obiad - 94612 przepisów (strona:2315/6308)

Pizzerinki z salsą mexicana, chorizo, fasolą, kukurydzą i parmezanem 109

Pizzerinki z salsą mexicana, chorizo, fasolą, kukurydzą i parmezanem to pyszne mini pizze na każdą okazję. Idealnie sprawdzą się na imprezę, obiad czy kolację. Z dodatkami można kombinować, co kto lubi Do przygotowania pizzerinek użyłam Salsa Mexicana Dip od Allnutrition. To niskokaloryczny sos o wszechstronnym zastosowaniu. Głównym składnikiem są pomidory i różne gatunki papryk z dodatkiem aromatycznych przypraw. Dip idealnie

Oryginalny smak
Orkiszowe kluski leniwe z jagodami FIT 78

Nie jestem ogromną fanką jagód, natomiast np. obok jagodzianek nie przejdę obojętnie. Z racji tego, że mój mężczyzna jagody bardzo lubi postanowiłam sprawić mu niespodziankę i

Be Fit Be Strong
Fasolka szparagowa po bretońsku. Przepis na pyszne danie jednogarnkowe 145

głowy, że przecież, podobnie jak fasola w ziarnach, na pewno będzie pyszna, jeśli przyrządzimy ją po bretońsku. Mieliśmy nosa, tak wszystkim smakowało, że cały garnek zniknął na jeden obiad. Fasolka szparagowa po bretońsku Składniki: 500 gramów żółtej fasolki szparagowej , Kilogram świeżych i dojrzałych pomidorów lub podobna ilość pomidorów w puszce, 4 kiełbasy śląskie lub podobne, 200 gramów wędzonego boczku

Kulinarna Polska
Sałatka z cukinii na zimę 112

cebuli do słoików pozwala na wykorzystanie przynajmniej części warzyw w bardzo prosty sposób. Sałatka z cukinii i papryki na zimę Marynowana cukinia może być świetnym dodatkiem do kanapek oraz obiadu. W naszej zalewie nie ma curry ani kurkumy. Dzięki temu, naszym zdaniem, cukinia jest bardziej uniwersalna, gdyż nie przechodzi ich aromatem i kolorem. Ale jeśli chcesz, możesz te przyprawy rzecz

Kuchnia Na Wypasie
Ogórki kanapkowe z curry – do słoików na zimę 122

Wychodzą chrupiące, lekko kwaśne, lekko słodkie, z dobrze wyczuwalną nutą curry i zachęcającym żółtym kolorem. Wbrew swojej nazwie sprawdzą się nie tylko na kanapkach, ale również jako dodatek do obiadu czy na grilla. Składniki na ogórki kanapkowe (5 słoików po 0,75 l): 1,5 kg małych ogórków gruntowych 1 l wody szklanka octu 10% (około 220 ml) szklanka cukru

e-PrzepisyKulinarne
Cukinia panierowana 107

plasterki, delikatnie ją doprawić, a następnie panierować w mące, jajku i bułce tartej, tak samo, jak tradycyjne kotlety. Smażona cukinia w panierce świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, może być alternatywą dla mięsa. Możemy ją także zaserwować w formie przekąski. Sama smakuje równie dobrze. Tak przygotowana cukinia w panierce posmakuje zarówno dzieciom, jak i osobom dorosłym. Zapraszam na przepis

Przepiski.pl
Sos kurkowy 88

Bardzo łatwy do zrobienia, sezonowy i wyjątkowo smaczny – gwarantuję wam, że ten sos kurkowy z pewnością nie raz będzie gościć na waszych stołach. Wystarczy kilka

okolicepalnika.pl
SOCZYSTE KOTLETY MIELONE. WIEPRZOWE.NAJLEPSZE 119

Klasyka pysznego, domowego obiadu. Kotlety mielone. Z ich przepisem - jest chyba podobnie jak z bigosem, czy rosołem 😉 każdy ma swój najlepszy, niezawodny, przekazany przez mamę, babcię czy sąsiadkę. Wg mnie podstawą dobrych kotletów mielonych jest odpowiednie mięso. Nigdy nie kupowałam gotowego mięsa mielonego na tzw. tackach. Bardzo długo sama mieliłam mięso, a od wielu lat mamy w tej kwestii taką

