Czy da się zrobić pyszne ciasto w środku nocy ? Jasne, że tak :) Tym razem przepis na cudowne czekoladowe, miękkie w środku i delikatnie przypieczone z zewnątrz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszne domowe pieczywo, które długo utrzymuje świeżość i obłędnie smakuje, szczególnie ze świeżą, domową wędliną i masełkiem bądź smalcem z ogórkiem kiszonym MNIAM!!! Składniki : 700g mąki pszennej chlebowej 300 ml wody 150 ml mleka 25 g masła 1 opakowanie suchych drożdży (7g) lub 14g drożdży świeżych 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru Przygotowanie : Mąkę wymieszać
Malinowo w kuchniktóra z sercem dba tu o każdy szczegół. Podczas kolacji na naszym stole pojawiły się zimne przystawki: tatar wołowy z marynowanymi grzybkami, kaparami i jajkiem rillettes z kaczki z ogórkiem i pieczywem pełnoziarnistym deska bliskowschodnia - hummus, baba ganoush, muhammara, oliwki sałatka cezar Mnie osobiście zachwyciło rillettes, które było idealnie przyprawione i miało bardzo fajną konsystencję. Pyszne były też pasty bliskowschodnie
Kulinarne przygody Gatitysię tak dobierać składniki aby każdy zjadł obiad. Nie wiem jak u Was ale u mnie jeden nie lubi papryki, a drugi nie zje niczego co ma w sobie ogórek lub marchewkę. Mąż zje marchewkę w zupie, ale w sałatce już nie jest ona akceptowalna. Nafaszerowałam więc pomidora w klimacie włoskim czyli prosto i smacznie. Co w nim więc
Kuchnia w oparachplasterki. Boczek wysmażamy na rozgrzanej, suchej patelni. Ser kroimy na cienkie plastry (przyda się np obieraczka do warzyw). Składniki na sos łączymy razem. Dodajemy startego na drobnych oczkach tarki ogórka. Bułki kroimy na pół, smarujemy sosem, kładziemy listek sałaty, plasterki pomidora po 1 lub po 2 plasterki boczku oraz ser. Przykrywamy drugą częścią bułki
Smaki Na TalerzuCzytałam książkę "Gdzieś na południu Toskanii" D.Armstrong i zauroczyła mnie nie tylko klimatem ale i przepisami, które sukcesywnie wykorzystuję. Powiem że są to proste
Moje Małe Czarowaniedokładnie mieszamy i zagotowujemy. W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą i pieprzem *** *** Przed podaniem potrawę możemy posypać posiekaną natką pietruszki *** *** Podajemy z kaszą lub duszonymi ziemniaczkami oraz kiszonym ogórkiem (u mnie małosolny) lub surówką z kiszonej kapusty *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ
Blog z Apetytemsurówki do obiadu. cukinia w musztardzie Nowoczesne panie domu marynują cukinię na wiele sposobów. Jedne przygotowują ją jako pikle z curry, inne jako sałatka warzywna z dodatkiem cebulki, marchewki, ogórka czy papryki. Doskonale smakuje cukinia w musztardzie oraz cukinia w zalewie miodowej . Ostra musztarda w połączeniu z zalewą słodko – kwaśną i pokrojoną w plasterki, kostkę czy słupki cukinią ze skórką
sierotka maRysia w kuchnisojowym, imbirem oraz czosnkiem są jednak tak dobre, że mógłbym przygotowywać je solo. Lubię posypywać je hojnie sezamem, natką pietruszki lub kolendrą i pałaszować same lub z chrupiącymi warzywami: ogórkiem czy rzodkiewka, udając, że to sałatka. Oczywiście możecie bardziej pokombinować, np. z kaszą gryczaną czy z dzikim ryżem będą smakować wyśmienicie i mogą być podane jako pełnowartościowy obiad! ;) * SKŁADNIKI
Food Squareświeżej kolendry – sok z połowy limonki – 1 mały ząbek czosnku – sól – do podania kapusta czerwona (z dodatkiem odrobiny octu i cukru) – po podania – ogórek lub cukinia Przygotowanie: Bataty obierz i pokrój w słupki o podobnej wielkości. Zalej je zimną wodą i odcedź po 3-4 minutach, a następnie osusz ręcznikiem papierowym. Dodaj do batatów
nietylkopasta.plzasady diety warzywno-owocowej . Tutaj natomiast są informacje odnośnie tego co można jeść podczas diety . Na blogu znajdziecie także inne przepisy na koktajle: Zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą Zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem Zielony koktajl z grejpfrutem Koktajl z marchewki, jabłka, grejpfruta i imbiru (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 2 marchewki
Kulinarne przygody Gatityzmniejszyć ilość majonezu, a dać więcej jogurtu greckiego lub kwaśnej śmietany :) Taką surówkę z białej kapusty i pora można również dowolnie modyfikować, np. poprzez dodanie do niej jabłka, kiszonego ogórka lub kukurydzy. Polecam również przepisy: Surówka z białej kapusty i marchewki oraz Surówka z młodej białej kapusty i rzodkiewki @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height
Kulinarne Przebojeprzygotowanie kilku ich wersji, używając jednych z najpopularniejszych „kanapkowych” składników w tym pięknym kraju. I tak mamy: pasta kawiorowa z jajkiem (pasta obowiązkowo z tubki, najlepiej Kalles lub ABBA) ogórek + sałatka krewetkowa z koperkiem jajko, odrobina majonezu, łosoś, kawior. Obowiązkowy koperek do ozdoby i kilka kropli [...] Artykuł SZWEDZKIE KANAPKI pochodzi z serwisu sandrafrej.com
SandraFrej.comakurat nie miałam żadnej ryby, którą mogłabym wykorzystać, więc moje polskie sushi jest w dodatku wegańskie 😃 SUSHI Z KASZĄ JAGLANĄ 2 arkusze nori Ugotowana kasza jaglana Tofu Ogórek konserwowy Czerwona papryka Sałata rzymska Serek kanapkowy naturalny Ocet ryżowy, miód (można użyć cukier), sól Ugotowaną i przestygniętą kaszę jaglaną przyprawiamy octem ryżowym, odrobiną miodu i szczyptą soli Na 2/3 powierzchni
HealthyCreationsosobiście uwielbiam wersję na “na sucho”, czyli nie dodaję żadnych dodatków do omleta; tak samo z twarogiem, który jedynie mocno solę. Oczywiście zachęcam do modyfikacji! Rzodkiewka, pomidor, ogórek, szczypiorek… dodawajcie to co lubicie. Mimo wszystko jednak gorąco polecam wypróbowanie tej minimalistycznej wersji śniadania na słono. A może macie ochotę na śniadanie na słodko? W takim razie koniecznie
A to pestka