obiad - 94612 przepisów (strona:2184/6308)

Ogórki w ketchupie 74

Ogórki w ketchupie Pyszne ogóreczki w zalewie ketchupowej na zimę. Są chrupiące i lekko pikantne, świetnie nadają się jako dodatek do obiadu, do sałatek albo kanapek, a także jako samodzielna przekąska lub zakąska do wódki. Polecam!   * z podanych składników wyszło mi 6 słoików o pojemności 0,7 litra Składniki: 2 kg ogórków gruntowych Zalewa: 300g pikantnego ketchupu

Blog z Apetytem
Burrata na sałatce z boczniakami 68

Dziś sałatka, pożywna, odżywcza, idealna jako obiad na letnie dni. Lubicie burratę? ten ser jest przepięknie pyszny. Niby to mozzarella a w środku śmietanka, kremowa, idealna na sałatki. Boczniaki w sałatce też sprawdzają się idealnie. Tak więc do boju moi Drodzy, będzie sałatka na talerzu za kilka minut. Burrata na sałatce z boczniakami - przepis CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Jak dieta pudełkowa może poprawić Twoje nawyki żywieniowe? Zobacz sam! 69

diecie redukcyjnej, która bywa wyzwaniem. Dostawcy dbają o to, by dostarczyć pudełka z jedzeniem do określonej w formularzu godziny, co daje szansę na dokładne zaplanowanie pór śniadań, obiadów czy kolacji. Czas zaoszczędzony na zakupach czy gotowaniu można poświęcić na hobby, aktywność fizyczną czy spacer z rodziną. Dzięki diecie pudełkowej można dokładnie kontrolować ilość spożywanych dziennie kalorii i nie trzeba wpadać

e-PrzepisyKulinarne
Szybki makaron z bobem 70

Szybki makaron z bobem Szybki makaron z bobem, to idealny przepis na pyszny i prosty letni obiad. Robi się go tyle, ile trwa ugotowanie makaronu. Póki trwa sezon na bób, to staram się korzystać z tych pysznych i zdrowych zielonych ziarenek na maksa. Podaje je na różne sposoby, czyli w sałatkach, w pastach, w zupach czy też z ryżem

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z tortellini, pesto i fetą 58

znowu feta. Nic nie poradzę, tortellini już dawno były w planie, a fetę trzeba było wykończyć, bo już za długo leżakowała w lodówce. Tę sałatkę zjedliśmy jako wcześniejszy obiad, trochę w biegu. Jeżeli lubicie pesto i fetę, nie ma szans, żebyście kręcili nosem.  I pamiętajcie o użyciu oryginalnej fety. Będę często Wam to wbijać do głowy.  Składniki: pół

Kardamonovy
Sałatka z włoską kapustą, grejpfrutem i orzechami 48

był na maksa wypełniony zdrowymi elementami. Do świąt faszerujemy się różnymi takimi, dodatkowo w lodówce leżakował kawałek kapusty włoskiej, więc postanowiłam zrobić z niej dodatek do obiadu. Sałatkę wchłonęliśmy z faszerowanymi batatami, na które przepisu póki co nie będzie, bo były dla nas za słodkie i średnio nam przez to smakowały.  Składniki: 1/4 małej główki kapusty włoskiej 1 duży

Kardamonovy
Kompot jabłkowy 49

czasu do czasu pytam My co chce np. na obiad. Jego ostatnie życzenie: „zrób mi karminadle, kartofle, mizerię i kompot”. Mięso, no dobra. Reszta też ok, podjarałam się kompotem. A że sezon na owoce jest jaki jest, postanowiłam zrobić kompot z jabłek. Szczęśliwa pobiegłam do My ( i kolegi D, który do nas wpadł) z kompotem. Spróbowali. Miny słabe

Kardamonovy
Sałatka z ziemniakami, porem i ogórkami konserwowymi 52

Sałatka zrobiona pod grilla. Parę tygodni temu spakowaliśmy córę, grilla, piwo bezalkoholowe, czerymoję i inne takie i machnęliśmy obiad nad jeziorem. Sałatka została pochłonięta równie szybko jak piwo.  Składniki: 8 średnich ziemniaków 4 ogórki konserwowe biała część pora 1 ząbek czosnku 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego pół łyżeczki soku z cytryny sól pieprz Ziemniaki gotujemy w mundurkach

