dobrej jakości . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Zapiekankę Gyros z patelni: 1 podwójny filet z piersi kurczaka (około 500 g) 2 średniej wielkości czerwone cebule 1 czerwona papryka 3 ogórki konserwowe 1 puszka (400 g) kukurydzy konserwowej 160 g żółtego sera 1 łyżka przyprawy kebab-gyros 350 g makaronu kokardki lub innego 1 łyżka oleju rzepakowego Sos: 5 łyżek(...)minut. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, pozostawić na durszlaku. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Paprykę umyć, osuszyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Ogórki konserwowe wyjąć z zalewy, pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Patelnię beztłuszczową rozgrzać na gazie, dodać pokrojone mięso, podsmażyć około
Danka Pichcipyszną sałatkę z tuńczykiem z puszki, którą z powodzeniem możesz przygotować na lekki obiad czy kolację. Oprócz tuńczyka w sałatce znajdziesz jeszcze takie składniki jak jajka, paprykę czerwoną, kukurydzę, ogórki konserwowe oraz pora. Do tego prosty i smaczny sos na bazie jogurtu i majonezu. Sałatka z tuńczykiem jest bardzo smaczna, pożywna i sycąca. Dodatkowo przygotujesz ją w 15 minut(...)kiedy potrzebujesz zjeść coś na szybko. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM Z PUSZKI PRZEPIS Składniki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 papryka czerwona 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 4 jajka 3 ogórki konserwowe 10 cm pora Sos 1 łyżka majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz Przygotowanie 1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kosteczkę. 2. Paprykę czerwoną oraz
Alle Dobre!Eleganckie ogórki faszerowane twarożkiem to popularna przekąska, która znajduje swoje miejsce na polskim stole. Ten prosty, ale pyszny przepis składa się z kilku podstawowych składników, w tym ogórków, twarożku, ziół i przypraw. Dzięki temu, że jest on łatwy do przygotowania i ma niską zawartość kalorii, … The post Eleganckie ogórki faszerowane twarożkiem appeared first on Smaczne
Smaczne Potrawysalaterce z pionowymi bokami. Szuba. Składniki na warstwową sałatkę ze śledzia: - filety śledziowe około 300 g - ziemniaki średniej wielkości około 3- 4 sztuk - średnia cebula - kilka konserwowych ogórków - lekki majonez - świeżo mielony pieprz, sól - buraki upieczone kilka sztuk, obrane, zimne - ser żółty tarty - natka pietruszki i szczypior do dekoracji Szuba. Jak zrobić śledzia pod pierzynką: Ugotuj ziemniaki w łupinkach(...)następnie wystudź je i pokrój w kosteczkę. Odłóż na bok. Jaja ugotuj na twardo, a filety pokrój w paseczki lub kostkę. Ogórki i cebulę pokrój w kosteczkę. Jaja i ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. To samo dotyczy gotowanego buraka. W szklanej salaterce ułóż kolejno warstwy: śledzie, cebulkę, trochę majonezu, ogórki, ziemniaki, znów majonez, buraczki
Z Kuchni Do KuchniSałatka z makaronem, kurczakiem, czerwoną fasolka, kukurydzą, jajkami i ogórkiem. Wychodzi jej duża porcja, czyli w sam raz na czas, gdy spodziewamy się gości. 2 piersi z kurczaka 200 g drobnego makaronu, u mnie mini świderki 4-5 jajek 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasolki 4-5 ogórków konserwowych 3 łyżki majonezu 4 łyżki ketchupu mielona papryka słodka(...)łyżkami oliwy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na około 30 minut, po czym smażymy na rozgrzanej patelni. Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy w kostkę. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Czerwoną fasolkę oraz kukurydzę osączamy z zalewy, płuczemy na sicie pod bieżącą wodą. Majonez łączymy z ketchupem. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mieszamy ze składnikami
