obiad - 94612 przepisów (strona:1945/6308)

Filet z kurczaka z sosie porowym-błyskawiczny obiad 190

Pomysł na szybki do przygotowania obiad-delikatny filet z kurczaka w sosie śmietankowo-porowym. Pycha.... Składniki: 3 duże filety z kurczaka pojedyncze 2 pory  pęczek dymki szklanka bulionu 1/2 śmietanki kremówki (30%) sól,pieprz tłuszcz do smażenia   Przygotowanie: cebulkę siekamy drobno razem ze szczypiorkiem ,szklimy na patelni. Kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę. Dokładamy do cebuli. Smażymy

Swojskie jedzonko
Gulyasleves – węgierska zupa gulaszowa 204

zupą. Nie za gęsto, nie za rzadko. To syte i treściwe danie – na Węgrzech podawane razem z chlebem, drożdżowym strudlem czy kładzionymi kluskami twarogowymi spokojnie wystarcza za pełny obiad. Bogrács to dokładnie ta sama zupa – ale przygotowywana w kociołku nad ogniskiem – czyli tak, jak robili to węgierscy pasterze bydła (zwani gulyás – stąd nazwa potrawy). Mięso obieramy z błon i dużych

Karo in the Kitchen
Pulpeciki z cukinii w sosie pomidorowym 942

Pulpeciki z cukinii w sosie pomidorowym – zdrowy, pyszny pomysł na obiad lub jako lunchbox do pracy ;) Może zaciekawią Was również fit kotlety z brokułu i kaszy jaglanej – zobacz przepis: Kotlety z kaszy jaglanej i brokułu Pulpeciki z cukinii w sosie pomidorowym – Składniki: Składniki na pulpeciki z cukinii: 1 średnia cukinia (ok. 400g) 2 […] The post Pulpeciki

Kulinarne Przeboje
Ozorki w sosie smietanowo-chrzanowym 212

postaci gulaszu z kaszą ale tym razem postanowiłam przygotować je bardziej tradycyjnie czyli ozorki w sosie chrzanowym. Po po podaniu ich z puree ziemniaczanym wyszedł prosty i pyszny obiad. W dodatku to mało pracochłonne danie, zapewniam. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Łosoś Sous-Vide pieczony z warzywami gotowanymi z sosem serowo-whyski i risotto z groszkiem 228

  Produkty potrzebne;    Łosoś - 340gram  mięta- 4 listki  pomarańcz- 150 gram  pieprz kolorowy młotkowany- 4 ziarenka sól himalajska- 1 łyżeczka ryż

pichciszto
Kasza jaglana z ryżem w sosie pomidorowym 300

jaglaną w tej wersji możecie wykorzystać jako farsz do pieczonej papryki lub jako nadzienie do zapiekanej cukinii, czy bakłażana. Równie dobrze połączenie to sprawdzi się jako zwykły dodatek do obiadu zamiast ziemniaków. Kasza […] The post Kasza jaglana z ryżem w sosie pomidorowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kurczak w sosie teryiaki 149

miodem. Można pokusić się o zrobienie sosu samodzielnie albo w szybszej wersji użyć sosu gotowego, który można kupić praktycznie w każdym większy markecie.  Danie idealne zarówno na szybki obiad jak i pyszną kolację. KURCZAK w SOSIE TERIYAKI Składniki: 1 filet z kurczaka 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 cm imbiru 1 łodyga trawy cytrynowej 1/2 szklanki sosu teryiaki

Bon appetit mon amie
Szpinakowo-paprykowe świderki z tostową kruszonką 198

papryce zaczyna w kuchni towarzyszyć dynia nie ulega wątpliwości, że zbliżamy się do pełni jesieni. Co najbardziej rozpala wtedy zmysły ? Na pewno pożywniejszy obiad. Wyśmienita delikatna zapiekanka z warzywami  w sosie beszamelowym, na wierzchu pyszni się chrupiąca tostowo-orzechowa kruszonka . Mimo,  że bezmięsna jest sycąca, niewielka ilość skutecznie zaspokoi nasz głód. A jak smakuje ? Przekonajcie się sami. Uwielbiam