Kardamonovy
Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków konserwowych 75

Szybka i smaczna. Zrobiłam ją przy okazji ogniska. Bardzo pięknie uzupełniła kiełby na talerzu. Do grilla na pewno też będzie pasować. I do zwykłego obiadu. Tego bez mięsa także. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 5 ogórków konserwowych 1 cebula pół pęczka koperku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Kapustę szatkujemy i wrzucamy

Kardamonovy
Surówka z kiszonej kapusty 64

ryby najlepsza jest ta surówka. Wczoraj (dzięki mojemu tacie) jadłam jedną ze smaczniejszych kapust kiszonych ever. Dziś zrobiłam z niej klasyczną surówkę. Jest tak smaczna, że chyba nie doczeka obiadu. Składniki: 300 g kiszonej kapusty 1 szalotka (lub mała cebula) 1 duża marchewka 1 jabłko pół łyżeczki cukru sól (opcjonalnie) pieprz 2 łyżki oliwy extra virgin (można dać olej rzepakowy

Kardamonovy
Śledzie w sosie tatarskim 56

Wiecie co miałam wczoraj na obiad? Zupę grzybową i łazanki z makiem. Tak zaczyna się grudzień blogera. Część potraw, które zrobię wcześniej, zamrożę. W sumie to dość wygodne, potem przed świętami będę miała więcej czasu na inne „przyjemności”. Na pierwszy bożonarodzeniowy strzał lecą śledzie w sosie tatarskim. Oczywiście w sosie domowej roboty.  Składniki: 5 filetów śledziowych

Kardamonovy
Surówka z sałaty rzymskiej i sosu farmerskiego 52

Idealna do obiadu, właściwie każdego. Z tego co pamiętam, my jedliśmy ją z siekanymi kotletami. I spokojnie sałatę rzymską możecie zastąpić właściwie każdą inną sałatą lub kapustą. Z dodatkami też możecie kombinować. U mnie dość ascetycznie, ale w sumie sos robi niesamowitą robotę. Składniki: 1 sałata rzymska 1 marchewka pół małej cebuli 1 łyżeczka ziaren siemienia lnianego pół porcji sosu

Kardamonovy
Surówka z pora, marchewki i jabłka 38

Szybka, smaczna i przyjemna. Idealna właściwie do każdego obiadu. Róbcie więc. Na najbliższą niedzielę. U nas już raczej kulinarnie bardziej wielkanocnie, ale Wy się nie krępujcie. Gotujcie jak przystało na normalnych ludzi :). Składniki: mała biała część pora 1 duża marchewka 1 jabłko 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny sól Umyte jabłko i marchewkę obieramy

Kardamonovy
Sałatka z ogórków kiszonych, marchewki i cebuli 56

olejem rzepakowym. Sałatka wylądowała na talerzach z kotletami z czerwonej soczewicy. Nie spodziewałam się, że to będzie fajne połączenie. Chciałam po prostu mieć tę sałatkę na blogu, a na obiad były kotlety. Wyszło super. Składniki: 8 ogórków kiszonych 1 cebula 1 marchewka 1 ząbek czosnku pół pęczka koperku 2 łyżeczki oliwy extra virgin sól pieprz Ogórki kroimy w grubsze plasterki

Kardamonovy
Młoda kapusta zasmażana 50

razu uśmiechnęłam się nie tylko w duszy. Nie kupiłam jednak żadnej, bo w lodówce w domu czekały na mnie dwie sztuki <3. Jedna poszła na surówkę na dzisiejszy obiad, druga na kapustę zasmażaną. Kuchnia polska jest czymś niesamowitym. Łapcie przepis, jest zupełnie zwyczajny. Składniki: 1 młoda kapusta 1 cebula 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka masła pół szklanki wody

Kardamonovy