Hamburger z cheddarem i boczkiem czyli Niedzielne Mielenie odc.32 219boczkiem 500 g mielonego mięsa (polecam wołowinę) przeciśnięty ząbek czosnku sól, pieprz po łyżce sosu Worcestershire i przecieru pomidorowego 10 plasterków boczku 5 plasterków cheddara 5 bułek pomidor, korniszon, ogórek, cebula, ketchup jako dodatki Mięso mielone łączymy z czosnkiem, sola, pieprzem, sosem i przecierem. Formujemy 5 kotletów. Każdy z nich owijamy 2 plasterkami boczku. Smażymy na teflonowej patelni
Dzieje kuchennej Wiewióry
Cukinia w otrębach i mące kukurydzianej, Bieszczady 262jajku i mące kukurydzianej. Do tego biała kasza gryczana (nowość w sklepach, a to nic innego jak zwykła kasza nieprażona, zdecydowanie bardziej odżywcza) oraz surówka z miechunki, papryki i ogórka. Smacznego! Bieszczady: Tarnica zdobyta :) Zucchini slices in bran and corn flour Coat zucchini slices in egg mixture + bran and in egg mixture + corn flour. Add white buckwheat (the regular
Qlinarnie i Qlinarnie
"Wrapy" po domowemu. Jak zrobić placki tortilla. 219pojawiać się pęcherzyki powietrza. Zdjąć z patelni i przykryć ściereczką, żeby nie wyschły. Do tortilli ze zdjęć użyłam stripsy z kurczaka , sałatę lodową, paprykę czerwoną, pomidor, ogórek i sos czosnkowo- paprykowy. Sos czosnkowo- paprykowy: 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu ząbek czosnku (zmiażdżony) 1/2 łyżeczki mielonej papryki szczypta soli Składniki sosu wystarczy dobrze wymieszać
Maślane ciasteczko
tatar ze śledzia 260jesienny klimat na przystawkę przepis na dwie porcje 2 filety śledziowe marynowane w oleju pół cebuli smażonej na suchej patelni starta skórka z cytryny grzybki marynowane ogórek kiszony młode liście kopru , natki pietruszki groszku cukrowego oraz boćwiny pieprz świeżo mielony 1 łyżeczka ostrej musztardy Filety śledziowy kroimy w drobną kostkę dodajemy do nich skórkę z cytryny oraz musztardę
na gazie
Żeberka 199mięsne -marynata klasyczna gotowa do użycia ROLESKI -paczka mrożonych warzyw- kalafior, brokuł,marchewka -vinaigrette oliwa z oliwek i suszone pomidory -Zioła Małgorzaty SKWORCU -ulubiona sałatka-np.pomidorki,ogórek,borówka amerykańska,papryka itd -dressing Tysiąca Wysp ROLESKI Żeberka umyj .Osusz. Włóż do gotowej marynaty klasycznej. To gotowa marynata do mięs zamknięta w wygodnym opakowaniu. Pozwala na przygotowanie mięsa
Z Kuchni Do Kuchni
Placuszki z cukinii 479czosnek, jajka oraz mąkę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać na jednolitą masę. Smażyć z obu stron na oleju na złoty kolor. Podawać np. z mizerią z ogórka
Z miłości do słodkości
Sałatka z dorsza na papryce 249Dobrze przeczytaliście tytuł, właśnie na papryce gdyż tutaj papryka użyta została jako miseczka, pyszna chrupiąca miseczka. Sałatka jest szybka w wykonaniu a użyłam tutaj dorsza z
Moje Małe Czarowanie
Pieczeń z mięsa mielonego z porem 193posiada żadnych konserwantów i ulepszaczy. Do przygotowania nie potrzebujemy dużo czasu, ani wysiłku, a efekt... sami spróbujcie. Domowy pieczony chlebek, masełko i pieczeń, a na wierzch plasterek kiszonego ogórka. Pycha! Składniki: 1 kg mięsa mielonego wieprzowego (miałam z łopatki) 1 duży por 2 łyżki masła klarowanego 2 jajka 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę) 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki słodkiej
