ogórki - 26028 przepisów (strona:1352/1736)

Pasta z tuńczyka i oliwek 153

Dziś u nas kremowa i delikatna pasta z tuńczyka, twarogu i oliwek. Idealna na pieczywo, zjadamy na śniadanie lub podwieczorek z plastrami ogórka czy pomidora, z koperkiem. Dla mnie takie pasty są świetną alternatywą dla wędlin i żółtego sera tak często serwowanych na śniadanie. Pasta z tuńczyka i oliwek, aromatyczna, z charakterem, wspaniała kremowa w smaku się poleca Składniki

Zasmakuj Kuchni
Sałatka Wielkanocna- z jajkiem, serem i warzywami w sosie chrzanowym 836

majonezu oraz chrzanu. Sałatkę polecam rozłożyć do szklanek zamiast podać w dużej misce- wymieszane składniki nie za bardzo się prezentują, a podana w szklankach czy pucharkach nabiera elegancji 😉 Sałatka: * ogórek kiszony- 2 większe szt. * ser żółty np. gouda w kostce- 100 g * fasola czerwona/groszek- mała puszka * rzodkiewka- 6 szt. * jajka- 3 szt. * sałata lodowa- 1/2 główki * szczypior- pęczek Sos chrzanowy

Kraina Miodem Płynąca
Środa: Panzanella (sałatka chlebowa) 223

insalata di Cipolla trita Con la porcellanetta e cetriuoli Vince ogn’altro piacer di questa vita”. Sałatka z chleba, ze szczypiorem, sałatą i świeżym ogórkiem przewyższa wszystkie przyjemności życia . Agnolio Bronzino (artysta miał ładne kulinarne nazwisko, które po polski oznacza dorada, w sensie ryba, a nie wujek dobra rada:) sugerował ponadto, żeby sałatkę wzmocnić bazylią i „rucchettą

Niedzielny kucharz
Wielkanocna sałata z jajkiem 154

się z Wami przepisem na taką zieloną sałatę z dodatkiem jajka. Składniki : * ulubiony mix sałat  * połowa awokado  * czerwona papryka * czarne oliwki  * 2 pomidory malinowe  * zielony ogórek  * jabłko  * 2 jajka ugotowane na twardo * pestki słonecznika * płatki migdałowe  * dressing - 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki soku z pomarańczy, 2 łyżki oliwy z oliwek, sól

Magiczne Życie Marty
Przepisy na Wielkanoc 2118

MIĘSA Schab faszerowany śliwkami Schab faszerowany żurawiną Schab faszerowany pomidorami Pieczeń z warzywami Pieczeń z żurawiną Strudel z białą kiełbasą i jabłkami SAŁATKI Sałatka warstwowa Wielkanocna Sałatka z tuńczykiem, ogórkiem i kukurydzą Sałatka z porem, kukurydzą i ananasem Sałatka serowo - czosnkowa Sałatka z kurczakiem i pomarańczą   Sałatka warstwowa z jajkiem, tuńczykiem i groszkiem   Sałatka z porem i jajkiem

Lena Gotuje
Sałatka wielkanocna -idealnie nadaje się na każdą okazje nie tylko na wielkanoc 216

składniki 1 opakowanie kolorowego tortelini 20 dag szynki pokrojonej w kostkę 20 dag sera żołtego startego na tarce 2 lub 3 pomidory pokrojone 1 ogórek świeży pokrojony 1 puszka kukurydzy koperek 1 por pokrojony przygotowanie wszystko dajemy do miski razem z ugotowanym tortelini w osolonej wodzie i wymieszać z majonezem domowym ,ja daje zawsze 2łyżki jogurtu i doprawić do smaku

Moje Wyroby
Pomysł na sałatkę: Panzanella z pieczonymi warzywami 174

insalata di Cipolla trita Con la porcellanetta e cetriuoli Vince ogn’altro piacer di questa vita”. Sałatka z chleba, ze szczypiorem, sałatą i świeżym ogórkiem przewyższa wszystkie przyjemności życia . Od siebie dodajmy „e pomodoro”, o których Agnolio Bronzino zapomniał, stanowiących fundament sałatki (na marginesie, artysta miał ładne kulinarne nazwisko, które po polski oznacza dorada, w sensie ryba