Walijskie Pichcenie
Sałatka z fasolki szparagowej 109

pomysł. Szczególnie domownikom i gościom przypadła do gustu sałatka z fasolki szparagowej z papryką, cebulą i marchewką w sosie pomidorowym. Wyszła fajna, wyrazista w smaku. Pasuje jako dodatek do obiadu, czy też jako samodzielna przekąska. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2kg żółtej fasolki szparagowej 2 duże czerwone papryki 400g cebuli 500g marchewki 350g koncentratu pomidorowego 1szkl. oleju 1/4szkl. octu

Waniliowe Improwizacje
Sałatka z cukinii na zimę 163

razu w podwójnej ilości. Sałatka oprócz tego, że super smakuje, to również ładnie wygląda, ponieważ robi się ją z dodatkiem kolorowej papryki i marchewki. Jest idealna do mięsnych obiadów i nie tylko. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4kg cukinii 4 cebule średniej wielkości 4 większe marchewki 1kg papryki (u mnie mix: czerwona, żółta i zielona) 8 płaskich łyżek soli

Waniliowe Improwizacje
Surówka Colesław 102

pysznej surówce. Składniki na sosy oraz sposób przygotowania znajdziesz w przepisie poniżej. Polecamy szczególnie sos maślankowy, który naszym zdaniem doskonale komponuje się z pozostałymi składnikami Colesława. Surówka Colesław do obiadu to jedna z kilku propozycji na pyszny warzywny dodatek, który znajdziesz na Naszym Blogu Kulinarnym. Prosta i szybka w przygotowaniu jest również surówka z młodej kapusty , a także surówka

Kuchnia Na Wypasie
Czego można się dowiedzieć jedząc carbonarę? Recenzja książki „Obiad w Rzymie” Andreasa Viestada 122

podczas kolacji spożywanej w restauracji „La carbonara”. Zaczynamy od chleba o oliwy, przechodzimy przez makaron  … Artykuł Czego można się dowiedzieć jedząc carbonarę? Recenzja książki „Obiad w Rzymie” Andreasa Viestada pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Wegetariańskie świeże sajgonki z tofu 115

Lepsza jest angielska nazwa zawijasów z papieru ryżowego, będąca tłumaczeniem bliskim oryginałowi – spring rolls, czyli wiosenne roladki. Jest to przepyszne danie, które może występować jako przekąską, albo pełnoprawny obiad. Zależy jakiego papieru ryżowego użyjesz. Z mniejszych arkusików zrobisz filigranowe świeże sajgonki. Z dużego zwiniesz świeże sajgonki wielkości krokieta. Wege sajgonki z tofu W ryżowy papier możesz zawinąć wszystko

Niedzielny kucharz
Makaron w sosie serowym z kaparami 88

Jeśli szukasz prostego i szybkiego w wykonaniu pomysłu na obiad, to ten przepis z pewnością może Cię zainspirować. Artykuł Makaron w sosie serowym z kaparami pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Sałatka z makaronu soba z ziołami i pestkami 97

dynia, sezam czarnuszka. Do tego boski sos z dodatkiem imbiru, czosnku, miodu, oleju sezamowego i octu ryżowego. Wymagająca 20 minut czasu, świeżo przygotowana, lub schłodzona z lodówki będzie doskonałym obiadem na upały. Teraz co prawda trochę upały odpuściły ale mam nadzieję jeszcze wrócą, wszak po to jest lato, żeby było gorąco. Zioła nasiona i pestki podane w przepisie

Cooking for Emily