obiad - 94612 przepisów (strona:2318/6308)

Agrest w syropie 112

powiecie na agrest?! Bo ja Wam mówię, że to odlot 🤭 To znakomity pomysł na agrest na zimę - fantastycznie pasuje do deserów, ciast, a nawet jako dodatek do obiadów.  WSKAZÓWKI: Przetwory z agrestu to wspaniały pomysł na zachowanie odrobiny lata w słoiku na zimę. Do gotowania syropu możesz dodać gwiazdkę anyżu, kilka goździków lub starty imbir - znakomicie podkreślą smak agrestu

Czarnawisienka
Letnia zielona sałatka 105

Ależ mam "petardę" na talerzu. Sałatka jest odżywcza, pożywna, zdrowa, cudna i mogłabym ją zajadać na śniadanie, obiad i kolację. Użyłam tutaj przepysznej czarnej soczewicy beluga, która w zestawieniu z bobem, zieloną papryką i szparagami idealnie nie tylko wygląda ale i smakuje. Polecam do wypróbowania. Sałatka z belugą i bobem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
ZAPIEKANE PIECZARKI Z CZOSNKIEM I MAJERANKIEM 88

Zapiekane pieczarki z czosnkiem i majerankiem to nie tylko pyszna i szybka przekąska na ciepło , ale również pyszna kolacja z bagietką czy dodatek do obiadu . To tylko kilka składników, chwila pracy a smakują naprawdę wyśmienicie. Dzięki dodatkowi czosnku i majeranku w całym domu unosi się niezwykle aromatyczny zapach podczas ich pieczenia. Jeśli jeszcze nie próbowaliście to spróbujcie, bo są przepyszne

Zrób to smacznie
Kiszone warzywa – kuchnia podkarpacka 95

właściwości na pewno polubicie te warzywa. Po kilku dniach surowe warzywa zalane solanką nabierają kwaśnego smaku, nieco miękną, ale nadal pozostają chrupiące. W takiej formie są smacznym dodatkiem do obiadu lub kolacji. Przepis pochodzi z publikacji „Smaki Ziemi Jarosławskiej. Historia miejsca i tradycje dawnych lat”. Kiszone warzywa – kuchnia podkarpacka Składniki: 1 duży kalafior 1 kg marchewki 3 pęczki rzodkiewki koper

Trzeci talerz
Pierogi chińskie z wieprzowiną i kapustą pekińską 102

  Pierogi chińskie. Pierogi chińskie     Klasyczne pierogi chińskie z soczystym nadzieniem z wieprzowiną i kapustą pekińską w bardzo delikatnym i mięciutkim cieście z mąki

Moja Książka Kucharska
Kluski z jagodami 131

mnie najlepsza, najszybsza propozycja na letni obiad. Składniki: jagody makaron- ugotowany ewentualnie śmietana i cukier Przygotowanie: Umyte jagody częściowo rozgnieść, dodać kto lubi śmietanę i cukier Ugotowany makaron polać sosem jagodowym wymieszać. Jagody nie są tanie, ale wg mnie warto w sezonie kupić choć litr czy dwa i zjeść trochę świeżych, pasteryzowane w cukrze też są pyszne. W zimie pachnieć

Proste Potrawy
Pełnoziarniste wrapy naleśnikowe z warzywami i łososiem 96

Wielkimi krokami zbliża się weekend, więc mam dla Was pyszny pomysł na zdrową przekąskę na imprezę, czy do filmu. Do przygotowania wrapów potrzebujecie tylko naleśników i

Be Fit Be Strong
Ogórki w zalewie musztardowej na zimę 102

Pyszne, chrupiące, idealne do obiadu lub na przekąskę. Uwielbiam wszystkie przetwory z ogórków i zawsze mam różne w spiżarce, potem zimą wystarczy otworzyć słoik i cieszyć się smakiem. Polecam

Swojskie jedzonko
Sałatka z arbuzem, szpinakiem i fetą. Miodowo-musztardowy dressing sałatkowy. 118

kilka innych przepisów na letnie sałatki do grilla, które mogą Wam się spodobać: Przepis na sałatkę grecką z autentycznym sosem greckim>>> Sałatka z pomidorów do obiadu>>> Sałatka izraelska>>> Sałatka z fetą i jajkiem>>> Sałatka z grillowaną cukinią, fetą i pomidorami>>> Sałatka pomidorowa

Moja Książka Kucharska
Makaron ze szpinakiem i fetą 98

Typowo letni, pyszny, lekki obiad. Nie ma z nim dużo zachodu a efekt znakomity. Zasmakuje każdemu: małemu i dużemu, polecam. Pappardelle ze szpinakiem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Bób marynowany – kuchnia podkarpacka 105

kwasku cytrynowego sprawia, że bób ze słoika smakuje jak skrzyżowanie świeżego gotowanego bobu z groszkiem konserwowym. Marynowany bób nadaje się do zielonych sałat, sałatek albo jako dodatek do obiadu. Jeśli lubicie bób, to i ta forma przypadnie Wam do gustu. Zwracam Waszą uwagę na fakt, że oryginalny przepis zakłada wykorzystanie młodego bobu w strączkach. Niestety w sklepach można kupić zwykle

Trzeci talerz
Serowe knedle z morelami – zrób to proste 99

Serowe knedle z morelami – zrób to proste Serowe knedle z morelami.   Oj, zobaczyłam je gdzieś ostatnio na zdjęciu, gdzieś mi wręcz mignęły. Niby mignęły

Kuchnia na wzgórzu
Spaghetti z mięsem drobiowym 92

Przepis na spaghetti z mięsem mielonym w pomidorowym sosie inaczej nazywane spaghetti po bolońsku (przepis tutaj ) to od dawna jedno z moich ulubionych dań. Ostatnio jednak

Smaki Na Talerzu
Zapiekanka makaronowa z pieczonymi warzywami 111

Magda Zapiekanki makaronowe to prosta sprawa i świetny pomysł na obiad – na raz mamy dużo i dobre, czego chcieć więcej. W tej zapiekance mamy kilka zabiegów pośrednich jak gotowanie makaronu czy pieczenie warzyw, ale wierzcie mi, to wszystko jest warte zachodu, takiej pysznej wege zapiekanki nie jedliście od dawna. A to właśnie zasługa uprzedniego upieczenia warzyw, nabierają wtedy tego

Smaczna Strona
Młode ziemniaki z kefirem 98

sucharowy kawał, który pamiętam z dzieciństwa. Turysta pyta gazdę jaka jest tajemnica jego długowieczności, co je, że żyje tak długo. Na to gazda: na śniadanie grule z mlykiem, na obiad, grule z mlykiem, na wieczerze – grule z mlykiem:) Grule z mlykiem to smak mojego dzieciństwa i podstawowe danie serwowane w domu w upalne dni, kiedy nie było czasu

Niedzielny kucharz