Wanilia i Kardamon
Puree w waflu według Di 231

straconego, wkrótce zrobię małą powtórkę, żebyście mogli sami się przekonać - jakie pyszności można wyczarować z prostego wafla. Teraz przedstawiam puree ziemniaczane. Jest rewelacyjne i oprócz idealnego dodatku do obiadu - sprawdzi się jako samoistna przekąska. Na drugi dzień taką roladę można podsmażyć - smakuje obłędnie. Koniecznie spróbujcie! 1 wafel tortowy 1 duża cebula Masa: 500g ziemniaków 100 ml słodkiej śmietanki (ew. mleko

Di gotuje
Surówka z kapusty – czerwona czy modra 289

cebulą, marchewką i oczywiście czerwoną kapustą. Polewana dressingiem z oliwy lub wymieszana z majonezem. Zawsze pyszna! Duża miska wypełniona po brzegi drogocennymi warzywami. Podobnie jest u mnie w domu. Obiad zaczynam od przygotowania surówki. Kapusta koniecznie musi być drobno pokrojona, najlepiej przy pomocy kuchennego robota. Surówka z kapusty zajmuje pół talerza, a ta świetnie pasuje do ryby jak i mięsa

codojedzenia
Zapiekane naleśniki z mielonym mięsem 3153

Kolejny przepis na nieskomplikowany, szybki obiad, a jeśli zostały nam usmażone naleśniki to już w ogóle błyskawiczny :) To banalne połączenie placka naleśnikowego z mielonym mięsem w pomidorowym sosie, trochę takie canelloni, tylko zamiast makaronu mamy naleśniki jest naprawdę smaczne. Z farszem oczywiście można bardziej pokombinować, dodać do niego na przykład pieczarki, paprykę czy czerwoną fasolę, ale i bez tych dodatków

Simply Food
Kotlety z selera z żółtym serem 275

stron w roztrzepanych jajkach i panierujemy dokładnie w bułce tartej. Kładziemy na rozgrzany, gorący tłuszcz i na średnim ogniu smażymy z obu stron, do zezłocenia. Podajemy same, jako wegetariański obiad np. z surówką coleslaw albo z tradycyjną surówką z białej kapusty , albo jako dodatek do mięsa – świetnie pasują do białego mięsa drobiowego – kurczaka czy indyka. SKŁADNIKI 2 bulwy selera, duże

Karo in the Kitchen
Zupa krem z grillowanej cukinii i szpinaku 142

Razem z Natalią vel WegePanna i Agatą vel Wege Smaki postanowiliśmy przygotować dla czytelników naszych blogów obiad kompletny na bazie cukinii. Jest to nasza wspólna akcja pod nazwą „WEGE TOGETHER” zainicjowana przeze mnie. Było mi bardzo miło wirtualnie gotować razem z dziewczynami. Co z tego wyszło – zobaczycie poniżej. W skład naszej obiadowej propozycji wchodzi oczywiście zupa

Blendman
Gulasz warzywny z ciecierzycą 178

mamy kolejny pomysł na szybki "śmietnikowy" obiad, wyjmujemy wszystko co mamy w lodówce, kroimy, gotujemy, mieszamy i najlepsze... ZAJADAMY!!! Składniki: 250-300 g kiełbasy np. podwawelskiej 1 łyżka smalcu 1 biała cebula 1 czerwona cebula 2 kolorowe papryki 2 marchewki 1 mała cukinia 1 puszka ciecierzycy konserwowej 400-500 ml przecieru pomidorowego sól pieprz chili (świeża/w płatkach/w proszku

Malinowo w kuchni
Pstrąg pieczony z czerwonym pieprzem 173

Pstrągi pieczone z masłem czosnkowym i pieprzem czerwonym przygotowałam na obiad, wyszły smaczne i aromatyczne. Pieprz czerwony świetnie połączył się z masłem czosnkowym i natką pietruszki, dzięki niemu pstrągi mają lekko słodki smak. Składniki: 2 oczyszczone pstrągi tęczowe 2 łyżki ziaren czerwonego pieprzu Swojski wyrób Sól 100 gram masła 2 ząbki czosnku Pól pęczka natki pietruszki Sposób przygotowania: Pieprz czerwony

Bajeczna Kuchnia