Jajka zapiekane z pieczarkami i szpinakiem

Jajka zapiekane z pieczarkami i szpinakiem

Jajka zapiekane z pieczarkami i szpinakiem

Przepis na : obiad

Dzisiaj zjadłam przepyszne drugie śniadanie, na ciepło. Jajka zapiekłam z pieczarkami, czosnkiem i szpinakiem, posypałam czarnuszką i grana padano. Podałam ze świeżą bułeczką, było idealne jak na czwartkowy dzień. To już kolejny przepis na zapiekane jajka, które tak mi smakują, zwłaszcza zimą. Proste, szybkie i bardzo syte śniadanie na ciepło, czyli tak jak lubię najbardziej. Taki przepis można wykorzystać także na obiad lub kolację. Jajka zapiekane z pieczarkami i szpinakiem Składniki: 2 jajka 5 piec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja smaczna kuchnia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.