obiad - 94612 przepisów (strona:1595/6308)

Makaron z zielonymi warzywami 100

Reklamy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Danie z makaronem to jeden z najlepszych pomysłów na szybki i pożywny obiad. Jeśli lubisz takie potrawy, ten z zielonymi warzywami z pewnością także przypadnie Ci do gustu! Jest to świetny sposób na urozmaicenie makaronu i przemycenie większej ilości warzyw. Lista zakupów  300 g fasolki szparagowej 200 g zielonego groszku 100 g szpinaku 1 cukinia

Proste-przepisy.pl
Pieczone ziemniaki ze szparagami z dodatkiem fety i pesto 97

Bardzo lubię czerwiec, za ciepełko, za energię i za to, że wyjątkowo łatwo jest dobrze jeść w czerwcu. Kilka składników i pyszny obiad gotowy, tak jak lubię. Dziś przepis na taki czerwcowy prościuch – pieczone młode ziemniaczki i szparagi, do tego sos na bazie jogurtu i fety i na to pacnięte pesto z dostępnych pod ręką ziół. Bardzo prosto

Cooking for Emily
Placki z cukinii i kukurydzy z zielonym sosem 87

Dziś przepis na placki z cukinii i świeżej kukurydzy z dodatkiem zielonego sosu na bazie avocado, natki pietruszki z dodatkiem tahini i soku z cytryny. Prosty, sezonowy obiad. Placki też można spakować dziecku do szkoły bo są też smaczne na zimno, a sos wykorzystać do innych dań – do sałatek, do maczania warzyw. O szkole wspominam rzecz jasne

Cooking for Emily
Naleśniki po meksykańsku 305

tego dania jest nieco pracochłonne, ale efekt końcowy jest wart czasu poświęconego na jego zrobienie. Naleśniki po meksykańsku możemy przygotować dzień wcześniej, a potem tylko zapiec w piekarniku i obiad gotowy. Do farszu można dodać odrobinę chili lub pieprzu cayenne, jeżeli lubimy bardziej pikantne smaki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Naleśniki po meksykańsku: 5 naleśników 150 g żółtego tartego sera

Danka Pichci
Tarta z gruszkami, orzechami włoskimi i gorgonzolą 84

Wiecie, to ten sos na bazie oliwy/oleju i soku z cytryny lub octu. Może ząbek czosnku jeszcze bym tam przemyciła i nic więcej. Brakowało mi świeżości w moim dzisiejszym obiedzie. Sałata zrobiłaby dobrą robotę. Składniki: ciasto: 75 g zimnego masła + odrobina do posmarowania formy 150 g mąki pszennej tortowej 1 małe jajko szczypta soli farsz: 150 g śmietany 12% (kwaśnej

Kardamonovy
Sałatka z pieczonym batatem i rukolą 88

przepis nie został jeszcze oceniony) Sałatka z pieczonym batatem i rukolą jest świetną propozycją na kolację lub bezmięsny obiad do pracy. To zestawienie jest jednym z moich ulubionych. Słodki batat w połączeniu ze słonym serem typu feta daje świetny smak, wzajemnie się wypełniając 🙂 Sałatkę możecie podawać polaną oliwą z oliwek lub sosem balsamico, co kto lubi. Jeśli macie zaś chrapkę

Kuchnia Bazylii