obiad - 95112 przepisów (strona:4835/6341)

Drobiowe podudzia bez kości po azjatycku z makaronem TaoTao 228

SKŁADNIKI 500-600 g podudzi z kurczaka bez kości 200 g pieczarek 2 zielone marchewki (mogą być zwykłe) 4 łyżki sosu sojowego TaoTao 1/2 buteleczki sosu

ClauditteMissCooking
Leniwa wieprzowina 192

Leniwa wieprzowina Potrawa , której nazwa mówi w zasadzie wszystko . Cudownie krucha , powoli pieczona w niskiej temperaturze wieprzowinka ,a właściwie mięsko gulaszowe . Niewiele potrzeba do wykonania tej

Ogrodnik w podróży
PIKANTNA ZUPA Z BATATÓW 327

Zupa z batatów to miła odmiana. Pomarańczowa jak kremy marchewkowy czy dyniowy. Wiele je łączy – choćby umiłowanie do pikantnych, egzotycznych przypraw i gęstej, kremowej konsystencji

Mam To Na Widelcu
Pizza z rukolą, pomidorkami cherry i parmezanem 271

Taką pizzą zajadałam się nie we Włoszech, a w Chorwacji. Jak się okazało, Chorwaci potrafią zrobić równie pyszną pizzę, jak Włosi. Podczas ostatnich wakacji zjadłam nieprzyzwoicie

Kulinarne Inspiracje
Tuńczykowe penne 217

Składniki: 150 g makaronu penne puszka tuńczyka w oleju cebula kilka suszonych pomidorów natka pietruszki łyżeczka octu jabłkowego szczypta tymianku sól himalajska, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować

Gaździnka warzy
Wegańskie kotlety mielone z zielonej soczewicy 180

Dziś smaczny i zdrowy przepis na wegańskie kotlety z zielonej soczewicy - jest ona nie tylko dobrym źródłem białka, ale zawiera także kwas foliowy czy potas. Na

Bananowe Pole
Łosoś zapiekany z koperkiem i śmietaną 214

Jak zauważyliście, w ostatnim czasie dość często na moim blogu pojawiają się przepisy z wykorzystaniem łososia. Uwielbiam smak tej ryby :) Łosoś przygotowany w poniższy sposób

Ugotować
Steki. I sos z marynowanego pieprzu 224

Moje pierwsze steki? Nikt mnie nie uczył. Czytałam, szukałam. Praca na pół gwizdka za najniższą krajową, wynajmowane mieszkanko bez normalnej kuchni, z pożyczoną, miniaturową kuchenką elektryczną

Karo in the Kitchen
Kluski śląskie idealne 247

Ziemniaki. Ziemniaczane. O ziemniakach. Z ziemniakami. Pyra, grula, psianka, kartofel. Nie jestem z Poznania, ale zdecydowanie mogę się podpisać pod hasłem „kocham pyry”. W każdej możliwej

Karo in the Kitchen
Pstrąg w cytrusach i salsa z ogórka 178

Cieszę się, że w sklepach mamy wreszcie duży wybór ryb. Od śledzia do lucjana. Mimo tego, że jesteśmy krajem nadbałtyckim, mimo wielu nadal czystych rzek, rozległych

Karo in the Kitchen
Pikantny kurczak- z masłem orzechowym i imbirem 292

Mięso z kurczaka lubi mocne i agresywne marynaty. Świetnie byłoby, gdyby tak naszykowane przechowywać przed pieczeniem około 24 godzin. Tutaj jest dodatkowo pieczone w marynacie, co

Karo in the Kitchen
Empanadas 182

Pierogi. Pierożki. Empanadas. To popularne danie z Ameryki Południowej jest może i czasochłonne, ale warto się za nie zabrać. Obiecuję Wam, że to nie będzie Wasz

Karo in the Kitchen
Pasta i basta!- domowy makaron z szybkim sosem 224

Książkę „The Silver Spoon” można bez przesady nazywać biblią kuchni włoskiej. To najważniejsze i najobszerniejsze wydawnictwo o włoskiej kuchni, które przybliża techniki, produkty i przepisy kulinarne

Karo in the Kitchen
Risotto- podstawy. Z krewetkami i awokado 237

Wspaniałe na przystawkę czy jako bogate danie główne. Doskonałe dla niespodziewanych gości, idealne w roli posiłku ‘na pocieszenie’. Pachnące i aromatyczne, proste i eleganckie, wcale nie

Karo in the Kitchen
Fit sałatka z grillowanej cukinii i trochę o patelniach grillowych 263

Uwielbiam grillowaną cukinię. Często zdarza mi się zjeść jej na plenerowej imprezie zdecydowanie więcej niż mięsa. Odpowiednio zamarynowana, mocno przypieczona, zostaje słodkawa i chrupiąca. A co

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania