powiecie na agrest?! Bo ja Wam mówię, że to odlot 🤭 To znakomity pomysł na agrest na zimę - fantastycznie pasuje do deserów, ciast, a nawet jako dodatek do obiadów. WSKAZÓWKI: Przetwory z agrestu to wspaniały pomysł na zachowanie odrobiny lata w słoiku na zimę. Do gotowania syropu możesz dodać gwiazdkę anyżu, kilka goździków lub starty imbir - znakomicie podkreślą smak agrestu
CzarnawisienkaAleż mam "petardę" na talerzu. Sałatka jest odżywcza, pożywna, zdrowa, cudna i mogłabym ją zajadać na śniadanie, obiad i kolację. Użyłam tutaj przepysznej czarnej soczewicy beluga, która w zestawieniu z bobem, zieloną papryką i szparagami idealnie nie tylko wygląda ale i smakuje. Polecam do wypróbowania. Sałatka z belugą i bobem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieZapiekane pieczarki z czosnkiem i majerankiem to nie tylko pyszna i szybka przekąska na ciepło , ale również pyszna kolacja z bagietką czy dodatek do obiadu . To tylko kilka składników, chwila pracy a smakują naprawdę wyśmienicie. Dzięki dodatkowi czosnku i majeranku w całym domu unosi się niezwykle aromatyczny zapach podczas ich pieczenia. Jeśli jeszcze nie próbowaliście to spróbujcie, bo są przepyszne
Zrób to smaczniewłaściwości na pewno polubicie te warzywa. Po kilku dniach surowe warzywa zalane solanką nabierają kwaśnego smaku, nieco miękną, ale nadal pozostają chrupiące. W takiej formie są smacznym dodatkiem do obiadu lub kolacji. Przepis pochodzi z publikacji „Smaki Ziemi Jarosławskiej. Historia miejsca i tradycje dawnych lat”. Kiszone warzywa – kuchnia podkarpacka Składniki: 1 duży kalafior 1 kg marchewki 3 pęczki rzodkiewki koper
Trzeci talerzPierogi chińskie. Pierogi chińskie Klasyczne pierogi chińskie z soczystym nadzieniem z wieprzowiną i kapustą pekińską w bardzo delikatnym i mięciutkim cieście z mąki
Moja Książka Kucharskamnie najlepsza, najszybsza propozycja na letni obiad. Składniki: jagody makaron- ugotowany ewentualnie śmietana i cukier Przygotowanie: Umyte jagody częściowo rozgnieść, dodać kto lubi śmietanę i cukier Ugotowany makaron polać sosem jagodowym wymieszać. Jagody nie są tanie, ale wg mnie warto w sezonie kupić choć litr czy dwa i zjeść trochę świeżych, pasteryzowane w cukrze też są pyszne. W zimie pachnieć
Proste PotrawyWielkimi krokami zbliża się weekend, więc mam dla Was pyszny pomysł na zdrową przekąskę na imprezę, czy do filmu. Do przygotowania wrapów potrzebujecie tylko naleśników i
Be Fit Be StrongPyszne, chrupiące, idealne do obiadu lub na przekąskę. Uwielbiam wszystkie przetwory z ogórków i zawsze mam różne w spiżarce, potem zimą wystarczy otworzyć słoik i cieszyć się smakiem. Polecam
Swojskie jedzonkokilka innych przepisów na letnie sałatki do grilla, które mogą Wam się spodobać: Przepis na sałatkę grecką z autentycznym sosem greckim>>> Sałatka z pomidorów do obiadu>>> Sałatka izraelska>>> Sałatka z fetą i jajkiem>>> Sałatka z grillowaną cukinią, fetą i pomidorami>>> Sałatka pomidorowa
Moja Książka KucharskaTypowo letni, pyszny, lekki obiad. Nie ma z nim dużo zachodu a efekt znakomity. Zasmakuje każdemu: małemu i dużemu, polecam. Pappardelle ze szpinakiem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekwasku cytrynowego sprawia, że bób ze słoika smakuje jak skrzyżowanie świeżego gotowanego bobu z groszkiem konserwowym. Marynowany bób nadaje się do zielonych sałat, sałatek albo jako dodatek do obiadu. Jeśli lubicie bób, to i ta forma przypadnie Wam do gustu. Zwracam Waszą uwagę na fakt, że oryginalny przepis zakłada wykorzystanie młodego bobu w strączkach. Niestety w sklepach można kupić zwykle
Trzeci talerzSerowe knedle z morelami – zrób to proste Serowe knedle z morelami. Oj, zobaczyłam je gdzieś ostatnio na zdjęciu, gdzieś mi wręcz mignęły. Niby mignęły
Kuchnia na wzgórzuPrzepis na spaghetti z mięsem mielonym w pomidorowym sosie inaczej nazywane spaghetti po bolońsku (przepis tutaj ) to od dawna jedno z moich ulubionych dań. Ostatnio jednak
Smaki Na TalerzuMagda Zapiekanki makaronowe to prosta sprawa i świetny pomysł na obiad – na raz mamy dużo i dobre, czego chcieć więcej. W tej zapiekance mamy kilka zabiegów pośrednich jak gotowanie makaronu czy pieczenie warzyw, ale wierzcie mi, to wszystko jest warte zachodu, takiej pysznej wege zapiekanki nie jedliście od dawna. A to właśnie zasługa uprzedniego upieczenia warzyw, nabierają wtedy tego
Smaczna Stronasucharowy kawał, który pamiętam z dzieciństwa. Turysta pyta gazdę jaka jest tajemnica jego długowieczności, co je, że żyje tak długo. Na to gazda: na śniadanie grule z mlykiem, na obiad, grule z mlykiem, na wieczerze – grule z mlykiem:) Grule z mlykiem to smak mojego dzieciństwa i podstawowe danie serwowane w domu w upalne dni, kiedy nie było czasu
Niedzielny kucharz