Składniki: 50dag łopatki 1 kajzerka 1 małe jajko sól, pieprz, mielona słodka papryka 3 ogórki kiszone 1 cebula musztarda (użyłam sarepską) 1 kostka rosołowa 2 listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka mąki + 1/2 szklanki zimnej wody koperek (świeży lub mrożony) Sposób przygotowania: 1. Łopatkę i namoczoną kajzerkę zmielić. Doprawić solą, pieprzem, papryką. Wbić jajko i dobrze wymieszać
A Ty Smakuj Mnierówno- ja niestety nie mam do tego cierpliwości i rezultat widać na poniższym zdjęciu... Składniki: -4 marchewki -3 pietruszki -3 ziemniaki -seler -4 jajka -3 jabłka -4 ogórki kiszone -sól, pieprz, majonez Wykonanie: Marchewki, pietruszki, ziemniaki i seler dokładnie czyścimy i płuczemy. Następnie zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Jajka gotujemy na twardo, gdy wystygną kroimy w kostkę
KasiekGotujeSkładniki: 10 sztuk matiasy, 2 sztuki cebula czerwona, 1 puszka fasolka biała, 2 sztuki ogórki kiszone, 1 łyżeczka cukier, 1 łyżka sok z cytryny, 1 łyżka suszonej chilli, - ile potrzeba olej rzepakowy matiasy wymoczyć 1x w zimnej wodzie przez godzinę i odlać na sito, aby obciekły z wody, pokroić je w 1 cm kawałki cebulę pokroić w cienkie pół
W Mojej Kuchni Lubiępyszna sałatka,ciekawa propozycja na wszystkie imprezy jak również na wigilię bo jest bez mięsa-polecam Składniki: duży por, 500g pieczarek 4 duże ogórki kiszone 5 jajek, pół puszki kukurydzy 3-4 łyżki majonezu, płaska łyżka musztardy sól pieprz Przygotowanie: pieczarki myjemy kroimy w półplasterki i smażymy na łyżce oleju,na końcu smażenia delikatnie solimy i studzimy
Swojskie jedzonkoburger: 500 g wołowiny pieprz czarny świeżo mielony bułeczki: przepis tutaj bułeczki sos BBQ: przepis tutaj sos BBQ dodatki : sałata pomidor malinowy ogórek kiszony ser chedar Mięso przyprawiamy pieprzem. Formujemy kotlety rzucając mocno mięsem z ręki do ręki. Następnie formujemy kotlety i spłaszzcamy. Układamy na rozgrzanej patelni grillowej. Smażymy około 3 minut z każdej strony. Na każdą bułkę
KuchcikoweLovezaserwowałam :) ) i perfekcyjnie poszatkowaną kapustą pekińską <3 <3 <3 Tatusiu najlepsze życzenia w dniu Twojego święta :* Zupa ogórkowa Składniki na 4 porcje: wędzone żeberka 6 ogórków kiszonych 5 ziemniaków (użyłam młodych) średnia marchewka pietruszka kawałek selera 1/4 pora koperek 150 ml śmietany 18% sól, pieprz Warzywa obieramy i myjemy. Ziemniaki kroimy w dużą kostkę. Marchewkę, selera
Miksturownikpierwszy stają się jego zagorzałymi zwolennikami. Koniecznie spróbujcie a zapewniam, że i Wam zasmakuje. Składniki: Ugotowany ryż ( 2 woreczki ) Pieczony lub gotowany kurczak ( dowolna ilość ) 3 ogórki kiszone 1 cebula Marynowane pieczarki ( 1/2 małego słoika ) ½ brokułu ( może być mrożony ) ½ opakowania mrożonej fasolki szparagowej Pomidory krojone z puszki Ser żółty typu gouda Ketchup Sól Pieprz Wykonanie: Ryż wykładamy do naczynia
Smaki EwySkładniki: 500g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 cebula 1 średni ogórek kiszony 2 łyżki kukurydzy konserwowej sól pieprz ziołowy bazylia oregano bułki z ziarnami sałata masłowa olej rzepakowy 1 cebula czerwona 2 średnie pomidory SOS KIELECKI HAMBURGEROWY MAJONEZ KIELECKI KETCHUP KIELECKI PIKANTNY Sposób przygotowania: Mięso przełożyć do miski. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce, dodać
Prosto i Smacznie z Anetądlatego też mam dla Was przepis na pyszną postną przekąskę. Połączenie śledzi z marynowanymi warzywami to połączenie doskonałe. Warto wypróbować ten przepis. SKŁADNIKI: 300g matiasów solonych, 2 ogórki kiszone, 15 sztuk pieczarek marynowanych ORZECH , 4 strąki papryki marynowanej czerwonej, 1 cebula czerwona, 2 łyżki oleju, sok z połowy cytryny, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Matiasy moczę godzinę
Tradycyjna kuchnia KasiSkładniki: 5 filetów śledziowych 3 ziemniaki 1 puszka soczewicy 2 ogórki kiszone 1 czerwona cebula 2 łyżki jogurtu 1 łyżka majonezu mleko sól, pieprz Wykonanie: Śledzia przepłukać, włożyć do miski i zalać mlekiem. Pozostawić by się wymoczył na ok 2-3 godziny w zależności jak słone były śledzie. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, pokroić w kostkę. Śledź, ogórek oraz
magiczna kuchnia Kasigości na moim świątecznym stole,moja rodzina zajada się nią ze smakiem. Składniki: 8 filetów śledziowych 8 buraków 4 ziemniaki 4 marchewki 4 jabłka 1 seler 8 ogórków kiszonych 1 cebula 1 słoik grzybów marynowanych sok z cytryny Sos: 2 szklanki śmietany 18 % 1,2 słoika musztardy rosyjskiej sól,pieprz cukier Sposób przygotowania: Buraki dokładnie myjemy i gotujemy
Bajeczna KuchniaSkładniki: mięso wołowe kilka plasterków szynki, sera zółtego 3 ogórki kiszone natka pietruszki ząbek czosnku sól, pieprz szczypta imbiru, tymianku 4 łyżki oleju 1 l bulionu warzywnego parę kropel maggi Przygotowanie: Mięso rozklepać skropić olejem, przyprawić solą, pieprzem, imbirem, czosnkiem, tymiankiem,przyprawą maggi, zostawić na 2 godz. Płaty mięsa posmarować musztardą, położyć na nich szynkę, ser,ogórki
Gaździnka warzyczosnku, koper, kawałki obranego chrzanu, kilka liści winogrona. Odstawić na 3-4 dni w chłodne i ciemne miejsce. Jemy prosto z naczynia w którym kisiliśmy :) ogórki małosolne
Bon Appetit Małgorzatycytryn, w których podajemy sałatkę. Śnieg nie jest składnikiem potrawy :P Składniki: 4 filety matyjas 1 duża, czerwona cebula 100 g suszonej żurawiny 2 ogórki kiszone albo konserwowe (zależy od upodobań) 6 grzybków konserwowych 3 jajka na twardo 4 duże cytryny sok z połówki cytryny posiekana natka pietruszki szczypiorek
Bon Appetit Małgorzaty