ogórki - 26028 przepisów (strona:1272/1736)

Domowy gulasz z szynki 117

gulaszu. Zmniejszamy ogień i dusimy od czasu do czasu mieszając jeszcze przez 10 minut. Gulasz jest gotowy. Danie możemy podać z ziemniakami, kaszą, albo kluskami śląskimi. Oczywiście obowiązkowo z ogórkiem kiszonym, albo buraczkami! Smacznego! Artykuł Domowy gulasz z szynki pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasztet domowy smakuje każdemu 116

posypanych tartą bułką w temp. 180°C przez około 1 godzinę. Z czym podawać pasztet domowy? Pasztet domowy zarówno mięsny jak i roślinny doskonale smakuje na kanapce z ogórkiem kiszonym. Komponuje się też z chrzanem, z ćwikłą , kapustą kiszoną i żurawiną. Pasztet domowy można jeść na zimno z dodatkami na przykład kimchi, korniszonami czy marynowanymi grzybkami. Można również pasztet domowy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z wędzonym pstrągiem 100

Pyszna, pożywna i szybka w wykonaniu sałata z wędzonym pstrągiem. Soczysty pstrąg nadaje sałacie charakteru, polecam bardzo gorąco. Idealna na śniadanie i dobry początek dnia. Wędzony

Moje Małe Czarowanie
Pasta kanapkowa z jajek i rzodkiewki 82

połączyć ze sobą dodając jogurtu naturalnego, bądź jeśli ktoś bardziej lubi to majonezu. Wystarczy mieć 10 minut aby zrobić pożywny posiłek. Jeśli ktoś lubi można również dodać paprykę albo ogórka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kanapkowa pasta jajeczna z chrupiącą rzodkiewką 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Śniadanie Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 1 miska Przygotowanie 10 min. Gotowanie

ProstePesto.pl
Naleśniki ziemniaczane z salsą 92

Delikatne, puszyste, pachnące, takie są dzisiejsze naleśniki. Warto je sobie przygotować na śniadanie czy na obiad, będzie wyśmienicie. Do smażenia naleśników potrzebna jest odrobina oleju, jednak

Moje Małe Czarowanie
Sałata ze śmietaną 95

trzymaj w lodówce. Możesz śmiało dodać do sałaty mały pęczek posiekanego szczypiorku, koperku, natki. Dodatki. Sałata ze śmietaną smakuje także podana z siekanym porem, pokrojoną w kosteczkę czerwoną papryką, ogórkiem gruntowym lub pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Wegeburgery z buraka – przepis krok po kroku 110

teraz podać jako danie obiadowe w towarzystwie ulubionej surówki lub przy ich pomocy, przygotować burgery w bułkach, z ulubionymi dodatkami Ja najbardziej lubię takie z sałatą, pomidorem, zielonym ogórkiem i czerwoną cebulą, z dodatkiem majonezu, a czasem zdarza mi się również przygotowywać z nich cheeseburgery Smacznego!   Jak Wam się podoba taki pomysł na obiad? Macie ochotę spróbować takich buraczanych

Okiem Blondynki by McBlondi
Temari sushi 86

nori do zawijania, świeża ryba: łosoś, krewetka, tuńczyk, inne, opcjonalnie jeśli nie masz możliwości kupienia naprawdę świeżej ryby z pewnego źródła postaw na wędzoną rybę np łosoś. Inne dodatki: ogórek, rzepa, awokado, mango, paluszki krabowe, inne. Dodatkowo potrzebujesz także: sos sojowy, opcjonalnie sos teryaki, wasabi, marynowany imbir do sushi. Krojenie składników – do przygotowania temari pokrój rybę w kilkucentymetrowe cienkie paski

nietylkopasta.pl
Burrata 108

podania. Zapraszam po inspiracje podania sera burrata. Burrata Świetnie smakuje podana z posiekanymi świeżymi lub grillowanymi warzywami: awokado, pomidorkami koktajlowymi lub pomidorem, papryką kolorową, grillowaną cukinią lub bakłażanem, świeżym ogórkiem, oliwkami, cebulką, także czerwoną. Burratę podaję na półmisku delikatnie skropioną oliwą i sokiem z cytryny. Dodaję paprykę, pomidory, cebulkę, oliwki. Warzywa marynowane i suszone pomidory z zalewy też pasują

Zasmakuj Kuchni
Domowe Burgery Wołowe 73

wołowego) 1 szt. cebuli 1 łyżeczka soli (do smaku) 1 łyżeczka pieprzu (do smaku) Dodatki 4 szt. bułek 4 liście sałaty 1 szt. pomidora 1 szt. cebuli 1 szt. ogórka (świeży, konserwowy, kiszony, małosolny) 4 łyżeczki majonezu 4 łyżeczki ketchupu 4 łyżeczki musztardy Sposób przygotowania Mięso mielone przełożyć do miski, posolić i popieprzyć. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać

Wypieki i Rumieńce
Dlaczego jeść więcej owoców i warzyw? 81

pomidor gruszkowy. Lipiec: borówki, bakłażan, czerwona cebula, śliwka mirabelka, kwiat cukinii, brzoskwinia paragwajska, kantalupa, ziemniak, gruszka, papryka i pomidor koktajlowy. Sierpień: śliwka, agrest, opuncja, sałata rzymska, melon, okra, ogórek, gruszka biała, papryka czerwona, arbuz i pomidor sałatkowy. Wrzesień: boćwina, pieczarka, kapusta, figa, kukurydza, mango, jabłko, brzoskwinia, jeżyna, gruszka, por, winogrono. Październik: awokado, słodki ziemniak, dynia, kasztany, świeże daktyle, granat, jarmuż

ProstePesto.pl