Szaszłyki to danie które lubię przygotowywać nie tylko na obiad czy kolację, ale też przy okazji uroczystości. Smaczne i szybkie w obróbce ale też kolorowe więc ładnie prezentują się na stole. I wcale nie trzeba posiadać grilla, ja swoje przygotował Artykuł Szaszłyki z indyka pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!cebuli. Łatwo się ją robi – do przygotowania wystarczy jedynie kilka prostych składników. Jest zdrowa, pożywna, a zarazem delikatna i łagodna dla żołądka To dobry pomysł na lekki obiad lub kolację Pomysły na zupy: ** Kapuśniak z młodej kapusty ** Zupa pomidorowa z warzywami ** Zupa Kartoflanka ** Zupa kalafiorowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 3-litrowy rondel: 1 kg świeżej dyni
Kulinarny S.O.S.Gołąbki wiejskie w sosie chlebowym są doskonałe zarówno na świąteczny stół, jak i codzienny obiad. Farsz jest mięsny, ale lekki … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Gołąbki wiejskie</span> w sosie chlebowym pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry CornerTakie mini kotleciki mielone to może być dość ciekawa propozycja na obiad dla dzieciaków. Małe kotleciki z całą pewnością wpadną im w oko i będą z chęcią zjadane. Aby to danie było jeszcze bardziej zdrowe przygotujemy je z mięsa indyczego. Sprawdź przepis na: Kotlety mielone z sosem czosnkowym Składniki 400g mięsa mielonego z indyka 1 kajzerka miseczka wody sól pieprz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Warzywa na patelnię z mięsem mielonym to idealna propozycja na smaczny oraz szybki obiad, którego przygotowanie zajmie do 20 minut. Możecie do niego użyć dowolnych warzyw i przypraw. U mnie widzicie mięso w warzywami po grecku, czyli mieszanką cukinii, brokuła, papryki. marchewki i kukurydzy. Jeśli macie troszkę więcej czasu to możecie dać świeże warzywa. Lubicie takie ekspresowe dania? A może
Di gotujeplacki ziemniaczane z dynią i marchewką.Alternatywa dla tradycyjnych placków. Smakują naprawdę wybornie ,no i uwielbiam te kolory i smaki w kuchni.Jestem pewna ,że wam również posmakują.Polecam na obiad z kleksem z kwaśnej śmietany....mniam
Swojskie jedzonkofarszem meksykańskim. Wyśmienicie smakują zarówno w wersji łagodnej jak i pikantnej. Podawane z ulubioną okrasą w mig znikają z talerza :). Czasem warto poświęcić trochę więcej czasu na przygotowanie obiadu widząc tą radość w oczach bliskich. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 550 gram mąki pszennej ok 300 ml ciepłej wody szczypta soli 30 ml oleju Składniki na farsz: 300 gram
Blog kulinarny S9.PLlaurowe - szczypta cukru - sól, pieprz - 50 ml czerwonego wina - 150 - 175 g spaghetti - 2-3 łyżki wegańskiego parmezanu ( my robimy własny, taka porcja wystarczy na kilka obiadów: 50 g nerkowców, 2 łyżki płatków migdałów, 2 łyżki płatków drożdżowych i 0.5 łyżeczki soli mielimy w młynku do kawy lub blenderze ) Przygotowanie: 1) Do garnka wlewamy oliwę. Podgrzewamy
Roślinożerni urlopowiczezrobienia cukinii zapiekanej z kaszą kuskus najlepiej wybrać warzywa młode, niezbyt duże, które nie mają jeszcze wykształconych dużych gniazd nasiennych. Cukinia zapiekana z kaszą kuskus sprawdzi się na obiad, ale też możemy przygotować ją na kolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Cukinię zapiekaną z kaszą kuskus: 1 nieduża cukinia 4 płaskie łyżki kaszy kuskus 1/2 czerwonej papryki 1 mała biała
Danka Pichciktóre genialnie współgra z lekkim, serowym ciastem oraz węgierkami. Wrzesień to idealny czas na robienie knedli serowych ze śliwkami oraz orzechami włoskimi , nie ma nic lepszego niż taki sezonowy obiad. No, może jeszcze dodatek rozpuszczonego masełka lub gęstej śmietany dobrze uzupełni ten zachęcający opis. Udostępnij Serowe knedle ze śliwkami – składniki Serowe knedle: 500 g ziemniaków 250 g białego sera
niecodziennikparykalafiora to smaczny dodatek do obiadu, zastępujący z powodzeniem puree ziemniaczane. Jest prosty, szybki i bardzo łatwy do zrobienia, a do tego zdrowy i niskokaloryczny. Cóż chcieć więcej? 😋 Przepis na mus (albo puree ) z kalafiora można dowolnie modyfikować, dodając do niego wszystko co tylko sobie wymyślimy, i oczywiście co lubimy. Może to być np. czosnek
Walijskie Pichceniemoże być coś lepszego jesienią ze świeżo zebranych grzybów niż sos grzybowy? Taki sos idealnie dopełni każdy obiad, każde mięso jak krucha polędwiczka czy delikatna pierś z kurczaka uzyska wyjątkowy smak. Albo po prostu można go spałaszować z pajdą świeżego chleba na kolację lub wbić jajka i zrobić jajecznicę. Ja uwielbiam takie proste rozwiązania. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpomidorów. Sos boloński z mięsem mielonym i pomidorami to jeden z tych sosów, które lubię przygotowywać w większych ilościach a potem mrozić w porcjach, tak by wykorzystywać na szybkie obiady do makaronu lub właśnie do zapiekanek. Do sosu bolońskiego możecie użyć swojego ulubionego rodzaju mięsa: wieprzowego, wieprzowo – wołowego czy też drobiowego np z indyka czy z kurczaka ( w tym ostatnim
Dorota SmakujeUwielbiam leczo,ten przepis jest dla osób które chcą się cieszyć jego smakiem cały rok nie tylko latem.Zimą wystarczy otworzyć słoik ,podsmażyć odrobinę kiełbaski i gotowy obiad w kilka minut.Ale jest to baza nie tylko do lecza,z powodzeniem sprawdza się również jako zupa warzywna,wystarczy dodać słoik do rosołu,zmiksować i podawać np z ryżem lub dodać
Swojskie jedzonko