niemodyfikowanej genetycznie oraz białko pszenne, a nie zawiera tłuszczu zwierzęcego, ani konserwantów. Jest przede wszystkim bardzo smaczna. Tak bułkę jak małe kanapki wzbogaciłam dodatkowo sałatą lodową, rzodkiewką, bazylią, ogórkiem gruntowym, suszonymi pomidorami, grzybkami marynowanymi. Mogę zagwarantować ,że szynka wehetariańska może być z powodzeniem jedzona przez mięsożerców dbających o linię, czy wystraszonych swoim poziomem cholesterolu. Jest to kanapka dietetyczna
Z Kuchni Do Kuchninasz ulubiony sos,ale wystarczy śmietana z solą lub cukrem. Ustawienie choinki nie jest tak uciążliwe jak 3-metrowej jodły. W połówkę jabłka wbijamy patyczek i nabijamy ukośne plastry ogórka.Gałązki rozkładamy i ewentualnie ozdabiamy. Zdrowia i dużo radości życzę:) P.s. Pomysł przesłała mi Ewa z Anglii
Kulinarny karnet Christopherawszystkich stron. Kawałki kurczaka i "łasucha" ponabijać przemiennie na patyczki. Podawać, tak jak dzieci lubią, z ketchupem i w towarzystwie pszczółek. Pszczółki zimowe ,to krzyżówka oliwek i ogórka! Deserek ,to "Czekoladowe lizaki z kiwi". 2 kiwi 100g czekolady 1łyżka masła patyczki Rozpuścić masło i czekoladę. Kiwi pokroić w plastry 8mm,nabić na patyczek, oblać czekoladą i do lodówki. Najlepiej
Kulinarny karnet Christopherasuszonych łyżeczka kawioru czerwonego plasterek cytryny lub łyżeczka sosu czosnkowego. 2.Układamy w górę warstwami:. łyżka twarożku zmieszana z bazylią i zielonym ogórkiem plasterki łososia posypane koperkiem cząstki limonki, pieprz młotkowany. 3.Układamy w górę warstwami: Łyżka serka Tartare orzechowe łyżka posiekanych pomidorków
Kulinarny karnet Christopheraprzygotowane grzyby. Masę włożyć do keksówki i piec około 1 godziny w temp. 180oC. Tak upieczoną pieczeń, można podawać na gorąco z dodatkiem sosu i na zimno np. z ogórkiem kiszonym
Kulinarny karnet Christopheratrochę przewrotna, ale danie pyszne. Wynalazki, dlatego, że pomiędzy dwa plastry bakłażana i ser, można włożyć np. szynkę konserwową i pomidora w plastrach czy też np. plasterki świeżego ogórka. Pełna dowolność. Podajemy jako samodzielne danie lub jako przystawkę. Wszystko zależy od naszych "mocy przerobowych". Składniki na 4 porcje: 1 bakłażan 4 plasterki szynki szwarcwldzkiej 4 plasterki sera
Kulinarny karnet Christopherakrólują w kuchni. Kabaczki bezkonkurencyjne pod względem wszechstronności ,dopasowują się swoją delikatnością do wszystkiego .Doskonale komponują się z innymi warzywami ,mięsem ,serem i owocami. Kabaczek przypomina duży ,pękaty ogórek. Najsmaczniejszy i najbardziej aromatyczny miąższ mają niezupełnie dojrzałe o długości 20-25cm .Skóra zawsze jest twarda i raczej niejadalna ,natomiast miąższ delikatny ,zielonobiały przez jasnożółty do pomarańczowego. Ciekawą odmianą
Kulinarny karnet Christopherasłów. Oryginalność tej potrawy wynika przede wszystkim ze sposobu jedzenia. Mięso kaczki zawija się w placki mandaryńskie posmarowane odpowiednimi sosami ,obłożone paskami szczypioru i kawałkami świeżego ogórka . Składniki: 1 dobrze utuczona kaczka 125 ml wódki lub ginu 2 łyżeczki soli lub 2 łyżki sosu sojowego 170 g miodu 1 łyżka wina ryżowego lub wytrawnego sherry
Kulinarny karnet Christopheramaki ½ szklanki wody 4 łyżki keczupu Zielone. 1jajko 10 dag mąki ½ szklanki wody 4 łyżki ugotowanego szpinaku lub świeże posiekane zioła Dodatki. Olej do smażenia, sól, pieprz. Wykałaczki. Papryka ,ogórek konserwowy, kukurydza mała konserwowa Pomidorki koktajlowe ,ser żółty ,oliwki ,kiełki ,szynka konserwowa ,salami, ryba wędzona itp. Wykonanie. Ciasto naleśnikowe w każdym kolorze przygotować w osobnej miseczce. Na patelni rozgrzać niewielką
Kulinarny karnet Christopheradzień dobry. Któż z nas nie lubi bułki na śniadanie? Proponuję trochę odetchnąć od sera. Chrupiącą bułkę smarujemy smalczykiem roślinnym z ziołami ogrodowymi , posypujemy świeżym szczypiorkiem i akcentujemy kiszonym ogórkiem oraz czerwonym pieprzem. Zapas energii do lunchu zapewniony. Do pracy ,szybki sandwich. Między dwiema kromkami chleba, posmarowanymi smalczykiem roślinnym ,układamy plastry wędzonej szynki ,liście sałaty lodowej i oliwki przekrojone
Kulinarny karnet Christopherawysokości. Na koniec wszystkie wyrównać łyżeczką. Piec w piekarniku 30 minut w temperaturze 190 oC. Są bardzo dobre jako ciepła przekąska. Ja podałem z "żagielkiem" z kiszonego ogórka
Kulinarny karnet ChristopheraKurczak na ostro Skład: 100 g ryżu jaśminowego ogórek 80 g jogurtu greckiego light chili, papryka ostra, sól 150 g piersi z kurczaka
Sylwetka Od Kuchniprzez 15-20 minut w 180°C Podczas gdy nasz pstrąg piecze się możemy przygotować do niego sałatkę. Moja, BARDZO improwizowana składała się z kukurydzy oraz fasoli konserwowej, pomidora, ogórka, natki pietruszki, soli i pieprzu- prosto i smacznie. I takim oto sposobem mamy zdrowy obiad w niecałe pół godziny- kolejny dowód na to, że nawet w pośpiechu nie jesteśmy
peanutbuttermonstermnie nieocenionym źródłem wielu bezglutenowych inspiracji. Najczęściej przygotowywanym przeze mnie japońskim daniem jest oczywiście sushi. Uwielbiam eksperymentować i używam różnych, niekoniecznie japońskich dodatków. Np. kiedyś wymyśliłam, że zamiast ogórka czy awokado lepszy będzie świeży zielony melon. Wszystkim tak bardzo zasmakowała ta wersja, że stała się naszym absolutnym nr 1. Chociaż mam książki z setkami przepisów na sushi, na razie domownicy
głodny alergikmajeranku i z domieszką czosnku niedźwiedziego... :) Coś dla koneserów takich specjałów. Od razu przypomina się każdemu "stół wiejski" na weselu, dobra zabawa i zimna wódeczka, albo bimberek... Do tego ogórek kwaszony! Ahhh bajka :) dlaczego więc odmawiać sobie takich przyjemności, skoro możemy zrobić to sami?! Smalec z jabłkiem i cebulką SKŁADNIKI: -1,5 kg słoniny
Zainspiruj się kuchnią