konserwowe pokroić w kosteczkę. Kukurydzę konserwową i tuńczyka odsączyć z zalewy. 3. Przygotowane warzywa, ryż oraz tuńczyka przełożyć do miski. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Dodać dwie łyżki musztardy i łyżkę majonezu. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i ewentualnie solą. Ponownie

Gotuj z Prezesem
Roladki z tortilli z makrelą 81

pudełeczko do pracy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na roladki z tortilli z makrelą: 2 placki tortilli 1 wędzona makrela (200-250g) 1 mała czerwona cebula 2 ogórki konserwowe 1 łyżka majonezu 2 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Z wędzonej makreli usunąć ości, zdjąć skórkę. Rybę przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem(...)Cebulę obrać, drobno posiekać, dodać do ryby. 3. Ogórki konserwowe pokroić w kosteczkę, przełożyć do miseczki. 4. Dodać majonez oraz przecier pomidorowy. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Całość bardzo dokładnie wymieszać. Miseczkę z gotową pastą rybną przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 15 minut, tak aby smaki się przegryzły. 5. Pastę rozsmarować

Gotuj z Prezesem
Najlepsza sałatka z tuńczykiem 69

szybka do zrobienia, dlatego idealnie sprawdzi się na kolację czy poczęstunek dla gości. Do przygotowania sałatki potrzebujemy makaronu, ja wybrałam muszelki, tuńczyka, papryki, cebulki czerwonej, sera żółtego oraz świeżego ogórka. Sos na bazie jogurtu naturalnego i odrobiny majonezu nadaje jej lekkości, a świeży szczypiorek podkreśla cudnym smak. NAJLEPSZA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM – PRZEPIS Składniki 1 puszka tuńczyka 120 g makaronu(...)papryka czerwona 2 ogórki świeże 150 g żółtego sera 1 czerwona cebula 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu pierz sól pęczek szczypiorku Wykonanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i odstawiamy do przestygnięcia. Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy za pomocą widelca. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kosteczkę. Ogórki i cebulę obieramy i kroimy

Alle Dobre!
SAŁATKA OWOCOWO-WARZYWNA Z PANIEROWANĄ FETĄ 83

garście rukoli 250 g malin 1 op.sera typu feta 2 gruntowe ogórki garść borówek 30 g orzechów włoskich pieprz część cebulowa: 1/2 szt czerwonej cebuli 1/4 łyżeczka soli 1/2 łyżeczka cukru 1 łyżka octu balsamicznego sos sałatkowy 80 ml oleju z orzechów włoskich 30 ml octu balsamicznego 1/2 łyżeczki miodu Bułka tarta oraz jajko do panierowania(...)cukrem i octem balsamicznym. Zostawić na 10 minut. KROTOS pokroić w kostkę. Kostki maczamy w jajku a następnie bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania złocistego koloru.   Ogórki kroimy w grubą kostkę. Orzechy włoskie prażymy. Olej orzechowy, ocet balsamiczny i miód mieszamy. Rukolę cebulę, ogórek maliny oraz borówki mieszamy ze s obą. Dodajemy panierowany ser KROTOS, prażone

Kuchnia w oparach
Pasta z pieczonych bakłażanów z suszonymi pomidorami i pestkami słonecznika 95

aromatu suszonych pomidorów ( kup dobre, na wagę oraz zmiksowanych z nimi pestek słonecznika, kaparów z czosnkiem i ostrą harissą rodem z Tunezji daje wyborny efekt. A do tego polskie ogórki kiszone...Poezja. Pastę najlepiej wybierać z miski właśnie kawałkiem ogórka.  Pasta z pieczonych bakłażanów z suszonymi pomidorami i pestkami słonecznika Przepis na 3 porcje. Czas przygotowania(...)słonecznika. Gotową masę schłodź w lodówce.  Ta pasta najlepiej smakuje na zimno. Wyłóż ją na talerz, polej oliwą i postaw na stole. Jedz z chlebem i koniecznie z ogórkami - małosolnymi, kiszonymi albo konserwowymi. Jestem kucharzem amatorem. Mam niedużą kuchnię, kilka starych garnków, rondli i patelni, wysłużoną kuchenkę gazową oraz talerze i sztućce, z których część pamięta czasy

Z Kuchni Do Kuchni
Chrupiąca letnia sałatka 91

Pyszna, chrupiąca sałatka pełna letnich smaków, w której znalazła się świeża papryka, zielone ogórki, i soczyste pomidory czyli wszystko co najlepsze o tej porze roku. Do tego dodałam mój ulubiony sałatkowy makaron orzo, ser sałatkowy oraz oliwki i pyszny dresing miodowo musztardowy. Co tu pisać pysznie, bajecznie kolorowo, lekko i letnio i bardzo zdrowo.  Składniki:  1/2 szklanki(...)makaronu orzo 3-4 średniej wielkości pomidory 4-5 ogórków gruntowych 1 papryka (użyłam żółtej) 1 mała cebulka  natka pietruszki ok 150 g. sera sałatkowego kilka oliwek czarnych natka pietruszki Dresing: 3 łyżki oleju lnianego  1 łyżka musztardy 1 łyżka miodu 1 łyżka soku z cytryny  Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wszystkie warzywa kroimy

Cynamonowe szczęście
Oszukany strogonow 450

szynka) 2 cebule 2-3 ząbki czosnku 10 dkg pieczarek 1 szklanka czerwonego wina (wytrawnego lub półwytrawnego) pół szklanki bulionu lub wody 2 pomidory 1 czerwona papryka 2 kiszone ogórki 3 kulki ziela angielskiego 4 kulki pieprzu 2 liście laurowe Przypraw: sól, pieprz, słodka i ostra papryka, majeranek, cukier 1 łyżka mąki do zaciągnięcia sosu 1 łyżka masła – najlepiej(...)międzyczasie. Następnie dodajemy bulion i pokrojone w kostkę pomidory i dalej dusimy pod przykryciem przez około 10 minut, na małym ogniu *** *** Po tym czasie dodajemy pokrojone w paseczki ogórki kiszone oraz paprykę *** *** Całość gotujemy jeszcze około 10-15 minut do momentu, aż mięso całkowicie zmięknie *** *** Pod koniec gotowania potrawę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką mieloną i cukrem (dałam

Blog z Apetytem
Agua fresca ogórkowa 169

wody i cukru. Wszystko razem się miksuje, przecedza przez sitko i podaje schłodzone. Takie wody owocowe są bardzo orzeźwiające, wyjątkowo smaczne i bardzo proste do przygotowania. Składniki: 5 średnich ogórków gruntowych 4 szklanki wody 1/4 szklanki soku z limonki 1/4 szklanki cukru Dodatkowo: kostki lodu mięta do ozdoby Przygotowanie: Ogórki umyć, obrać, pokroić na kawałki i wrzucić

Oryginalny smak