Cukinia pod migdałowym beszamelem to idealny pomysł na obiad lub ciepłą kolację. Migdałowy sos beszamelowy wymyśliłam oczywiście przez tzw. przypadek. I zdecydowanie przypadł mi do gustu. :) Można wzbogacić go dodatkowo o płatki drożdżowe. Ja akurat nie miałam ich pod ręką, ale i bez nich sos świetnie zastępuje tradycyjny beszamel. Przepis przygotowałam dla Magazynu Aromat. Składniki (na 6 sztuk): Cukinia
Smakuje zdrowodelikatnie. Gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie. na końcu doprawiamy solą i pieprzem. AmpedSense.OptimizeAdSpot('3L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3R'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('BP') Artykuł Ratatouille pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneSpaghetti z chilli czyli danie na ostro! Dzisiaj przepis na obiad składający się z makaronu, mięsa mielonego, pieczarek, oliwek i dużej pikanterii :) Składniki na 3 porcje: 250 g mięsa mielonego (z łopatki) 200-250 g makaronu spaghetti (ilość wg uznania) Fix Pikantne Bolognese z chili 8 pieczarek 2 szt. papryki Piri-Piri 2 ząbki czosnku 10 szt czarnych oliwek sól
Alutka-Gotujemoje popisowe jesienno - zimowe danie. Taki makaron bardzo często robię na obiad. Czasem w wersji "zapiekanka" - wtedy przygotowuję całość dzień wcześniej i przed podaniem odgrzewam w piekarniku posypując dodatkową porcją sera, a czasami w wersji - "makaron z patelni" - szybki, prosty i niezawodny. Do tej potrawy, zwłaszcza zimą, polecam wykorzystać TAKIE pomidory. składniki: 200 g makaronu świderki 500 g mielonego mięsa
babka w formieKACZKA PIECZONA Z JABŁKAMI I PIGWĄ to doskonały przepis na... Artykuł Kaczka pieczona z jabłkami i pigwą pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEwakacyjna zupa z mojego dzieciństwa, do niego jajo, a czasem ugotowane młode ziemniaki (jeszcze na ciepło!). Pycha! Niezapomniany smak, którym warto się podzielić, bo na upalne dni to obiad jak znalazł, nie ma przy nim dużo roboty i nie trzeba się pocić stojąc przy gorącej kuchence. Nie jedliście? To spróbujcie, nie pożałujecie. Składniki: duży pęczek liści botwinki razem z buraczkami
Simply FoodSezon na cukinie w pełni, więc aż żal byłoby tego nie wykorzystać. Na pierwszy ogień poszła cukinia faszerowana mięsem mielonym. To sycący i pyszny pomysł na obiad, który wbrew pozorom nie jest trudny do wykonania. U nas tak zasmakował, że gościł na stole dwa dni pod rząd. Składniki na porcje dla 2 osób: (inspiracja przepisem z bloga " Nasze życie
Simply Foodmnie zainteresował i muszę przyznać, że skorzystałam z niego już dwa razy, tak nam zasmakował. Pizza wychodzi cieniutka, chrupiąca, a dzięki rukoli i pomidorkom cherry idealna na lekki letni obiad. Składniki na jedną dużą pizzę: (przepis na ciasto pochodzi z bloga Kuchenne Figle ) Ciasto: 15 g świeżych drożdży lub 1 opakowanie drożdży instant (7 g) 0,5 łyżeczki
Simply FoodTakie naleśniki to nieskomplikowany, a na prawdę smaczny pomysł na obiad. Zdaję sobie sprawę, że parówki nie są może zbyt zdrowym i wartościowym produktem, ale nam to nie przeszkadza. W towarzystwie warzyw i żółtego sera, otulone domowymi, chrupiącymi naleśnikami pewnie jeszcze nie raz zagoszczą na naszym stole. Składniki podaję bardziej jako inspirację, niż szczegółowy przepis. Składniki na 6 sztuk
Simply FoodBardzo lubimy z mężem różnego rodzaju makarony z sosami i warzywami, więc dość często pojawiają się one na naszym stole. Tego rodzaju obiad ma wiele zalet, przede wszystkim jest smaczny, ale również szybko się go przygotowuje i można go komponować na wiele sposobów w zależności od tego na co mamy w danej chwili ochotę. Tym razem postawiłam na sos serowy
Simply Foodwspólnego, ale są smaczne, szybkie w wykonaniu i przede wszystkim syte. Robimy je gdy nie mamy czasu ani chęci na większe kombinacje kulinarne. Farszu zawsze przygotowujemy więcej wtedy mamy obiad na dwa dni lub dodatkową przekąskę. Oczywiście sos można zrobić samemu, ale przyznam, że żeby zaoszczędzić na czasie najczęściej używamy gotowego ze słoiczka, wtedy danie robi się ekspresowo. Składniki
Simply FoodKapusta po bawarsku to świetny dodatek do obiadu. Lekko słodka, chrupka i prosta do przygotowania. Taką kapustę możecie podać do pieczonych żeberek . Do przyrządzenia kapusty po bawarsku będziecie potrzebować białej i pekińskiej kapusty oraz wędzonego boczku. Jeżeli lubicie kminek to możecie go dodać do kapusty. Szczerze polecam :) Składniki: 1 mała główka białej kapusty (niecały 1 kg) 1 mała główka kapusty
UgotowaćTym razem potrawa z gatunku tych wykwintnych... makaron z krewetkami. Wbrew pozorom jest on niezwykle prosty do przygotowania i nie wymaga od nas zbyt wiele czasu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!starte na grubych oczkach obrane jabłko i smażyć razem ok 5-10 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem, octem i ew. odrobiną cukru. Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu
Smakołyki Asimięso jest niezwykle soczyste i miękkie, a krakersy nadają mu odmiennego smaku. U mnie świetnie sprawdza się jako przekąska z ulubionym sosem, dodatek do domowych hamburgerów oraz propozycja na obiad, która dobrze komponuje się z ziemniakami i surówką. Wersja pieczona jest mniej kaloryczna i posmakuje dzieciom, jak i dorosłym. Kurczaka możecie też usmażyć na głębokim oleju, ale ja preferuję
Di gotuje