puchły i pozostały soczyste. Natomiast dodatki do burgerów to już indywidualna sprawa każdego smakosza;) Składniki: 4 bułki do hamburgerów 500g wołowiny sól świeżo mielony pieprz dodatki: cebula, pomidor, ogórki konserwowe, papryka, sałata, ser, musztarda, ketchup itd. Mięso zmielić, przemieszać ręka. Uformować 4 kotlety o grubości ok 1,5cm. Kotlety przełożyć pergaminem i włożyć do lodówki na 30 minut. Przed
Obiad gotowydobre mięso. Składniki: na dwie porcje 160 g sałata rzymska 100 g grillowany antrykot wołowy 190 g mrożona mieszanka warzyw ( małe marchewki, kalafior, fasolka szparagowa ) 1 mały świeży ogórek 100 ml naturalnego jogurtu Przyprawa tzatziki Łyżeczka oleju Sól Pieprz Wykonanie: Do jogurtu dodajemy przyprawę tzatziki. Mieszamy. Ogórka ścieramy na tarce warzywnej , lekko solimy i po chwili wraz z wytworzonym sokiem
Smaki Ewygłówki sałaty lodowej, 1 marchewka, 5 szt. rzodkiewek, 1/2 ogórka wężowego, 1/2 pęczka szczypiorku, śmietana 18% (lub jogurt naturalny), sól, pieprz czarny mielony. Niezastąpionym elementem każdego obiadu jest niewątpliwie dobra surówka. Akurat miałam w domu połówkę sałaty lodowej, więc postanowiłam ją wykorzystać. Surówka składa się z dosyć wielu składników, ale komponują się one w idealną całość. Jest(...)polecam ją każdemu. Do jej przyrządzenia wykorzystałam śmietanę 18%, ale oczywiście można ją zastąpić jogurtem naturalnym. Sałatę lodową bardzo drobno posiekać i przełożyć do miski. Marchewkę, rzodkiewki i ogórka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystko wrzucić do miski z posiekaną sałatą. Szczypiorek drobno posiekać i również wrzucić do miski z pozostałymi składnikami. Całość dobrze wymieszać. Śmietanę wymieszać z solą
Świat Domowej KuchniPozostawić do całkowitego ostygnięcia najpierw na stole, a potem w lodówce do następnego dnia.Pasztet dzięki dodaniu wywaru, ma lekką konsystencje i świetnie się rozsmarowuje na pieczywie, idealny z ogórkami kanapkowymi czy innymi piklami . Pasztet można przechowywać w lodówce nawet kilka miesięcy, ale u mnie nie ma na to szans. Zwyczajnie jest za dobry, polecam i życzę
Gosia gotujeprostu dla siebie :) Zapraszam do przepisu :) ; Składniki : 1 op zupki chińskiej 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 kapusta pekińska 1 papryka czerwona 1 świeży ogórek 30dag sera żółtego Sól, pieprz Sos: 2 łyżki majonezu 2łyżki śmietany 12% Pół pęczka posiekanego kopru Przygotowanie: Makaron z zupek chińskich przesypuje do miseczki i zalewam wrzątkiem żeby się(...)zaparzył. Tuńczyka odcedzam z sosu i kroję go na średnie kawałki. Kapustę pekińską drobno szatkuje . Paprykę myję , osuszam i usuwam gniazdo nasienne. Kroję w średnią kostkę. Ogórka myję , obieram i kroję w średnią kostkę. Wszystkie te składniki wrzucam do jednej miski i doprawiam solą i pieprzem. Przygotowuję sos: Majonez, śmietanę i posiekany koper mieszam razem. Dodaję do sałatki
Domowa Kuchnia u Mamycóż. Czego się nie robi dla mężulka :D Jeśli lubicie takie pasty, to spróbujcie tego przepisu :) Jest pyszna ! :) Składniki: 2 makrele, 3-4 jajka 1 świeży ogórek 5 łyżek majonezu 3 łyżki łyżki ketchupu sól, pieprz Makrele dokładnie obieram ze skórki i ości,rozpościeram widelcem. Ogórka ścieram na tarce o średnich oczkach i odsączam
Domowa Kuchnia u MamyCiasto nie wymaga wyrastania, zagniatamy, oblepiamy nim parówki i wkładamy do piekarnika. Najlepiej smakują maczane w sosie czosnkowym. Pycha! 6 parówek dowolne dodatki do środka: u mnie papryka, cebula, ogórek konserwowy 250g mąki 1/2 szklanki mleka 25g drożdży świeżych 1,5 łyżki cukru 1/2 łyżeczki soli 1 jajko + białko do smarowania mak do pozypania 1. Do miski wlewamy letnie(...)jajko. Wyrabiamy na gładkie ciasto. 2. Na blacie podsypanym mąką rozwałkowujemy ciasto dość cienko, kroimy w prostokąty. Każdą parówkę przekrawamy na pół, dodatki (u mnie papryka, cebula, ogórek konserwowy) kroimy dość drobno. Układamy na ciasto dodatki, następnie parówki. Ciasto sklejamy formując podłużną bułkę. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy białkiem i posypujemy makiem. 3. Pieczemy w temperaturze
