Schab wciągnęłyśmy z Tolą (My niestety musiał obejść się smakiem). Tola zjadła go z tłuczonymi ziemniakami, ja z kotletami z kaszy jaglanej i kalafiora, które zostały mi z wczorajszego obiadu. Wersja mojej córki była lepsza. No życie. Kuleee, zapomniałam o musztardzie. Na sam koniec pieczenia miałam dodać odrobinę musztardy. Pffff. Jak się nie boicie, dodajcie. A z łyżeczkę. I dajcie
KardamonovyLeniwa niedziela! Dzisiaj zapraszam na szybki obiad, wołowina z warzywami i nudlami. Do tego przepisu użyłam nudne jajeczne. Uwielbiam to danie, bo można je przyrządzić na wiele sposobów. Wołowinę można zastąpić wieprzowiną lub filetem z kurczaka . Polecam woke z krewetkami . Dawno nie przyrządzałam wołowiny z nudlami, więc dzisiaj postawiłam na to mięso. Przyrządzając dania z wołowiną ważne jest aby wybrać
codojedzeniaTarta orkiszowa z kurczakiem i brokułem czyli coś pysznego i bardzo sycącego. Tarta sprawdzi się jako obiad, kolacja, a także będzie idealnym daniem imprezowym. Co prawda jej przygotowanie zajmuje trochę czasu, ale myślę, że warto! Tarta zasmakowała wszystkim moim domownikom więc polecam ją także dzieciom. Serdecznie zapraszam do wypróbowania przepisu i sprawdzenia na końcu, ile kilokalorii i jaki ładunek glikemiczny
Natka Pietruszkisurówka ze startej marchewki, z dodatkiem wegańskiego majonezu, jogurtu roślinnego i żurawiny suszonej. Nie ma co przedłużać, czas zakasać rękawy, pogalopować do kuchni i ukręcić ten wspaniały, domowy, wegański obiad! Kotlety z selera – KĄCIK PORAD Do panierowania kotletów użyłem bułki tartej i sezamu. Świetnie sprawdzi się również panko oraz pokruszone płatki kukurydziane. Połowę mleka roślinnego możesz zastąpić bulionem pozostałym
BlendmanKotleciki drobiowe z porem i żółtym serem Kotleciki drobiowe z porem i żółtym serem to dobry pomysł na prosty obiad z piersi kurczaka . Całość przygotowań nie zajmuje wiele czasu i używamy tu łatwo dostępnych składników. Drobiowe kotleciki bez panierki warto oprószyć ulubionymi przyprawami. Możecie skomponować własną mieszankę lub obsypać mięso przyprawą do drobiu albo gyros/kebab. Użyjcie też ulubionego
Lekcje w kuchnidynią Surówki to u moich chłopaków ciężki temat. Nie zawsze dobrze wchodzą, zdecydowanie są zwolennikami gotowanych, smażonych lub pieczonych warzyw Tak więc żeby zechcieli uraczyć się surówką do obiadu muszę się nieźle nagimnastykować . Surówka „Mandaryńska” z czerwonej kapusty i dyni jest jedną z niewielu które dość chętnie zjadają . Jej smak jest nietypowy, nieco azjatycki. Świetnie w tej wersji
Ogrodnik w podróżyMarchewka z groszkiem czy ... groszek z marchewką to klasyczny dodatek do obiadu. Pasuje praktycznie do wszystkiego: mięsa, ryb czy sadzonego jajka. Moja synowa lubi ja do tego stopnia, że siada z miseczką na kolanach i zajada samą 😋 Ponieważ na blogu nie mam na nią przepisu, postanowiłam ugotować - napisać - wstawić przepis, może komuś się przyda? Ja robię zawsze marchewkę z groszkiem
Walijskie PichcenieKolorowa surówka obiadowa to idealny dodatek do każdego obiadu. Jest pełna kolorowych i smacznych warzyw, dzięki czemu zawiera mnóstwo witamin, a na dodatek świetnie smakuje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Taka surówka z białej kapusty idealnie pasuje do schabowych, mielonych, czy mięsa drobiowego. Cudownie podkreśli smak każdej potrawy. Surówka jest bardzo lekka i delikatna, ponieważ w swoim składzie nie zawiera majonezu. Dzięki
Przepiski.pl