pierwszy rzut oka warzywa jakimi są buraki nie za bardzo nadają się do kiszenia. No bo przecież do kiszone to kapusta i ogórki, tak jak robiła babcia i robi dalej mama. Mimo wszelkich waszych niepewności mogę zaświadczyć, że kiszone buraki to niezwykle udane połączenie. Po pierwsze buraki same w sobie są niesamowicie zdrowe, a kiszone to prawdziwa boba witaminowa
Życie ze smakiemwyśmienity majonez od Fol Warku Zapraszam do wypróbowania jeśli lubicie cieciorkę :) Składniki : 1 puszka cieciorki Rolnik 3 liście sałaty lodowej 1/4 czerwonej papryki kawałek zielonego ogórka 5 plastrów gotowanej szynki z kurczaka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól, pieprz do smaku 1 kopiasta łyżka majonezu kremowego FolWark Wykonanie : Cieciorkę(...)odsączamy z soku i przelewamy wodą na sicie. Sałatę myjemy osuszamy i drobno kroimy. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne, myjemy i kroimy w paseczki lub kostkę.Ogórka obieramy i kroimy w kostkę. Do miski przekładamy wszystkie składniki, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majonez i mieszamy. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliCykoria, curry, odrobina pieprzu cayenne, sól, pieprz, 2 duże jajka, duża garść posiekanej natki pietruszki, 10 dag tartego sera żółtego, 1/2 średniej wielkości papryki czerwonej, 4 łyżki groszku, mały ogórek kiszony. Przygotowanie: Z bułek odcinam wierzch, wydrążam środek. Szynkę kroję w drobną kostkę, podsmażam na maśle z dodatkiem oregano, curry i pieprzu cayenne. Groszek osączam z zalewy, paprykę i ogórka
JejKuchniamasy rybnej formujemy owalne kotlety, każdy obtaczamy w bułce tartej. Smażymy rybne kotlety na rozgrzanym oleju z każdej strony aż będą rumiane. Do kotletów Piotrek podał sałatkę z pomidorów, ogórków i sałaty lodowej. Ale Wy możecie do kotletów podać swoje ulubione dodatki. Smacznego! The post Kotlety rybne appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrydzów surowych! Obgotowane rydze układać w słoju lub kamiennym garnku kapeluszami do dołu. Można dodać kilka ziarenek ziela angielskiego i listek laurowy. Następnie grzyby zalać solanką jak na kiszenie ogórków - 1 łyżka soli na litr wody. To wszystko! Teraz czekamy aż rydze się zakiszą! Warto wspomnieć, że niegdyś w kuchni góralskiej kiszone rydze były bardzo powszechne, jadane jako przekąska
Korniszonkitartej,jajku i znowu bułce tartej. 9. Smaż na dobre rozgrzanym oleju po 4 minuty z każdej strony. Kotlety zabrałam do pracy wraz z sałatką ze szpinaku,pomidorów, ogórków małosolnych i kwiatami nasturcji
U FiolkiSkładniki: 4 średnie ziemniaki 4-5 ogórków konserwowych 2 szalotki lub 1 czerwona cebula 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić i obrać, a następnie pokroić w … Czytaj dalej Kartoffelsalat
czarrna od kuchniłyżeczka papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka vegety Pieprz do smaku Olej do smażenia np rzepakowy Kanapka 4 bułki 1 pomidor 1/2 czerwonej papryki Kilka garści rukoli 1 ogórek 1 czerwona cebula ser mozzarella Sól i pieprz do smaku Musztarda Ketchup Masło do bułek PRZYGOTOWANIE: 1. Filet z kurczaka myję i kroję w plastry ok 1 cm grubości(...)wkładam do piekarnika . Piekę aż ser się roztopi. Ok 2-3 min w 200 stopniach. 5.Jedną część bułki smaruję ketchupem, musztardą, kładę rukolą, mięso, plaster pomidora, kilka plastrów ogórka i jeden plaster czerwonej cebuli oraz papryki . Solę i pieprzę do smaku. 6.Przykrywam drugą połówką bułki. SMACZNEGO