Smaki Na Talerzuprzepisie. Sałatka z buraków – składniki: Kaloryczność: kcal w 100 g. 400 g buraków czerwonych (2 średnie) 150 g jabłka (1 średnie) 100 g cebuli (1 mała) 60 g ogórków kiszonych lub konserwowych (1 średni) 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju roślinnego (30 ml) 1 łyżka do wyboru: chrzanu, majonezu lub śmietany 18% po 2 szczypty soli, cukru(...)która lekko schodzi. Obrane buraki ścieram na grubych oczkach tarki do warzyw i wrzucam do miski . Możesz też użyć maszynki z nakładką do warzyw. Krok 2 – przygotowuję jabłka, ogórki i cebulkę Gdy buraczki się gotuję lub pieką, przygotowuję pozostałe warzywa. Jabłka obieram ze skórki, przekrawam na ćwiartki i usuwam gniazda nasienne. Tak przygotowane jabłka także ścieram na grubych
Ania gotujedługim weekendzie. Do grillowania szykuję się już od dłuższego czasu. Aczkolwiek w ciągu roku też zapisuję masę inspiracji. I jedną z nich było właśnie połączenie mieszanki sałat z pomidorami, ogórkiem zielonym, fetą i kukurydzą. I jak widzicie w tytule, zrezygnowałam z ogórków. W zanadrzu mam jeszcze jeden przepis na sałatkę do potraw z grilla, w której pomidory i ogórki(...)oliwą i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy. Podobne przepisy: Sałatka ze szpinakiem, pomidorami i musztardą francuską Sałatka z truskawkami, pomidorami i fetą Sałatka z ogórkiem, suszonymi pomidorami i kaparami Sałatka z grillowaną cukinią i fetą Sałatka ze szpinakiem, granatem i fetą Sałatka z roszponką, grejpfrutem i fetą Sałatka z cukinii Artykuł Sałatka z pomidorami, fetą
Kardamonovysycącego i treściwego na grillowym przyjęciu wśród przyjaciół i rodziny. Sałatka na grilla z ziemniaków i boczku- nasyci każdego! Składniki: 1 kg ziemniaków 150 g boczku wędzonego 3-4 ogórki kiszone 1 cebula czerwona 2 łyżki majonezu lub 2 łyżki jogurtu gęstego 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% (można pominąć) 1 łyżka musztardy chrzanowej posiekany świeży koperek albo szczypiorek sól(...)wtedy usmaż je w całości. Lepiej będzie je przekroić po usmażeniu. Rozgrzej patelnię, dodaj boczek i poczekaj, aż się zarumieni, co jakiś czas mieszając. Cebulę czerwoną posiekaj drobno. Ogórki kiszone odsącz delikatnie z zalewy, pokrój w większą kostkę. Do ziemniaków dodaj przestudzony boczek w kawałkach, cebulę i ogórki kiszone. Wymieszaj majonez ze śmietaną i musztardą chrzanową
RozdomowionaSzybka, łatwa w przygotowaniu wiosenna surówka z chrupiącego ogórka, rzodkiewki, świeżego koperku i dodatku jogurtu. Smaczny dodatek do mięsnych dań obiadowych. Składniki: pęczek rzodkiewek (ok 10 sztuk), 5 średniej wielkości ogórków zielonych gruntowych, pęczek koperku, 3 łyżki śmietany 18%, sól, pieprz Przygotowanie: Rzodkiewki kroimy w plastry. Ogórki obieramy ze skóry i również kroimy w plastry, koperek drobno siekamy
Lena Gotujeoraz znajomych wyjątkowymi kompozycjami. Sałatka grecka – klasyczna kompozycja z serem feta Sałatka grecka to znana na całym świecie mieszanka warzyw z dodatkiem aromatycznego sera feta. Składniki to sałata, pomidory, ogórki, czerwona cebula, papryka, oliwki kalamata, ser feta, oregano, oliwa z oliwek i sok z cytryny . Umyj i pokrój warzywa, a następnie wymieszaj je z oliwkami i serem feta(...)boczkiem i jajkami – pożywna i sycąca propozycja Sałatka ziemniaczana z boczkiem i jajkami to klasyczna propozycja, która sprawdzi się na każdej imprezie. Składniki to ziemniaki, boczek, jajka, cebula, ogórki kiszone, majonez, musztarda, sól i pieprz . Ugotuj ziemniaki i jajka na twardo, a następnie pokrój je w kostkę. Podsmaż boczek, aż będzie chrupiący, a następnie pokrój na małe kawałki. Pokrój