O kuchni z uczuciem
Rozgrzewający krem z pieczonej dyni 324której nie trzeba obierać, i o intensywnie żółtym miąższu. W tym roku mój wybór padł na odmianę 'Futsu Black'. Jej owoce (bo anatomicznie dynia jest jagodą, jak pomidor czy ogórek) są niebieskawo-szare, mają wyraźne żebra, a skórka pokryta jest delikatnym kutnerem. Ta dynia ma intensywnie pomarańczowy, słodkawy miąższ, a dzięki temu, że komora nasienna jest mała, miąższu jest dużo
W SMAK
Kanapka z kurczakiem i pomidorowym pesto 239czaso- lub pracochłonne albo skomplikowane. Kiedy chodziłam do szkoły, zawsze rodzice przygotowywali mi śniadanie. Zazwyczaj była to kanapka z szynką i papryką (moja ulubiona kombinacja, czasami był jeszcze zielony ogórek), do tego jabłko i coś do picia. Bardzo rzadko w sklepiku szkolnym kupowałam coś słodkiego – jakieś batoniki, chipsy. Chyba wynikało to z faktu, że w domu nie jadło się
Szybko Tanio Smacznie
Kac morderca tnieeee najtwardesze sercaa.Instrukcja obsługi skacowanego organizmu wg. bloggerów 372realnie-era 18.tek minęła tak jak rodzicielska opieka..na rosołek mamy średnie szanse chyba,że go ugotujemy sami/mamy cudownych współlokatorów) o ile się da - zjeść: jajecznice,pieczywo posmarowane masłem,ogórek kiszony bułkę z boczkiem zupkę chińską(najlepiej pomidorowa albo rosół) a najlepiej to normalną lekką domową zupę,ale... rosołek (wy)pić: kefirek sok pomidorowy/pomarańczowy napój izotoniczny/woda z miodem
Fiolka w kuchni
Burgery z kaszy i botwinki 259blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 9. Piecz 20 minut. Obróć je. Piecz kolejne 5-10 minut. Burgery podałam z bułkami posmarowanymi pesto z rzodkiewki, awokado,sałatą,pomidorami malinowymi, rzodkiewką, ogórkiem małosolnym lub zielonym. Jako sosu użyłam majonezu. Posypałam płatkami chili i pieprzem cytrynowym. Zapakowałam w torebki śniadaniowe i nakarmiłam chłopaka oraz przyjaciółkę.(oboje nadal żyją - sukces!) SMACZNEGO! przepis zaczerpnięty
Fiolka w kuchni
Pasta z makreli i jaj 255kolendra Wykonanie: 1. Oddziel mięso ryby od ości i skóry. Dokładnie sprawdź czy nie zostały ości. 2. Jaja ugotuj,obierz i posiekaj w kosteczkę. 3. Cebulę obierz i posiekaj. Ogórka posiekaj. 4. Do michy wrzuć wszystkie składniki. Dodaj musztardę i jogurt. 5. Dopraw pieprzem i odrobiną soli morskiej. Podawaj z pieczywem,ulubionymi warzywami i ziołami.U mnie na grahamkach
Fiolka w kuchni
Pasta brokułowa cywilove love - śniadanie przedterminowe 146warzywo wrzucać na wrzątek bądź gotować na parze) 2.Brokuł do gara, dodaj ser i resztę przypraw oraz oliwę 3.Zblenderuj /ugnieć widelcem Pastę podałam na kanapkach z zielonym ogórkiem,pestkami i ziołami. Smacznego
Fiolka w kuchni
Mizeria na jogurcie oraz trochę zabawy 221My Blueberry Corner by "jagodzianka" Mizeria to wspaniały dodatek polskiej kuchni. Pasuje do wielu dań. Do kotleta schabowego, mielonego, do klopsików, do żeberek, do pieczonego …
My Blueberry Corner