Gotowanie Patkirzepakowy Zapiekanki 10 dag sera pleśniowego 1 kulka mozzarelli 10 dag sera żółtego tartego np cheddar 8 kromek chleba tostowego 1 /2 papryki czerwonej Rukola lub szpinak 1 /2 ogórka zielonego Sól i pieprz Dodatkowo Ulubiony sos np czosnkowy --TU --- PRZEPIS PRZYGOTOWANIE: 1. Filety z kurczaka myję, kroję w plastry ok 1 cm. Doprawiam. Na rozgrzany olej wykładam mięso. Smażę(...)łość posypuję tartym serem cheddar. Piekę w piekarniku aż sery się roztopią ok 3 minuty w 200 stopniach. 5.Kiedy zapiekanki już będą gotowe kładę plaster papryki czerwonej i ogórka zielonego, posypuję świeżą rukolą. 6.Podaję z ulubionym sosem. Smacznego
Gotowanie Patkimielone. I to był super pomysł. Od razu założyłam, że kotlety zjemy na dwa posiłki. Za pierwszym razem z domowymi frytkami z patelni i surówką z ogórków i rzodkiewki . Za drugim razem przekroiłam kotlety w poprzek i umieściłam w bułce z warzywami i serem. Postały fantastyczne fishburgery! Macie już swoje filety na blacie? :-) No to zaczynamy
AniaGotuje.plPyszny dodatek do hamburgerów, tortilli lub po prostu dań mięsnych. Zapraszam :) SKŁADNIKI: 0,5 niedużej kapusty pekińskiej czerwona papryka czerwona cebula zielony ogórek majonez jogurt naturalny musztarda sól, pieprz WYKONANIE : Kapustę drobno siekamy, ogórka kroimy na plasterki, cebulę w piórka a paprykę w kostkę. Przekładamy do salaterki, dajemy po 2-3 łyżki majonezu i jogurtu naturalnego,odrobinę musztardy, przyprawiamy solą
Pani na deseroleju lnianego z ulubionymi ziołami i suszoną natką – wyszły wspaniałe, gorące i chrupiące grzanki takie jak lubię. Składniki: kilka kromek pieczywa pełnoziarnistego lub białego majonez kilka pomidorków koktajlowych ogórek kiszony mała cebulka kilka plastrów żółtego sera oliwa z oliwek + olej lniany lubczyk, przyprawa do pizzy, świeżo zmielony pieprz, suszona natka Przygotowanie: Kromki chleba smaruję delikatnie majonezem, układam na nich(...)plasterku cebuli. Na to układam plasterek sera (może być tarty), kroję (opcjonalnie) na trójkątne grzanki. Na nie układam plasterki pieczarki i plasterki pomidora lub ogórka. Robię i takie i takie. Oliwę (kilka łyżek) mieszam z olejem lnianym, dodaję przyprawy, mieszam, delikatnie polewam wierzch każdej kromki. Robię to łyżeczką do herbaty. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180C, piekę grzaniem góra-dół
Zasmakuj Kuchnizrobić małą dygresję, uważam za wysoce niesprawiedliwe, że rozpuszczanie się z gorąca nie powoduje ekspresowego wytapiania tłuszczu. Mimo wypijania hektolitrów wody, pryszniców trzy razy dziennie oraz żarcia pomidorów i ogórków małosolnych, nie robi mi się wcięcie w talii i z osy mam tylko wściekły charakter. Jednak zostawmy siódme poty i umieranie co godzinę z gorąca i zajmijmy się czymś
ladykitchenmakrelą i porem , i też przepyszną z awokado i rzodkiewką . Wszystkie cudownie sprawdzą się na kanapki w leniwy poranek. Dziś do kompletu proponuję sałatkę jajeczną z tuńczykiem i ogórkiem konserwowym, czyli idealną na jesienne dni. Szybka, łatwa i przyjemna, zapraszam! Scroll down for recipe in English Sałatka jajeczna z tuńczykiem (4-5 porcji) Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo, obrane
karmelowygustu :) Składniki: 1/2 szklanki makaronu w kształcie ryżu (przed ugotowaniem) 250 g. szynki konserwowej 1 puszka kukurydzy 5 jajek na twardo 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 4 ogórki korniszony (jak malutkie to więcej) 1 cebula 1 szklanka słoneczniku łuskanego 3 łyżki majpnezu 3 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Wykonanie: Warzywa, szynkę i jajka pokroić w kostkę, wrzucić
Agusiowe smakołyki