Kuchennyviral.plciasto nałóż pokruszony ser kozi i cebulę. Piecz przez 20-25 minut, aż ciasto będzie złote. Wyjmij z piekarnika i ostudź przed podaniem. Kanapki z łososiem wędzonym i ogórkiem Kanapki z łososiem wędzonym i ogórkiem to klasyczna i elegancka przekąska na sylwestra. Delikatny smak wędzonego łososia doskonale komponuje się z chrupiącym ogórkiem i świeżym pieczywem. Przepis: 1 bagietka lub chleb(...)żytni 200 g wędzonego łososia 1 ogórek 150 g serka śmietankowego 1 łyżka posiekanej świeżej kopru sól, pieprz do smaku Pokrój pieczywo na kromki, a łososia na cienkie plastry. Ogórek obierz i pokrój w cienkie plasterki. Wymieszaj serek śmietankowy z koperkiem, dopraw solą i pieprzem. Na kromki pieczywa nałóż serek, plaster ogórka i łososia. Udekoruj posiekanym koperkiem. Słodko-pikantne szaszłyki
sierotka maRysia w kuchnibułki mleczne 3 jajka 6 plastrów boczku (u mnie surowy) 3 plasterki sera cheddar rukola lub świeży szpinak 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżeczka wody z ogórków 1 ogórek konserwowy sól, pieprz Majonez łączymy z octem winnym, wodą z ogórków (opcjonalnie) oraz startym na drobnych oczkach ogórkiem. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzewamy nieco
Smaki Na Talerzunatomiast mój mąż nie koniecznie. Piszę to dlatego, że tym razem jadł i chwalił :) To co, spróbujcie? Składniki: 1 mały kalafior 6 rzodkiewek 3 jajka 2 ogórki konserwowe 10 pomidorków koktajlowych szczypiorek Sos: 2 pełne łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól, pieprz Wykonanie: Kalafior podzielić na różyczki i ugotować w osolonej(...)wodzie. Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić na ósemki. Rzodkiewki umyć i pokroić w plastry. Ogórki również pokroić w plastry. Pomidory umyć i pokroić na połówki. Wszystkie składniki ułożyć na półmisku. Najpierw kalafior, podzielić go na małe różyczki. Następnie jajka, rzodkiewkę, ogórki i pomidorki. Majonez i jogurt przełożyć do miseczki, dodać czosnek
Agusiowe smakołykibędzie znakomitym dodatkiem do wielkanocnego menu, które z pewnością zadowoli każdego smakosza. składniki na 3 porcje 4 jajka ugotowane na twardo 150 g wędzonego łososia 5-6 ogórków konserwowych papryka konserwowa ( słoik 650 g ) 1 pęczek rzodkiewek 1 pęczek szczypiorku z dymki 4 łyżki majonezu czarny pieprz sól przepis Umyte rzodkiewki kroimy w kostkę i wrzucamy(...)miski. Ogórki konserwowe również kroimy w kostkę i dodajemy do rzodkiewek. Paprykę konserwową kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do miski z rzodkiewkami i ogórkami. Ugotowane na twardo jajka kroimy w większą kostkę i wrzucamy do miski z warzywami. Wędzonego łososia kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do pozostałych składników sałatki. Umyty i osuszony szczypiorek z dymki drobno
Smakowite DaniaJajka nadziewane po tatarsku są wyjątkowo smaczne, polecam przygotować je na święta i nie tylko :) SKŁADNIKI : 8 jajek ugotowanych na twardo 3 łyżki majonezu 2 ogórki kiszone 1 czerwona cebula kilka pokrojonych pieczarek z zalewy octowej PRZYGOTOWANIE : Jajka przecinamy na pół i wyjmujemy żółtka. Do żółtek dodaję 3 łyżki majonezu, pokrojone kiszone ogórki, tutaj są dwa spore pokrojone ogórki lub dajemy trzy mniejsze, jedna czerwona cebula. Wszystko kroiłam w drobną kostkę i pieczarki konserwowe zalewy octowej. Dodajemy sól i pieprz tylko do smaku, pieczarek jest około 200 g konserwowych z dużego słoika, pół słoika dajemy wszystko i mieszamy. Pastę mamy gotową tak więc szykujemy sobie talerz z sałatą
Kulinarne Fantazje Marioli