Szefowa kuchniŁatwe Tanie Przepis na szybką sałatkę z zupą japońską OYAKATA. Składniki: 2 opakowania zup japońskich OYAKATA (MISO) 3 jajka 1 średnia papryka podwójna pierś z kurczaka ogórki konserwowe (u mnie 4 średnie) natka pietruszki majonez Sposób przyrządzenia 1 Pierś z kurczaka umyć i oczyścić. Pokroić w kostkę i wrzucić do miski. Do […] Artykuł Sałatka z zupą japońską OYAKATA
PysiaGotuje.plprzepisy! Startujemy! Bułeczki z ciasta na pizzę, z czarnuszką i ostrą papryką Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Ciasto czekoladowe Ciasto owsiane Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Czekoladowy budyń z kaszy manny Czekoladowy budyń z kaszy manny z bakaliami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Flatbread z patelni Focaccia(...)owsianka z kokosem i orzechami włoskimi Pieczona owsianka ze śliwkami i kokosem Podpłomyki Proziaki Ricotta z bananem i kiwi Ricotta z dymką i rzodkiewką Serek wiejski z papryką i ogórkiem Serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorkiem Ślimaczki z ciasta na pizzę z pesto bazyliowo - miętowym Śliwkowe ciasto z chrupiącymi płatkami migdałów Śliwkowe ciasto z rumowym cappuccino Tarta z ciasta francuskiego
Moja smaczna kuchniamiałam zastępstwo) przygotowałam dla nas pyszną sałatkę z serem Grana Padano. Nam bardzo smakowała. A Wam? Dajcie znać, jak spróbujecie. Składniki: • 1,5 dużej główki sałaty rzymskiej • 1 ogórek zielony • 1 czerwona cebula • 250 g pomidorków koktajlowych • 1 papryka czerwona • 1 papryka żółta • 200 g boczku • 1 ząbek czosnku • 100 g sera Grana Padano • 1 jogurt naturalny(...)osuszyć, pokroić w paseczki i przełożyć do dużej miski. 2. Boczek pokroić w kostkę, zesmażyć na chrupiąco z 1 ząbkiem czosnku, przełożyć do miseczki i zostawić do ostygnięcia. 3. Ogórka umyć, pokroić w półtalarki. Przełożyć do miski. 4. Obie papryki umyć, pokroić w paseczki. 5. Pomidorki przekroić na połówki. 6. Cebulę pokroić w piórka. 7. Do składników dodać ostudzony boczek
W mojej kuchniSól i pieprz do smaku 2 łyżki majeranku i bazyli 1 łyżka ziół prowansalskich 2 łyżki oleju rzepakowego Dodatkowo Salami Ser tarty żółty Ser pleśniowy 1 /2 cebuli 3 ogórki kiszone Szpinak świeży PRZYGOTOWANIE: Składniki ciasta przekładam do miski i dokładnie wyrabiam. Przekładam do lodówki na min 1 godziny. Między czasie przygotowuję sos. Pomidory umyte przekładam do malaksera
Gotowanie PatkiSKŁADNIKI DLA 2 OSÓB: 2 bułki 1 zielony ogórek 1 papryka zielona 1 /2 cebuli 3 łyżki koperku 10 dag sera żółtego 1 puszka tuńczyka stek w oleju lub wodzie Sól i pieprz do smaku 2 łyżki musztardy 1 łyżka majonezu PRZYGOTOWANIE: Tuńczyka odcedzam. Dodaję pokrojony w kostkę ser żółty. Ogórka i cebulę obieram i kroję w kostkę. Paprykę
Gotowanie Patkijeśli w naszym domu mamy gości na noc i nad ranem zastanawiacie się nad tym, co przygotować na pierwszy posiłek. Oczywiście przepis możecie dowolnie modyfikować, dodając rzodkiewkę, czy też ogórki w miejsce suszonych pomidorów. Zabieramy się do dzieła. Możecie też sprawdzić inny przepis śniadaniowy – sałatkę z awokado. Zobacz wcześniej koniecznie film z przygotowania Składniki – Pasta z jajek
Kuchennyviral.plnutą sezamową. Całość wspaniale smakuje i pasuje do dań obiadowych, czy grillowanych. Gotowi? Zatem zabieramy się za kolejną pyszną potrawę. Polecam wam także inne moje przepisy – sałatkę z ogórków do grilla, albo wypróbujcie także propozycję na kurczaka w sosie kurkowym. Zobacz mój film z przygotowania dania Składniki – Sałatka ze szpinaku 400 g szpinaku świeżego słoiczek suszonych pomidorów
Kuchennyviral.plbyć w czasie smażenia przynajmniej w połowie zanurzona w oleju. Zabieramy się do dzieła. Polecam wam do piersi z kurczaka w sezamie podać mój niedawny przepis – sałatkę z ogórków . Zachęcam także do przygotowania kurczaka w curry. Zobacz mój film z przygotowania potrawy Składniki – Pierś z kurczaka w sezamie podwójna pierś z kurczaka 150 g sezamu
Kuchennyviral.pl