mięsem zawsze minimum kwadrans. Mięso porcjujemy, formujemy kotlety panierujemy w siemieniu lnianym i smażymy na oleju na złoty kolor z każdej ze stron. Podajemy np. z sosem tzatziki i ogórkiem zielonym. Pyszne! Koniecznie wypróbuj
SMYKWKUCHNIkiełbasa większości z nas od razu kojarzy się z Wielkanocnym śniadaniem. Przeważnie podaje się ją zapiekaną z cebulą i piwem, w sosie polskim lub tylko parzoną z dodatkiem chrzanu, ogórka kiszonego i pieczywa. No i oczywiście bez dobrej, białej kiełbasy nie może obejść się żaden wielkanocny żurek, czy barszcz biały. Ale czy tylko w święta mamy cieszyć się smakiem przepysznej
Moja Książka Kucharskasurówkę. Nowy przepis też pewnie zadowoli wegetarian i wegan...😊 Tak samo jak zeszłej wiosny💚, surówka ta będzie oparta na kapuście pekińskiej... 😁 Składniki: kapusta pekińska marchewka ogórek zielony czerwona papryka cebula czerwona koperek sól pieprz oliwa sok z cytryny lub ocet winny Przygotowanie: Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, resztę warzyw dowolnie kroimy, oraz
Dieta Rozdzielna i ZdrowieHej! Sałatkę Leśna Polana można zrobić w ekspresowym tempie. Nie podaję ilości składników, bo zależą one od wielkości salaterki ☺ . Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pyszniepłatkami ryżowymi. Mega chrupiąca skórka i mięciutki środek. Jednym słowem to co lubię. Taki chleb można jeść z samym masłem. Świetnie się sprawdzi jakiś dżemik lub pomidor czy ogórek. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnikoktajlowe oraz pokrojoną w kostkę fetę. Pokroić wedle uznania mięso i dołączyć do sałatki. Zalać sosem czosnkowym i dorzucić grzanki. Oczywiście można urozmaicać sałatkę dodając jeszcze inne warzywa np. ogórek
Karola gotujenadaje smoothie aksamitną konsystencję -zielone warzywa - źródło błonnika i mikroelementów Składniki: 1 szklanka mieszanych zielonych warzyw - jarmuż, baby szpinak, pietruszka 1 dojrzałe awokado 1 łodyga selera naciowego 1 ogórek 1 szklanka mleka kokosowego sok z cytryny - nada rześki smak jeśli ktoś woli bardziej słodkie napoje można dodać opcjonalnie 1 miarka odżywki białkowej np. o smaku bananowym lub pół
Marta próbujespotkań w rodzinie i z przyjaciółmipogody ducha, smacznej święconki i mokrego poniedziałku życzy z całego serca blog: Dolcevita- in- my- kitchen Wiosenna sałatka: pęczek rzodkiewek kapusta pekińska puszka kukurydzy ogórek świeży koperek Dressing: 1 łyżka majonezu pół
dolcevitainmykitchenHej! Ten przepis to klasyka w każdym calu. Znana i lubiana sałatka warzywna, niezwykle popularna. Dorzucam ją do swoich sałatek. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pyszniewyobrażam sobie obiadu bez jakiegokolwiek warzywa. Obiad bez sałatki, surówki, czy choćby ogórka kiszonego to nie obiad! Oczywiście w sezonie na piękne i świeże warzywa wybór jest ogromy i można poszaleć. Zimą wykorzystujemy głównie przetwory i kiszonki, ale czasem warto odbiec od tej reguły. Mam dla Was prostą i pyszną surówkę z aromatycznym, lekko czosnkowym sosem. Poznaj recepturę
Pichceniomaniaoraz dorzucamy fasolkę. Przykrywamy i dusimy około 10 minut na małym ogniu Zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy wodę. Część wchłoną kotlety i fasolka, wiec uważajcie, aby nie przypalić. Pyszne z ogórkiem kiszonym! Smacznego! Pamiętajcie, aby się nie objadać się za mocno na raz. A jak już Wam się jednak przytrafi i wzdęcia nie dadzą wam żyć to jedna kapsułka Espumisan
Latosiowydomkozim, a na nim układamy ciepłe rzodkiewki, oraz pokrojone w plasterki jajko. Kanapki posypujemy szczypiorkiem, solą i pieprzem. Smacznego :) A jeśli wolelibyście kanapkę bez jajka to polecam wersję rzodkiewki + ogórek + jalapeño :) Niebo w gębie! Artykuł Kanapki z kozim serem, smażonymi rzodkiewkami i jajkiem pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blognajmniej nadaje się do produktów mięsnych, czy też do jajek, ze względu na dużą zawartość tłuszczy, które alkalizują kwasy żołądkowe i utrudniają trawienie białek... i tu z pomocą przychodzi ogórek kiszony lub chrzan... Chrzan To już nasi przodkowie wiedzieli, że chrzan nie tylko podkreśla smak wędliny jako ostra przyprawa, lecz także neutralizuje tłuszcze i dlatego od wieków
Dieta Rozdzielna i Zdrowiedokładnie mieszamy np. widelcem. Próbujemy, w razie potrzeby doprawiamy, dodajemy więcej oleju. Naszym prostym tuńczykowym farszem nadziewamy połówki białek. *resztę farszu można wykorzystać np. na kanapki, dodać drobno pokrojony ogórek i nadziać inne jajka itd. Smacznego Talerzyk, na którym podałam faszerowane jajka pochodzi z Galerii Cuda Świata . Polecam Wam tam zajrzeć
Słodkie okruszkisadzonym i ziołowym jogurtem Podpłomyki z pastą z awokado, jajkiem i parmezanem Sałatka jajeczna Sałatka jajeczna z kukurydzą i oliwkami Sałatka jajeczna z serem i kiełbasą krakowską Sałatka z ogórkiem, jajkiem i domowym majonezem Sałatka ziemniaczana z jajkiem i majonezem Warzywa zapiekane z jajkami Sałatka warzywna z jakiem i koperkowym majonezem Domowy majonez na oleju rzepakowym Majonez
Moja smaczna kuchnia