Niedzielny kucharz
Steki ze strusia marynowane w czosnku z sosem jogurtowym i karmelizowaną marchewką 219

Zakupiłam steki ze strusia a ponieważ wiem ze to pyszne, zdrowe, soczyste i delikatne mięso wiedziałam że obiad będzie znakomity. Zamarynowałam steki w czosnku i do

Moje Małe Czarowanie
Tarta z łososiem według Michela Moran 241

wraz z Kasią z redakcji Zwierciadło, przygotowały zjawiskowe jajka faszerowane. Dzięki wywarze z buraków, jaja nabrały intensywnego różowego koloru i pięknie prezentowały się na półmisku. Smak nadzienia dziewczyny wzbogaciły ogórkiem konserwowym – uwierzcie, doskonałe połączenie. Jola z bloga Przepisy Joli wraz z Margit z Gazety Wyborczej, ulepiły niecodzienne pierogi. Dziewczyny nadziały je białą kiełbasą, doprawioną podsmażoną cebulką oraz majerankiem

Kuchnia Bazylii
Wielkanocna sałatka z szynką i jajkami 547

W ostatnich dniach otrzymaliśmy od firmy Kamis niespodziankę – śliczną skrzyneczkę z przyprawami. Wygląda pięknie i oryginalnie, a w środku całe mnóstwo przypraw i dodatkowo moździerz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasztet mięsny z domową ćwikłą 202

Wielkanocny stół obfituje w pieczone mięsa, wędliny i pasztety. Pasztety czy to mięsne czy z samych warzyw, albo też mieszane najlepiej smakują ze swojskimi dodatkami np. ogórkiem kiszonym czy domowej roboty ćwikłą. Niestety nie są to lekkie dania i po ich zjedzeniu często czuje się dyskomfort w brzuchu, dlatego aby móc w pełni cieszyć się smakiem świąt po jedzeniu stosuje

Bon appetit mon amie
Gulasz ze schabu 166

trzepaczki, nie może być grudek, tak przygotowaną mieszankę dodaj do garnka z mięsem i zamieszaj gotuj jeszcze przez 5 minut wszystko razem podawaj z Kluski śląskie oraz Sałatka z ogórka kiszonego Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Sałatka z komosą ryżową do pracy lub lunch/ FIT PRZEPISY 279

dodatkami. Całość wyszła świetna! Sałatka idealna do lunch boxa, je się oczami, polecam! SKŁADNIKI: - 2- 3 plastry pieczonego indyka lub kurczaka (przepis TUTAJ ) - 2 łyżki kukurydzy konserwowej - 1/3 ogórka zielonego pokrojonego w słupki - 4 łyżki ugotowanej białej komosy ryżowej - 1/2 brzoskwini konserwowej - czerwona cebula piórka - poszatkowana czerwona kapusta około 3-4 łyżki - oliwa z oliwek - natka pietruszki wedle uznania

SMYKWKUCHNI
Wiosenne porządki w diecie - zrób pierwszy krok do zdrowego odżywiania 163

dużo zdrowsze niż nafaszerowane cukrem kupne soki. Podjadasz między posiłkami? Przygotuj sobie kilka zdrowych przekąsek, które będziesz miał zawsze pod ręką. Mogą to być świeże owoce, słupki warzyw (marchew, ogórek, kalarepa), niewielka ilość orzechów, koktajl owocowo-warzywny bez dodatku cukru, domowe ciastka owsiane, hummus z warzywami lub razowym pieczywem. Zadbaj o różnorodność w diecie Spójrz, jak wygląda Twój standardowy talerz

HealthyCreations
Studencka zapiekanka makaronowa z pieczarkami 186

połączyć z pieczarkami i wymieszać. Żaroodpornie naczynie wysmarować tłuszczem, przełożyć makaron. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec przez około 20 minut. Podawać z kiszoną kapustą lub ogórkiem

Tradycyjna Kuchnia